Гра


8: 3

Удари по воротах:

0
:
0

Удари у рамку воріт:

0
:
0

Сейви:

0
:
0

Фоли:

0
:
0

Про гру:

Центральним та безумовно найцікавішим з огляду на здобутки та склади команд мав стати поєдинок «Атлетік» - «Володимирівка». Обидва колективи у Другій та Третій лігах відповідно стали переможцями Регулярної першості, а після відновлення змагань продублювали «золото», вигравши Абсолютний чемпіонат Волині. Таким чином обидва клуба отримали шанс зробити своєрідний хеттрик за підсумками сезону у разі перемоги в турнірі, що носить назву Кубок Прогресу. До півфінального етапу опоненти прокрокували доволі впевнено. Ще на початку лютого в 1/8-й млинівська команда розірвала «Луцьктепло» 9:4, а в перший день жовтня не залишили шансів «Юності» з Переспи 7:1. Ветерани з Володимирівки згідно рахунку 5:2 зимою були майстернішими за «Новатор», а минулих вихідних впевнено переграли «Вест Сайд» 6:2. Особливою родзинкою звітного протистояння мала стати дуель між сином та батьком, адже у складі господарів з перших секунд вийшов Андрій Чабан, а за «Володимирівку» в стартовій п’ятірці на паркеті ОДЮСШ з’явився легендарний Леонід Чабан.
Перший обмін гольовими моментами стався у дебюті, коли на 1-й хвилині відзначився «атлет» Богдан Словенський, а менше ніж за хвилину чемпіон України серед ветеранів 50+ Михайло Сомик відновив рівновагу.
Наступного взяття воріт довелося чекати до 6-ї хвилини, коли за господарів майданчика влучним пострілом з правого флангу в дальній кут відзначився Назарій Кузьмич. Вже за мить невтомний Сергій Чемериз мав зрівнювати рахунок, але змарнував стовідсотковий момент. Трошки згодом рахунок таки став нічийним, адже Михайло Сомик свій епізод відіграв бездоганно – 2:2.
Свій ранг Другої ліги млинівський колектив вирішив підтвердити на 12-й хвилині, коли Михайло Вітерук зробив рахунок 4:2. А до цього моменту курйозний авто гол заставив ще одного чемпіона України голкіпера Сергія Підопригору вийняти м’яч із сітки власних воріт. Останнє слово в першому таймі залишилося за ветеранами, в складі яких свою гольову майстерність продемонстрував легендарний Андрій Главацький. За рахунку 4:3 опоненти пішли на відпочинок.
Після відновлення ігрового процесу менше хвилини знадобилося «атлетичному» Михайлу Вітеруку аби оформити дубль та збільшити перевагу своєї команди до двох комфортних пунктів – 5:3. В протиборстві сина та батька перевага на 18-й хвилині перейшла до Андрія, який очним пасом вивів на лівому фланзі на ударну позицію Богдана Словенського, оформившого дубль.
Після того, як рахунок став 6:3 за 6 хвилин до завершення матчу «Володимирівка» стала використовувати у наступі п’ятого польового гравця. Гольових моментів побільшало, але з реалізацією в суперників було так собі. Запам’яталися епізоди з двома влучаннями у каркас воріт від кращого гравця матчу Михайла Вітерука, Олександра Халика та Андрія Чабана. На останній хвилині після пострілу молодшого з Чабанів «селект» відскочив до Олександра Халика, котрий був влучним з гострого кута. А ближче до сирени Едуард Хрипа встановив остаточний результат – 8:3, що зробив фіналістом Кубку Прогресу команду «Атлетік» Млинів.
Кращі гравці: Михайло Вітерук