Гра


1: 2

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

Вадрус - ФК Вишків

Риторичне запитання: «Хто краще з луцьких команд Вадрус чи ФК Вишків», - представники Четвертої ліги сезону 2021/2022 відклали на останню декаду жовтня. Минулих вихідних очікувана зустріч відклалася до фінальної неділі жовтня через ракетний удар по обласному центру За підсумками «регулярки» через кращі показники за рівності очкових надбань перевага залишилася за командою з північної окраїни обласного центру, яка і отримала золоті нагороди першого етапу чемпіонату Волині. Також у першому фінальному поєдинку плей-офф ще 24 вересня «взуттєвики» через певні кадрові проблеми поступилися ФК «Вишків» з рахунком 3:5, але зберегли інтригу до завершального ігрового дня, незвично довгого через війну, сезону. На команди земляків через примхи календаря та рішення КДК в суботу 21 жовтня чекало інтригуючи подвійне протистояння через те, що на кону стояли відразу два титули – Абсолютного чемпіона Волині в Четвертій лізі та володаря Кубку Мрії. І якщо в першому випадку гандикап у два пункти був боці «вишківців», то в «омріяному» фіналі господарям треба було зробити лише крок, аби підняти над головою блискучий приз.

На шляху до вирішального матчу в півфіналах минулих вихідних опоненти впевнено переграли своїх конкурентів. «Вадрус» розібрався з ФК «Кременець» 5:1, а ФК «Вишків» здолав опір непоступливого ФК «Міщани» з рахунком 4:2. Нарешті пролунав стартовий свисток рефері фіналу і луцьке дербі розпочалося. З перших секунд «селект» просвистів повз рамку «вишківців» в результаті швидкого розіграшу командою господарів. Активний початок під скандування невеличкої фан-групи команди в чорному: «Вишків! Вишків!», - створив гарний настрій присутнім. А чергова пушка Василя Лойка на 5-й хвилині не тільки порадувала вболівальників «чорно-білих», але й дозволила підопічним Вадима Русяка вийти вперед. А вже менше ніж за хвилину рахунок став 2:0, коли відзначився Тимофій Павлович.

Відповіді від опонентів довелося чекати до 8-ї хвилини. Швидку комбінацію розкреслили номінальні гості. Активний  Віталій Кулай з правого флангу атаки відпасував на п’ятак, де самим розторопним виявився Ілля Грушецький – 2:1. Мінімальна перевага збереглася до сирени на відпочинок, хоча шанси змінити рахунок були в обох команд, де в двох моментах господарів відверто вибачив суперник.

Після відновлення ігрового процесу напруження у матчі стало зростати. Побільшало єдиноборств та відповідно фолів. ФК «Вишків» почав включати максимальні швидкості, а «Вадрус» стараннями Василя Лойка продовжував методично обстрілювати володіння Віталія Остапука, котрий кілька разів виручив своїх колег.

За 5 хвилин та 5 секунд до завершення фінальної зустрічі в хід поєдинку втрутилася масштабна повітряна тривога по Україні, що вимусила більше ніж на годину перервати захоплююче протистояння. Коли пролунав сигнал про відбій боротьба за кубковий трофей продовжилася, але вимушена пауза явно пішла на користь «Вадрусу», котрий зумів дограти залишок ігрового часу в режимі максимальної концентрації та не дозволив опонентам реалізувати гольові моменти. Шанси ФК «Вишків» забити бодай один м’яч, так і залишилися шансами, а після фінального свистка Кубок Мрії піднявся над головами володарів титулу другий сезон поспіль. Наші вітання!

Кращі гравці: Василь Лойко – Ілля Грушецький