Гра


4: 0

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Гетьман Василь




Про гру:

 

А ось і родзинка сьогоднішнього спортивного дня----фінал Кубку Волині 2022р.!!! На паркеті зійшлися справжні флагмани волинського футзалу, непримиримі суперники на майданчику хорівська "НАДІЯ" та однойменний клуб з тієї ж географічної локації. На превеликий жаль на трибунах  ОДЮСШ на цей раз не було аншлагу, як у старі-добрі часи на матчах подібного гатунку. Але на це були певні суб'єктивні причини ---- в зв'язку з затяжною повітряною тривогою по всій території України старт поєдинку було відкладено більше, як на півтори години.Хоча справжні гурмани футзалу дочекались початку цього чудового і захоплюючого дійства і палко підтримували своїх улюбленців.
    В минулому сезоні лише серія післяматчевих пенальті вирішила долю Перехідного Кубка Волині. Тоді фінальна зустріч цих же суперників  завершилась внічию, а в лотереї з пробиттям з 6-метрової позначки чудовий сейв Ігоря Пунди приніс перемогу футзалістам НАДІЇ----решта 5-ударів в серії " пєнок" у виконанні гравців обох команд були результативними. Тому команда ХОРІВа безумовно прагнула взяти реванш у своїх більш титулованих земляків. Але з перших хвилин матчу господарі фіналу захопили ігрову та територіальну перевагу, вони діяли більш активно, напористо та комбінаційно. Проте по-справжньому небезпечних моментів біля воріт Юрія Свинарчука до пори до часу не виникало. Ближче до екватора 1-тайму гра вирівнялась, гості теж почали створювати хороші ігрові моменти біля воріт  Віталія Довбуша, який замінив у стартовій п'ятірці вже вище згадуваного ветерана Ігоря Пунду. Треба віддати належне молодому кіперу надійних----він  дійсно впевнено та надійно (скажу, забігаючи наперед) провів увесь фінальний поєдинок. На 11-хв матчу потенційно небезпечна атака синіх вилилась голом у їхні ж ворота----це сталось, завдячуючи вправності у захисті Віталія Патулюка, який обікрав нападника хорівчан, швидко прорвався лівим флангом атаки до воріт гостей і сильним ударом низом розпечатав ворота 8-ки ХОРІВА.Не встигли гравці в синіх футболках оговтатись від пропущеного м'яча, як досвідчений Назар Цюпка вдруге наказав кіпера суперників за необачний вихід з воріт, елегантно підсікнувши "select" і той залітав уже фактично в порожні ворота. До перерви рахунок більш не змінювався.
   Такий перебіг подій не влаштовував гравців ХОРІВа і слід віддати їм належне, так як по-перерві гості докорінно змінили  малюнок гри, вони почали грати 1-номером, активно атакували і раз за разом накочували хвилі своїх атак на ворота НАДІЇ.Тепер уже зелені закрились на своїй половині і відповідали поодинокими випадами в контратаках. Під час однієї з таких атак невтомний Назар Цюпка знайшов шпарину і поцілив у ближній кут воріт Юрія Свинарчука.А згодом, ще за якусь хвилину все та ж  "10-ка"  господарів ефектним ударом головою оформляє свій хет-трик у зустрічі і знімає всі питання про переможця кубкової дуелі.Хоча бурхливі пристрасті та емоції вирували на паркеті до самого фінального свистка, була ще не навмисна гра рукою у виконанні Віктора Чудлі, а згодом вилучення останнього за надмірні емоції та неспортивну поведінку, але на фінальний результат це не вплинуло.Дуже важка, але впевнена перемога НАДІЇ і вдруге поспіль Перехідний Кубок Волині з футзалу мандрує ще на рік в с.Хорів!!!
Кращі гравці: Назар Цюпка - Віктор Чудля