Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Гайда Яна/Голоскоков Сергій




Про гру:

Учасники луцького дербі минулого сезону з перемінним успіхом грали в П’ятому дивізіоні обласного чемпіонату. «Античний» колектив посів п’яту сходинку в підсумковій таблиці «регулярки», а «Tatrafan Flexible» до завітної вісімки плей-офф так і не пробився. До речі, в певній мірі в процесі не отримання квитка «заводчанами» до Абсолютної першості 24 січня взяв участь «Мідас-2». Автору цих рядків довелося стати живим свідком перепитий бойового поєдинку в якості делегата зустрічі. Тоді в стартовому матчі 8-го передостаннього туру в П’ятій лізі для господарів майданчика в луцькому дербі настав справжній час «Ч». П’ять набраних залікових балів командою «TatrafanFlexible» на турнірній дистанції не гарантували амбітному колективу потрапляння до завітної «вісімки», а тому ціна перемоги значно збільшилася через конкурентну ситуацію в сьомому за силами дивізіоні 14-го Чемпіонату Волині. «Античний» колектив до звітної зустрічі підійшов із більш кращими здобутками – шоста позиція із 9-ма очками, хоча до золотих медалей «регулярки» послідовникам царя Мідаса в сезоні 2021/2022 об’єктивно не дотягнутися попри чарівні здібності героя давньогрецьких міфів. Проте, в теорії через фінішні поразки можливість зіграти в турнірі «СakeCup» лишалася для підопічних Юрія Павельчука об’єктивною реальністю. Тому «волошкові» на гру з «заводською» командою вийшли у вищій ступені готовності, але жага перемоги опонентів була не менше і гольову феєрію на початку зустрічі організували саме «помаранчево-чорні». Але перевагу в три м’ячі втримати не зумілиі завершили гру з тривіально бойовим рахунком 4:4. Нажаль, війна в подальшому сплутала всі плани учасників змагань з футзалу. Про невдалі виступи опонетів у плей-офф та не зіграному втішному турнірі мову вести не будемо. Згадаємо лише про турнір Кубок Старту – п’ятий за вагомістю кубковий трофей АМФВ.

Восени після відновлення перерваного війною сезону в чвертьфіналі «Татрафан» поступився 1:3 ФК «Дубнівська» і завершив для себе сезон 21/22. А ось «Мідас-2» на стадії 1/4-ї впевнено обіграв «Грифонів» 5:2, а за крок до фіналу розібрався з ФК «Дубнівська» 4:2.

У фіналі з потужним та доволі не старим попри назву ФК «Ветеран Струмівка» Павельчук і Ко видали мабуть один з кращих матчів у сезоні та згідно легенди про царя Мідаса зуміли перетворити переможні 3:1 на золотий кубок володарів титулу Кубку Старту.

Від історичних опусів перейдемо до сьогодення, в якому суперники предстали в оновлених складах. І якщо у «волошкових» селекція була «точечною», то за «Tatrafan Flexible» в цьому сезоні «підписали контракти» більше десятка учасників минулорічної Другої ліги в складі «Любарт Джуніор». Отже, з огляду на ігрові протоколи, фаворитом на папері варто було вважати номінальних гостей.

Пролунав стартовий свисток арбітра, і з огляду на вік учасників, розпочалася битва батьків та дітей. Юні вихованці Олександра Лисенка не стушувалися  перед поважними опонентами і на перших хвилинах швиденько «прогріли» голкіпера «волошкових» дальніми ударами. «Дядьки» не довго терпіли нахабність молоді іна 3-й хвилині з передачі Юрія Устимчука кремезний Роман Голян відкрив рахунок у матчі. А менше ніж за дві хвилини після першого успіху по хокейному в боротьбі на п’ятаку Роман зробив рахунок більш переконливим 2:0, записавши на своє ім’я дубль. Лише дивом 14-му номеру «античних» не підкорився хет-трик на початку останньої п’ятихвилинки, коли автор забитих м’ячів влучив у стійку.

На 9-й хвилині прийшов час забивати «татрафанівцям» і Олександр Гаврилюк продемонстрував футзальну майстерність,скоротивши відставання у рахунку – 2:1. Але гандикап у два пункти зберігався недовго. 13 хвилина виявилася насправді роковою для юніорів та щасливою для автора другого дублю в матчі  Давида Бабича. Спочатку «сімдесятка» господарів виграв силову боротьбу в голкіпера «заводчан», а пізніше реалізував пенальті – 4:1.

По перерві після емоційної промови тренера молодят Артем Кінах наважився на дальній удар, який виявився не тільки ефектним, але й ефективним. 4:2 і тепер емоції довелося висловлювати граючому тренеру «античних» Юрію Павельчуку. «Ви будете грати чи ні? Так і догратися можна!!», лунало з лави запасних в епізодах коли гострота виникала біля воріт Олександра  Бохонко.

Майже на останній хвилині матчу інтрига остаточно відновилася, адже рахунок став 4:3, а організаторам вдалося остаточно визначитися з кращим гравцем у складі «Tatrafan Flexible». Їм став Ілля Вишневський, якому вдалося після фінта Зідана красивим пострілом відправити м’яч у сітку та зірвати овацію від  присутніх на грі. Мінімальна перемога «античних» та непоганий футзал від юнаків.

Кращі гравці: Роман Голян – Ілля Вишневський