Гра


9: 5

Хронометрист / Делегат:

Гайда Яна/Голоскоков Сергій




Про гру:

 В останнє футзалістів з Демидівки місцеві прихильники футзалу бачили перед самим початком війни 20 лютого, коли після бойової нічиєї із другим «Респектом» 3:3 ФК «Стир» припинив боротьбу за титул Абсолютного чемпіона в Третій лізі (перша зустріч 0:3). Завдяки рейтинговим колізіям та об’єктивну відсутність через військовий стан низки команд в черговому поєдинку Першої ліги на майданчик СК ВНУ в ролі господарів вийшли ще одні представники Рівненщини – команда «Атлетік». Колектив з Млинова за підсумками сезону 2021/2022 став найтитулованішою командою Другої ліги, вигравши всі можливі титули. Спочатку «зелено-білі» лише з однією поразкою тріумфально прокрокували турнірним шляхом у «регулярці», а далі були не менш переконливими у боротьбі за титул Абсолютного чемпіона області. А на останок до золотого дублю додали ще й звання володаря Кубку Прогресу – третього за табелем про ранги кубкового трофея Волині.

Після потрійного успіху напередодні старту 15-го ювілейного чемпіонату «Атлетік» вирішив протестувати свою готовність до сезону 22/23 у матчах турніру «Ярмарок футзалу», де попри поразку від «Вадрусу» в решті поєдинків святкував перемогу. Підсумком старань команди став кубок за перемогу у Вищій «ярмарковій» лізі та бонус у вигляді балів до Рейтингу.

Отже, фаворитом у обласному рівненському дербі на Волині явно було визначати саме «Атлетік», котрий після стартового сигналу рефері спробував захопити ініціативу та територію, хоча перший небезпечний епізод трапився біля воріт «зелено-білих». Другий епізод в середині першої третиний тайму взагалі видався гольовим. На правому фланзі атаки «річників» Володимир Колесник наважився на дальній удар і м’яч по більярдному влетів у дальню лузу – 0:1. Несподіваний, але цілком закономірний результат з огляду на події, що відбувалися на майданчику СК ВНУ. Можливо затримка матчу через повітряні тривоги вплинула на дії «атлетичної» команди, яка виглядала розгубленою та інертною. Лише після другого пропущеного м’яча демидівця Сергія Цимбалюка застивив господарів прокинутися. На 8-й хвилині після перепасу Андрій Чабан скоротив відставання у рахунку – 1:2.

Тиск на ворота ФК «Стир» зростав і тренерський штаб навіть був взяти хвилинну паузу. Цей крок відразу дав дивіденди футзалістам з Рівненщини у вигляді двох забитих м’ячів. В першому випадку авто гол збільшив перевагу «річників», а за мить Артем Ступницький на куражі організував четверте взяття воріт і ввів «Атлетик» в ступор – 1:4.

Не «поплив» в кризисні хвилини лише автор першого голу млинівці Андрій Чабан, який за півтори хвилини до перерви потужно низом увігнав «селект» в сітку Павла Греся. Рахунок 2:4 став підсумком першої половини гри.

Після невеличкого перепочинку «Атлетік» продовжив тиск у вигляді позиційного наступу із швидким перепасом, а футзалісти з Демидівки шукали щастя у взривних контр випадах,що показали свою ефективність в першому таймі. Через чотири хвилини після відновлення гри після пасу Олександра Лисенка, котрий вийшов на старт поєдинку відразу з тренерського містка «Татрафана», Андрій Приходько скоротив рахунок до мінімуму – 3:4. А за мить дитячий тренер «Любарта» влучним ударом зрівняв рахунок. Гравці з радістю ганяли «круглястого» від воріт до воріт. Дубль Андрія Приходька дозволив вивести «атлетів» вперед, але «рісник» Василь Пастух відновив паритет – 5:5. Але на 23-й хвилин хет-трик Андрія Приходька  оформив мінімальну перевагу, а черговий дубль в матчі Олександра Лисенка зробив заявку на перемогу. За три хвилини гол Олександра Халика заставив фаворита нарешті повірити у вікторію в стартовому поєдинку ювілейного чемпіонату – 8:5.

До завершення ігрового часу гравці «Стиря» мали кілька нагод відзначитися, але шанс забити використав суперник, у складі якого забитий м’яч дальнім ударом записав ще один дитячий тренер Олександр Миронюк. «Атлетик» здобуває важку перемогу, а ФК «Стир» повагу від вболівальників за характер та волю

Кращі гравці: Андрій Чабан – Сергій Цимбалюк