Гра


0: 5

Хронометрист / Делегат:

Гайда Яна/Голоскоков Сергій




Про гру:

Завдяки рейтинговим колізіям та об’єктивну відсутність через військовий стан низки команд в черговому поєдинку Першої ліги на майданчику турнірна доля звела два яскравих колективи з Луцька, які попри все не на мить не припиняли занять улюбленим видом спорту. Але якщо на фініші сезону 21/22, що завершився кілька тижнів тому, «Олімп» зумів підсолодити гіркоту невдалого виступу в минулорічній Першій лізі, вигравши смачний (нажаль не вдалося скоштувавти)) фірмовий торт в останньому з історії АМФВ турнірі «СakeCup», то команда місцевого підприємства «BusMarket Group» в Третьому дивізіоні у «регулярці» лише за крок зупинилася від п’єдесталу пошани. В плей-офф на стадії півфіналів вже восени «червоно-чорні» дали серйозний бій безумовному фавориту «Володимирівці Ветеран», а у драматичному фіналі Кубку Прогресу 1:3 поступилися міцному «Атлетіку» з Млиніва.

Минулих вихідних «олімпіійці» наробили шороху у «Ярмарку футзалу», але у вищому дивізіоні турніру через гіршу різницю м’ячів поступилися конкурентам з Угриніва та Забороля. Проте нова версія колективу, яким опікується Валерій Івахненко, виглядала доволі потужно і на турнірні перспективи ювілейного 15-го чемпіонату на думку фахівців може дивитися з оптимізмом.

Матч розпочався у високому темпі і вже у дебюті суперники обмінялися гострими моментами, змусивши голкіперів продемонструвати свій фах та готовність до випробувань. Стартовий сплеск згодом перетворився у позиційну боротьбу з великою кількістю єдиноборств та спроб підловити опонентів на помилці. Бородань Роман Дмоховський був найближчим до того, щоб змінити рахунок на табло, але не скористався супер нагодою в середині першого тайму. Решта моментів підпадала в категорію 50-ти відсоткових.

 «Олег Мартин не грає, одного з Гараганів не буде», - бідкався перед початком гри президент «Олімпу», але його дружній колектив і без двох лідерів (Денис Гараган без замін працював на майданчику) виглядав гідно у протиборстві з потужним суперником.

Нажаль, автору цих рядків не вдалося через завантаженість на роботі потрапити на святкування дня народження людини-талісмана клубу «Олімп» Михайла Кардаша (самі щирі вітання) в суботу 12 листопада, але календарний матч іменинник пропустити не міг та традиційно підтримував своїх улюбленців на трибуні СК ВНУ.

Попри старання гравців обох команд нічийний сухий рахунок зберігся до самої перерви, чимось нагадуючи сценарій матчу «Вайт Бенд» - ФК «Мильськ», де розв’язка наступила на останніх секундах гри після вилучення гравця гостей.

Проте, після відновлення гри «БусМаркету» знадобилося лише кілька хвилин, аби в рівних складах організувати взяття воріт. Це вдалося зробити гравцю з доволі футзальним прізвищем Юрію Піддубному. В луцькому дербі повели номінальні гості, що вимусило «Олімп» брати хвилину на тактичний роздум з порядком денним: «Що робити?».

В суперника цим питанням не переймався Іван Корчук, який на 22-й хвилині збільшив перевагу «червоно-чорних» до комфортних 2:0 на свою користь. Сумно дивився на табло травмований Олег Мартин, який не міг цього вечора допомогти своїй команді. Тим більше, що згодом на табло горіли цифри 0:3. Це Дмитро Федончук закотив «селект» в порожні ворота після серії фінітів та пасу від кращого гравця матчу Івана Корчука.

За кілька хвилин до фінального свистка «БусМаркет» став автором розгромного рахунку. Спочатку Тарас Шпак, а за хвилину Руслан Ракубовчук оформили для свого клубу стартову перемогу. А «Олімпу» успіхів у майбутньому.

Кращі гравці: Денис Гарган – Іван Корчук