Гра


3: 1

Хронометрист / Делегат:

Лисиця Назарій/Голоскоков Сергій




Про гру:

В четвер пізно ввечері в залі ОДЮСШ зустрічалися суперники, котрі мали відкривати 15-й ювілейний чемпіонат Волині у Вищій лізі ще на початку листопада. Але «ЛСТМ» був безпосередньо задіяний у розіграші звання чемпіонів області з футболу і тієї пори про гру 5х5 ще не думав. Нічия у вирішальному поєдинку з ковельчанами звела на футбольний трон краю команду з Нововолинська, яка додала до футзального чемпіонства золото спорту №1, а підопічні Ігоря Чорнухи почали шукати сатисфакції у матчах Вищого дивізіону, де зібралося десять міцних колективів. І якщо «Крошу Луцьк» на такому рівні робить лише перші кроки, то «будівельники» після багаторічного перебування у Суперлізі почуваються у «вишці» доволі впевнено. Представники німецького заводу за три ігрові спроби перекреслили нулі в графах турнірної таблиці «перемога-нічия-поразка», а їх суперник перед звітним поєдинком після чотирьох зіграних матчів разом із хорівською «Надією-2» очолює чемпіонську гонку в «регулярці».

З огляду на вище сказане фаворитом у луцькому дербі слід було вважати номінальних гостей, котрі представляють підприємство «Луцьсантехмонтаж №536». Але попри розклади перший небезпечний удар з прикметником небезпечний організували підопічні Руслана Дороша. Через кілька хвилин стало зрозумілим, що «ЛСТМ» грає першим номером з позиції сили, а «волошкові» роблять ставку на швидкі контр випади. Як не дивно, але роботи у рамці в першій третині  було більше у Романа Перлова. Така тактика принесла дивіденди у вигляді голу на 7-й хвилині, коли Вадим Словік обіграв і захисника, і голкіпера -1:0.

Через кілька хвилин ветеранський дует «чорних» Кабанов-Махнюк розіграли гарний епізод, але м’яч у сітку не потрапив. Заводська команда боронилася низьким  блоком, що для Тараса Кабанова рідна стихія на позиції «стовпа». І один з кращих бомбардирів дивізіону на 11-й хвилині своїм шансом скористався на 100% - 1:1.

«Кєбу, тримайте Кєбу!», - підказували з лави запасних «КроШу» своїм гравцям, які докладали чимало зусиль задля нейтралізації потужного форварда. Сигнал про перерву застав Кабанова і Ко в атаці, але вважати нічийний підсумок сенсацією з огляду на події в матчі було не варто.

З перших миттєвостей другого тайму гравці «ЛСТМ» притисли суперника на його половині, але «волошкові» за кожної нагоди в один два паси шукали свої шанси в наступі. А ось перспективний стандарт біля воріт «будівельників» ледь не привів до взяття протилежних воріт, куди після втрати м’яча вискочили відразу два гравці у чорній формі.

Аби вийти вперед гостям довелося в чергове дочекатися виходу на майданчик безумовно кращого гравця матчу Тараса Кабанова, який елегантно відпасував на ветерана команди Василя Олійника і рахунок став 1:2.

Після пропущеного м’яча «волошкові» зуміли організувати кілька небезпечних атак, але як свого часу писав гуру спортивної журналістики Волині Роман Флішаровський – майстрам бракувало точності, особливо в кінцевих фазах атак. У гостей все виглядало значно професійніше, хоча дивідендів у вигляді забитих м’ячів до останніх секунд коли відзначився Ігор Махнюк не приносило. До честі «КроШу» слід зауважити, що до останніх секунд матчу команда шукала щасті в атаках, подекуди притикаючи фаворита до власних воріт. Перемога лідера зміцнила першу позицію «ЛСТМ» в турнірній таблиці.

Кращі гравці: Костянтин Вознюк – Тарас Кабанов