Гра


1: 3

Про гру:

 

Минулого сезону обидва колективи були прямими конкурентами в боротьбі за титули П’ятої ліги, а в ювілейному 15-му чемпіонаті Волині завдяки Рейтингу та скороченню кількості команд опинилися в Другому дивізіоні у компанії гідних конкурентів, при цьому ФК «Кременець» на фініші заявкової компанії опинився в лізі вищого рангу, аніж планував. Щоправда, цей факт не завадив «червоно-чорним» в дебютному поєдинку завдяки дублю Сергія Кулюка та хет-трику Романа Ткачука отримати перемогу над досвідченим «Хавестом» 5:4. А футзалісти з Луцького району зробили подарунок до дня народження своєму граючому тренеру Віктору Воробейю, обігравши амбітний «Вадрус» з рахунокм 7:2.

Учасники ранкового поєдинку, що відкривав програму 2-го туру чемпіонату області через історію своїх відносин автоматично перетворили гру в центральний матч туру, адже переможець отримував шанс піти у відрив на турнірній дистанції «регулярки». А якщо віртуально перенестися у минуле, то перший матч в чотирнадцятому сезоні опоненти зіграли ще 19 грудня 2021 року в рамках 5-го туру. Тоді вікторія 6:3 була на боці підопічних Валерія Міщука, котрі на новорічні канікули пішли у статусі одноосібних лідерів першості. А в Абсолютному чемпіонаті турнірна доля через дев’ять  місяців  звела супротивників за звітним протистоянням у фіналах плей-офф П’ятого дивізіону. Після вимушеної військової паузи АСК не втратив своїх переможних традицій та завдяки впевненій перемозі в першому раунді, другий матч завершився бойовою нічиєю 5:5, став володарем титулу Абсолютного чемпіона, зробивши золотий дубль за підсумками сезону 2021/2022.

І ось, через два місяці після останньої зустрічі в ОДЮСШ, чергове побачення добре знайомих візаві. Обережний початок. Максимальна концентрація. Пошук підходів до воріт суперника. Ці короткі речення - лаконічний опис подій в дебюті зустрічі, де господарі майданчика в створенні гострих моментів були переконливішими за заборольчан. Гол на 6-й хвилині став логічним втіленням командної роботи «червоно-чорних», коли Богдан Рапецький пробив по центру низом точно та сильно.

Після того як рахунок став 1:0 на користь футзалістів з Кременця їх суперник став діяти більш розкуто, що дозволило гостям під гучні підказки свого граючого тренера Віктора Воробея організувати цілу низку гострих моментів. Але в кількох епізодах замість спроби пробити по воротах, гравці у синьо-червоній формі обирали невірні рішення і рахунок до перерви залишився незмінним.

Після відпочинку, скинувши залишки ранкового сону, суперники додали у швидкості, а територіальна перевага АСК «Забороль» стала відверто кидатися в очі. Побільшало і моментів біля воріт «Кременця», який за кожної нагоди організовував швидкі контрвипади.Класикою футбоольно-футзальної аксіоми став епізод на 24-й хвилині, коли рахунок у зустрічі мав стати 2:0. Після перехоплення в центрі майданчика гравець кременецької команди виходив сам на сам із голкіпером гостей, але в рамку влучити не зумів. Не забиваєш ти… За кілька секунд одну з чисельних багатоходівок точним ударом завершив Сергій Березюк. А менше ніж за хвилину заборольчанин Михайло Устяк з лівого флангу атаки точним пострілом у дальній кут вивів свій колектив уперед 1:2.

По суті переможний м’яч для гостей організував Вадим Симонович, котрий потужно стрельнув із стандарту по воротах ФК «Кременець», а захисник зрізав «селект» у власні ворота. За 1:3 кращий гравець у складі господарів Роман Ткачук міг повернути свій ФК до гри, але з убойної позиції поцілив вище рамки. Далі господарі кілька разів поспіль перевірили каркас воріт АСК. Емоції у завершенні ігрового часу перетворилися у різнокольорове намисто з карток, що гарантовано залишило без футзалу наступного вік-енду відразу двох провідних виконавців обох команд. Особливо прикрим стало вилучення після завершення гри, що «випросив» Віктор Воробей у процесі післяматчевого спілкування з бригадою арбітрів. Тепер тренеру АСК на тижні доведеться спілкуватися з КДК.

Друга поспіль перемога  АСК «Забороль», який звично очолив турнірну гонку цього разу не в 5-му, а в Другому дивізіоні ювілейного чемпіонату в компанії з «Володимирівкою» та СК «Вишків».

Кращі гравці:  Роман Ткачук - Михайло Устяк