Гра


6: 3

Про гру:

Ще минулого сезону ФК «Грифон» здобував звання віце-чемпіонів Регулярної першості області в П’ятому дивізіоні, а нинішній суперник лучан з ФК «Мильськ» з таким само результатом фінішував у Шостому дивізіоні. Військовий стан та цифри Рейтингу в 15-му ювілейному чемпіонаті Волині звели суперників в рамках другого туру Третьої ліги. Старт у опонентів з огляду на ігровий тонус виявився непоганим. Але як що льотчикам вдалося без нервів здобути свою першу перемогу 6:4 над «ветеранами» зі Струмівки, то хлопці з селища Луцького району, де за переписом мешкає аж 466 мешканців, в драматичному матчі з «White Band» поступилися в один м’яч. Вся трибуна СК ВНУ підтримувала ФК «Мильськ» особливо після того, як після провокативних дій суперника вилучення за друге попередження майданчик залишив емоційний Іван Салівончик. Нажаль, у меншості за рахунку 0:0 «блакитно-білим» лише десятка секунд не вистачило, аби зберегти свої ворота недоторканними.

Після сигналу рефері своєрідне дербі між володарями срібних нагород минулорічних П’ятого та Шостого дивізіонів розпочалося. Менше хвилини знадобилося «молодшокласникам» аби збентежити носіїв емблеми з зображенням міфічного крилатого створіння. Дебютну атаку точним  пострілом завершив  Олександр Фіщук – 0:1.

У відповідь гравці 204-ї бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна затіяли штурмовку воріт суперника і в середині тайму Тарас Панасюк таки вразив ворота  опонентів – 1:1. Капітан льотчиків Богдан Компанієць спробував надихнути  партнерів по «ескадрильї» на розвиток успіху, але «ППО» Мильська, даруйте за можливо не доречний жарт працювало ефективно до епізоду на передостанній хвилині тайму коли у ворота гостей був призначений  пенальті. З шестиметрової позначки кремезний лучанин Микола Поліщук не схибив і військова команда вийшла вперед. Проте, знайшовся герой і в складі «блакитних». На останній секунді в традиціях голлівудських трилерів, де спасіння приходить саме у фінальних відрізках часу, активний Олександр Фіщук влучив «селектор» у  сітку воріт господарів, що дозволило відновити паритет підсумковими 2:2 першої  половини напруженої гри.

Відпочинок явно пішов на користь «авіаторам» в складі яких сивиною та грамотністю дій вирізнявся Василь Войтюк (до речі справжній офіцер ППО), котрий на початку другої хвилини другого тайму розігнав атаку, що завершилася пасом капітана команди на автора дублю  Тараса Панасюка – 3:2. А ще за  кілька секунд перевага лучан зросла до двох пунктів, коли 5-й номер з червоною пов’язкою на рукаві зробив верхову передачу на стовпа в особі Миколи Поліщука та потужним ударом низом відгукнувся на зручну скидку. В середині тайму рахнок був вже 6:2, адже вищезгаданий Василь Войтюк, якого визнали кращим гравцем матчу, та Юрій Щепко вписали свої імена в ігровий протокол, противно знявши з порядку денного питання щодо переможця матчу.

До честі ФК «Мильськ» його виконавці намагалися знайти «антидот» проти гольової активності суперника і активно шукали шлях до чужих воріт, але спроби пробити Івана Шведа лише за 7 секунд до фінального свистка перетворилися у взяття воріт, коли Сергій Романюк таки поцілив у рамку – 6:3. Друга поспіль перемога ФК «Грифон», який у компанії з «білою бандою» лідирує у турнірі.

Кращі гравці: Василь Войтюк – Артем Стебловець