Гра


1: 3

Про гру:

П’ята та четверта команди минулорічної Шостої ліги мають цікаву історію взаємовідносин за підсумками сезону 2021/2022. В «регулярці» у 7-му турі учасники звітного дербі в драматичному поєдинку зафіксували мінімальну перемогу 3:2 на користь команди «авіазаводу». Це сталося в середині січня, а вже за місяць перед самою війною у двораундовому протистоянні Абсолютної першості перемогу відсвяткували гравці ФК «Дубнівська». У чвертьфіналах плей-офф тезки назви вулиці в обласному центрі перемогли земляків двічі – 4:2 та 2:1.

Військовий стан та цифри Рейтингу в 15-му ювілейному чемпіонаті Волині звели суперників в рамках другого туру Третьої ліги. Свій стартовий матч в сезоні 2022/2023 минулих вихідних «Мотор» програв другій команді луцьких «хлібопіків» 4:8, а ФК «Дубнівська» зуміла вирвати нічию 4:4, у некращому для себе поєдинку з «Покровом».

Своє четверте дербі у власній історії суперники розпочали з масованих атак «червоно-чорних», котрі притисли заводську команду до власних воріт і кілька разів перевірили готовність голкіпера до випробувань у купі із міцністю каркасу рамки. Перший гол не чисельні глядачі та учасники вечірніх матчів побачили лише на 9-й хвилин, коли у результаті індивідуальних дій на правому фланзі атаки Сергій Доскуч  пробив потужно та влучно – 0:1.

К не дивно, але пропущений м’яч додав активності у діях команди в чорній формі, що дозволило Олегу Ворону  вийти на ударну позицію та відновити паритет. За бойового нічийного результату 1:1команди пішли на відпочинок.

Після відновлення ігрового процесу хід рівного поєдинку епізодично вибухав сплесками активності, але в  цілому для статусу дербі справжнього драйву бракувало. Лише на 20-й хвилині через порушення  правил в карному майданчику був призначений  пенальті, котрий чітко реалізував кращий гравець матчу Сергій Доскуч, оформивши дубль – 1:2.

Час матчу спливав, але суперники працювали несередніх швидкостях, хоча «Мотору» варто було додати до пального закису азоту, аби прискорити ритм атак та спробувати вирвати бодай нічию. Але в підсумку форсаж на 28-йхвилині врубали гравці дубенської, коли переможний м’яч з правого флангу атаки провів  Олег Равський. 1:3 перемога ФК  «Дубнівська».

Кращі гравці: Олег Ворон – Сергій Доскуч