Гра


3: 3

Хронометрист / Делегат:

Лисиця Назарій/Голоскоков Сергій




Про гру:

Цей матч, як і низка інших, через проблеми з електроенергією та повітряними тривогами був винесений на будній день. В четвер в рамках пропущеного поєдинку 3-го туру Вищої ліги на майданчик ОДЮСШ вечірньої пори вийшли доволі амбітні команди «Агромат» та «Кураж». До стартового свистка рефері обидва колективи зіграли лише по три поєдинки. Гості після двох перемог та поразки опанували 5-ту сходинку в турнірній таблиці Вищого дивізіону, а представники відомого в Україні плиточно-сантехнічного бренду за три ігрові спроби перекреслили нулі в графах турнірки «перемога-нічия-поразка». Особливо варто відмітити останній матч «Агромату» з ківерцівським «Локомотивом», де лучани весь матч домінували та мали перевагу в гольових здобутках. Але на фінішному відрізку гри дозволили супернику наздогнати себе, розписавши результативну нічию 7:7.

Отже луцьке дербі сусідів за турнірною таблицею та прямих конкурентів у боротьбі за медалі Регулярної першості 15-го ювілейного чемпіонату Волині за статусом цілком відповідало званню центрального матчу туру. «Салатово-чорні» розвели з центру і відразу небезпечно пробили, хоча м’яч полетів у район роздягальні. За кілька хвилин господарі ще в більш зручній ситуації могли відзначатися, але «селект» повз порожній кут знову відправився у знайомому напрямку. А ось «Кураж» на 55-й секунді свій момент не змарнував, коли Владислав Дячук відправив круглястого у сітку – 0:1.

За п’ять з половиною хвилин до завершення першої половини гри «россо-нері» мали подвоювати результат, але захисник вибив м’яч з «лєнточки». А трохи згодом господарів від неминучого голу врятувала стійка воріт.  «Кураж» продовжив транжирити моменти. В одному з епізодів пара гравців завадили один одному в атаці, а за мить забивний Богдан Гладун не під лаштувався під гостру передачу в правий фланг і влучив у сітку з зовнішньої сторони.

«Агроматівців» такий перебіг подій звичайно не влаштовував і останні хвилини тайму пройшли під акомпанемент лихих атак, що перетворилися на міні-штурм. Проте, сирена та свисток рефері сповістили про те, що друга половина гри розпочнеться з мінімальною перевагою номінальних гостей.

Після відновлення ігрового процесу знову п’ятдесяти секундний проміжок часу знадобився, аби «круглястий» влучив у ворота біля балкону ОДЮСШ. Потужний Тарас Завадович проштовхнув «селект» у сітку і рахунок став нічийним 1:1. «Кураж» відповів двома гострими випадами і гра набула позиційного характеру. Суперники намагалися швидко працювати з м’ячем і за першої нагоди бити по воротах. Краще це вийшло у «россо-нері», котрі розкреслили академічну комбінацію із Богданом Гладуном на убойній позиції по центру – 1:2.

Проте, перевага гостей втрималася недовго. Вже за хвилину на протилежній частині майданчика Тарас Завадович ефектно розібрався в гольовому епізоді  та оформив дубль.

2:2 за голами, 2:2 за фолами і «Кураж» наприкінці другої третини другого тайму взяв хвилину на роздум. Але тайм-аут більше пішов на користь господарям, котрі після невдалого випаду «смугастих» розігнали швидку атаку і Дмитро Олійник на правому фланзі пробив низом бездоганно. «Агромат» вперше у матчі вийшов вперед, відмовившися від ролі доганяючого. Але важко втекти від суперника, який також мріє лише про перемогу. Другий дубль у матчі був записаний на ім’я кращого гравця матчу Богдана Гладуна після призначеного у ворота опонентів пенальті – 3:3.

Останні три хвилини драматичного поєдинку подарували вболівальникам цілу низку гострих епізодів із промахами в упор, влучанням у каркас. Але визначити переможця не судилося. Якісний матч. Бойова нічия, що вкотре підтвердила думку про рівний склад учасників Вищої ліги.

Кращі гравці: Дмитро Олійник – Богдан Гладун