Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Собуцький Андрій




Про гру:

До очного поєдинку опоненти підходили в дещо різних настроях. У народного клубу три по одному (перемога, нічия, поразка), причому зовсім свіжою була доволі несподівана перемога над хорівською «Надією-2». А от у «авангардних» у новому сезоні з очками поки не складалося, хоча зіграли вони не три, а лише дві гри. Тож «Локомотив» із 4 очками йшов четвертим, а Neris залишався єдиним учасником з нулем.

Матч почався без прелюдій. Від слова зовсім. Уже на 2 секунді «білі» могли забивати при виході тет-а-тет. Не склалося. У Ківерець була менша лава, але вони відразу взялися за контроль м’яча. Не секрет, що бігати без м’яча значно виснажливіше.

Після планомірних перепасовок, розкішний момент мав «Локомотив», але Андрій Брись пробив мимо. Тут же Павло Ліщук пробив у відповідь – надійно зіграв воротар Ківерець Роман Веселуха. «Салатові» ще більше запресингували, й це дало результат на 3 хвилині – класний розіграш, невеличкий хаос у воротарському  майданчику, чим скористався Максим Кіпруха - 1:0.

Через кілька хвилин Брись пройшов і класно пробив – штанга стала для кіпера, як писав класик української літератури, «другом, братом і сестрою». Загалом Ківерці продовжували  насідати, а «Авангард» тримав оборону й терпів, і витерпів – разюча контра на 6 хвилині завершилася голом Максима Крама - 1:1.

Характер гри не змінився - НФК робив «Облогу Буші», а Neris знову чекав свого шансу. Кілька разів поспіль свою команду рятував Олександр Кунаков, а одного разу знову каркас воріт виручив. Та все ж на 14 хвилині черговий розіграш завершився розрізним пасом і ударом на випередження Кіпрухи - 2:1.

У другому таймі після певного затишшя зумів зрівняти «Неріс» - класний удар із гострого кута вдався Дмитрові Ленартовичу - 2:2 (18 хвилина). «Авангард» міг тут же виходити вперед, але кіпер «Локо» виручив. Ківерці полетіли вперед, але пропустили самі. Їхня атака завершилася пострілом у штангу, й відразу вийшла «оборотка», яку на 21 хвилині завершив Крам - 2:3!

Але Ківерці відігралися блискавично – Павло Шмига з передачі Юрія Чепури зробив 3:3. Буквально через півтори хвилини гарматний штрафний у виконанні Олександра Друкачука - і 4:3.

За 4 хвилини до фінального свистка обидві команди набрали по 5 фолів, але після цього дабл пробивався лише раз – з місця порушення не зміг забити Чепура. Наприкінці «Авангард» пішов на штурм, але ледве двічі не пропустив.  І двічі врятував Кунаков. Тож дуже динамічна гра, в якій, як не дивно, обоє суперників награли на результат, завершився все ж перемогою «Локомотива» 4:3.