Гра


1: 1

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Собуцький Андрій




Про гру:

У таких випадках кажуть, що то двобій не за три, а за шість залікових пунктів, особливо зважаючи на швидкоплинність одноколової регулярки. Суперники мали в активі по 6 поінтів, поділяючи 2-3 щаблі у турнірці. Але було одне але: ЛСТМ їх набрав у двох поєдинках, а «Надія-2» - у трьох. У випадку вікторії «будівельники» продовжували свій 100-%-ий шлях, а дублери чинного володаря Кубка Волині як мінімум закріпилися б у трійці.

Хорівці відразу взяли надзвичайно високий темп, тож перший момент створила саме «Надія-2», але Роман Перлов парирував удар із напівсереднього. ЛСТМ тут же на досвіді намагався стишити галоп суперника контролем м’яча. Такий задум вдався - пориви хорівського колективу частотно згасли. Натомість Луцьк намагався грати через стовпа, роль якого почергово виконували Ігор Махнюк, Олександр Прощерук і Тарас Кабанов.

Гра переросла в «позиційні шахи». Планомірно ЛСТМу вдалося посунути події до воріт «Надії-2». Двічі Кабанов бив із розвороту - не вдалося переграти Дмитра Харченка.  У відповідь «надійний» Віталій Марчук небезпечно приклався – поруч зі стійкою.

Перший тайм майже закінчився, але на 14 хвилині Михайло Зайчук видав невеличке диво – під час фінтів він начебто й не зміг розкрутити опонента, зупинився… але миттєво підступно й надзвичайно точно пробив в дальній кут, та ще й у протихід кіперу - 0:1.

«Надія-2» тут же заробила штрафний, однак небезпечний постріл Перлов перевів на кутовий.

Після перерви тактичні ролі змінилися – до позиційних атак перейшли вже «сині». А «чорні» намагалися грамотно використати контратаки. Двічі вибігали Віктор Сущ та Ігор Махнюк, але двічі переграти стража воріт не змогли. Тут же «надійні» хорошим розіграшем вивели на ударну позицію Вадима Видихая – Перлов знову врятував.

Хорів продовжував нагнітати. Десь за 7 хвилин до кінця почався реальний розмін зі взаємними моментами. Але Володимир Кліш («Надія-2») і Дмитро Горщарук (ЛСТМ) свої нагоди змарнували.

І все-таки номінальні господарі свого досягли на 24 хвилині. Ілля Хвещук вибіг на побачення і з другого разу таки пробив воротаря із близької відстані – 1:1.

Подальші взаємні старання дивідендів опонентам не принесли – попри чималу кількість гострих моментів, змінити рахунок не змогли. Навіть на останній хвилині обмін небезпечними штрафними (за 50 сек і 27 сек) результату не дав.  Усе ж 1:1, і суперники відкладають з’ясування стосунків на плей-оф?