Гра


2: 4

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Володимир/Голоскоков Сергій




Про гру:

Довгоочікуваний звітний поєдинок між луцькими «хлібопіками» та діючим Абсолютним чемпіоном Волині мав відбутися ще минулого року, але через об’єктивні та суб’єктивні причини кілька разів переносився у часі. Нарешті після тривалих узгоджень та емоційних перемовин був призначений остаточний день гри – 20.00 четвер 24 січня. Місцем поєдинку став зал ОДЮСШ, в якому нажаль не було електронного табла, відправленого на ремонт у столицю країни.

До останнього матчу першого кола Суперліги суперники підійшли в умовах цікавих турнірних розкладів, де будь-який результат гри корегує здобутки претендентів на титули 15 ювілейного чемпіонату Волині в той чи інший бік. Якщо залишити за дужками центральний матч 7-го туру ФК «Любарт» - «Надія», де трохи згодом, але до початку 8-го туру, відбудеться очне протистояння між лучанами та найтитулованішим клубом області, котрий всерйоз налаштований на чергове «золото», то за статусом звітне протистояння мало чим поступалося. Судіть самі. Третя сходинка «хлібопіків» із 11-ма заліковими балами дозволяє «теремнівцям» з оптимізмом дивитися на призовий залік. Хоча незапланована нічия 3:3 в останньому поєдинку з МФК «Хорів» дещо зіпсувала настрій підопічним Олександра Антонюка. Представники ж столиці волинських гірників свою крайню зустріч з луцьким «Динамо» змогли завершити драматичною перемогою 8:7! та наблизитися до прямого конкурента на відстань одного залікового балу. Отже, прихована інтрига гарантувала вболівальникам безкомпромісну та жорстку боротьбу.

Пролунав стартовий свисток арбітра поєдинку і на паркеті ОДЮСШ завирували пристрасті, хоча почали суперники обережно з розвідки. Першими вибухнули "хлібопіки" . Заряджений на боротьбу Владислав Гаврилов не побоявся взяти гру на себе - качнув опонента і стрельнув у "дев'ять" - 1:0. Йшла перша хвилина грн. А ще за менший відрізок часу паритет відновився. І знову причетним до гольової справи виявився Влад Гаврилюк. Щоправда, на цей раз не на користь "Теремно Хліб", адже останнім торкнувся м'яча після "заварухи " на п'ятаку господарів майданчика саме 13-й номер.

Швидкі голи дозволили суперникам діяти розкуто і моментів побільшало. В середині тайму "червоно-білі" розкреслили швидку атаку. Активний Роман Кузьмич відпасував, а забивний Михайло Байбула бездоганно пробив - 2:1.

Ближче до завершення другої третини першого тайму господарі мали кілька чудових нагод для покращання результату. Особливо  коли Роман Воробей  сильним ударом поціілив замість сітки в поперечину, ледь не посунувши ворота.

"Люди в чорному" наприкінці першої частини протистояння організували низку небезпечних моментів, але дивідендів з цього не отримали. Більше того - на останніх секундах ще й ледь не пропустили. За рахунку 2:1 суперники пішли на відпочинок.

По перерві перша ж атака "Теремно Хліб" могла стати результативною, але гості вистояли. Два рази поспіль  "ТТІшник" Андрій Никитюк пробивав з дальньої дистанції, але безрезультатно. Але на 18-й хвилині 10-й номер "чорних" точно відпасував на Данила Глушнюка і рахунок став нічийним 2:2.

Такі ігрові колізії додали енергетики поєдинку, в якому гострих моментів стало ще більше. Ось тільки господарі мали можливість вийти вперед, як вже футзаліст з Нововолинська Максим Попов знаходить шпарину в захисних побудовах "хлібопіків" і дарує чемпіонам шанс на загальний успіх - 2:3.

Обмін випадами продовжувався з калейдоскопічною швидкістю та різноманіттям.

В середині тайму відверто не пощастило кращому гравцю матча у складі нововолинського команди Андрію Никитюку, який спочатку влучив у стійку, а за мить не встиг замкнути простріл.

Емоцій побільшало, а тут в лучан ще стався п'ятий фол, що вимушував діяти більш розсудливо. Час спливав. І остання хвилина стала вирішальною, Олег Сквіра замкнув на дальній стійці передачу Андрія Никитюка. 2:4 - завіса.

Перемога дозволила чемпіонському колективу з Нововолинська наздогнати в турнірці за очками (по 13 балів) ФК «Любарт», якому ще лишається 1 лютого о 20.00 зіграти з фаворитом першості «Надією». Отже, в другому колі на всіх учасників Чемпіонату Волині чекає цікава напружена боротьба за медалі. І «Теремно Хліб» ще у гонці.

Кращі гравці: Михайло Байбула – Андрій Никитюк