Гра


4 Тур Четверта ліга

Чемпіонат Волині: Регулярний, Військовий Ліцей,майданчик №1
6: 5

Хронометрист / Делегат:

Сахнюк О./Голоскоков С.




Про гру:

В одному з центральних поєдинків 4-го туру ювілейного 15-го чемпіонату Волині на майданчику луцького військового ліцею зійшлися місцеві колективи «Локі» та «F.C.L.C.». І суперники виправдали на всі 100% статус дербі, опанувавши після звітного туру третю та четверту сходинки турнірної таблиці Четвертої ліги, маючи у скарбничках по 9 залікових балів. З огляду на склади команд фаворитом у суботньому поєдинку виглядали «центровики», у яких дві бойових четвірки виконавців були готові зім’яти сімку «триктерів» у білій формі. Проте дебют поєдинку залишився за господарями, які зуміли відбити стартовий штурм «помаранчевих» та стараннями безумовно кращого гравця матчу Дмитра Флішаровського закласти перші цеглини у фундамент переможного результату 6:5.

За відсутності через хворобу основного голкіпера «лейфесонів» Дмитра Притулюка на допомогу Сергію Супрунюку прийшов не інакше як сам Локі. У гольових моментах «F.C.L.C.» в першому таймі м’яч замість сітки тричі влучав у каркас воріт, дозволивши господарям насухо відстояти перший тайм. Навіть в епізоді, коли Віктор Заяць вже бачив «селект» у рамці суперника, «круглястий» в традиціях скандинавського богу бешкетування зіграв злий жарт з третім номером гостей, пролетівши за межі майданчика.

Стара, як світ, але молодша за скандинавську міфологію, футбольна істина про невикористані моменти спрацювала на 8-й хвилині протистояння, коли «стовп» господарів Тарас Осадовський ефективно відпрацював на своїй позиції та подвоїв результат. А менше ніж за хвилину він же ефектно відпасував на Дмитра Флішаровського, якому вдалося оформити дубль та підсумувати результат першої половини гри – 3:0.

По перерві комфортний для «Локі» рахунок зберігався до середини другого тайму, а далі «білі» вирішили його апгрейдити, що у свою чергу подарувало вболівальникам «валідольно-драматичне» завершення дербі. Гол відомого у легкоатлетичному бомонді Волині спринтера Дмитра Піддубного та черговий «фокус із шляпою» його тезки Дмитра Флішаровського здавалося зняли всі питання щодо переможця поєдинку (5:0), але як показали подальші події все тільки починалося.

Як часто буває у футзалі, перший же забитий м’яч «центровиків» у виконанні забивного Вадима Поліщука зняв чари з воріт луцьких «скандинавів» і голи посипалися, як із рогу достатку. Починаючи з 22-ї хвилини глядачі могли шість разів побачити взяття воріт на будь-який смак. Проте, найкориснішим виявися майстерний постріл 10-го номера «Локі» з правого флангу атаки у верхній кут воріт «F.C.L.C.», котрий став не тільки «покером» для VIP-гравця матчу Дмитра Флішаровського, але й переможним голом у битві гідних суперників.

«Помаранчеві» з п’ятим польовим влаштували справжній штурм захисних редутів і лише дефіцит ігрового часу не дозволив їм зачепитися бодай за нічию. Мінімальна вікторія «Локі» підтвердила постулат про те, що серед дванадцяти команд-учасниць записних аутсадейрів та лідерів (хіба що «ВНУ» виділяється чемпіонським потенціалом») не існує і на вболівальників чекає чимало цікавих поєдинків.

Кращі гравці: Дмитро Флішаровський – Вадим Поліщук