Гра


7: 7

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Яна/Голоскоков Сергій




Про гру:

У відповідності до своєї назви ківерцівська команда у 15-му ювілейному чемпіонаті Волині з перших турів зайняла позицію в голові потяга під назвою  Вища ліга. І знаючи про перемоги конкурентів за золото «регулярки» в особах «ЛСТМ» та другої «Надії» сподівалася на перемогу у матчі з місцевим «Агроматом», котрий в 15-му ювілейному чемпіонаті зіграв лише два матчі – один переможний з другим «Динамо» та невдалий стартовий з «Акцентом». Як показали подальші події у звітному поєдинку налаштованість на перемогу була в обох команд на рівні.

В той час, коли на катарському стадіоні «Лусайл» зі смарагдового поля після першого тайму зійшли учасники фінального матчу чемпіонату світу з футболу Аргентина та Франція, в луцькій ОДЮСШ на паркеті з’явилися НФК «Локомотив» й «Агромат». На відміну від футбольних колег, де латиноамериканській збірній аби забити два м’ячі довелося добряче попрацювати, футзалісти до гольової справи взялися з місця в кар’єр. За 2 з половиною хвилини на табло вже горіли дволі переконливі цифри 3:0 на користь лучан, котрі виступали у ролі номінальних гостей. Під заохочуючи вигуки свого керівника Юрія Йоржика «салатово-чорні» поставили голи на конвеєр. Агроматівці Максим Бондаренко, Владислав Нестерук, Олександр Мартинюк  відвертио збентежили суперника, котрий прийшов до тями лише на 7-й хвилині, коли Юрій Чепура розмочив рахунок. Але на той час, річ про 7-му хвилину «Агромат» відзначився  вчетверте завдяки дублю Олександра Миртинюка – 1:4.

Черговий дубль у матчі був оформлений на 10-й хвилині, коли через гру рукою в карному майданчику залізничників був призначений шестиметровий. Впевнено, у стилі Мессі, в той самий правий кут поцілив Максим Бондаренко і завдання для НФК щодо переможного підсумку стало надзвичайно складним. Хоча під завісу тайму Олександр Гезун та автор третього дублю в матчі Юрій Чепура суттєво відновили інтригу – 3:5.

Але останні хвилини першої половини гри на відміну від гольової посухи катарського фіналу встигли відзначитися голом Кіріла Тананайко та швидким випадом ківерецького гравця Романа Веселухи. Гандикап у два пункти зберігся до початку другої половини протистояння.

По перерві емоцій збільшилося в рази вже менше чім за хвилину, адже Андрій Брись довів відставання «Локомотиву» до одного м’яча,забивши у дебюті тайму №2 – 5:6.  Далі гра тимчасово заспокоїлася, а ось у паралельному фіналі французи зрівняли рахунок. Можливо цей факт розморозив гольові епізоди, в яких спочатку лучанин Дмитро Олійник майстерно розібрався на лівому фланзі атаки збільшивши відрив до двох комфортних пунктів, але суперник за мить провів разючий випад, після якого відновився гандикап в один м’яч – 6:7. Напруга зростала. І перед остаточним вибухом емоцій в суддівській зоні ОДЮСШ стався справжній вибух – спортивний снаряд влучив у світловий плафон, в якому здетонували лампи денного світла. Осколками засипало стіл техперсонал та частину майданчику, через що довелося зробити технічну паузу для прибирання наслідків «вибуху».

Незапланований тайм-аут, як з’ясувалося пізніше, пішов на користь «Локомотиву», у складі якого кращий гравець матчу Юрій Чепура зумів не тільки оформити хет-трик та забити сьомий гол у грі за НФК, але й принести команді заліковий бал. Надзвичайно результативна та без усяких перебільшень бойова нічия – 7:7, що відсунула Ківерці від тандему лідерів дивізіону на два пункти, а лучанам залишила шанс у разі двох перемог у пропущених матчах обійти «Локо» у турнірній таблиці.

Кращі гравці: Юрій Чепура - Олександр Мартинюк