Гра


6: 1

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

 Протистояння двох хорівських колективів в останні роки завжди є знаковим для волинських футзальних змагань – для розуміння цього достатньо лиш того факту, що саме ці дві команди розігрували у фіналах два останні розіграші Кубка Волині, причому обидва рази успіх святкувала саме титулована «Надія». І, незважаючи на різницю в турнірній таблиці, цікавою повинна була стати дуель цих команд і у різдвяну неділю – «Надія» набрала крейсерський хід з початку сезону, вигравши усі свої матчі, однак і «Хорів» в останніх двох іграх Суперліги набрав чотири очки, тож мав сподівання зупинити серію звитяг своїх опонентів.

 З перших хвилин, щоправда, було враження, що саме підопічні Миколи Радька з «Надії» переконливо прямують до п’ятої «вікторії» у Суперлізі. Уже на 3-й хвилині гри Юрій Когут змістився з лівого краю до центру та чудовим ударом у «дев’ятку» воріт номінальних гостей відкрив рахунок у матчі – 1:0. Після цього «зелені» одразу ж могли збільшити перевагу, однак після удару Назара Цюпки в ближній кут «Хорів» врятував Юрій Колодюк, а після пострілу Віталія Патуляка «кулястий» вдарився у поперечину та бокову стійку, а потім вилетів у межі майданчика. Аби мати шанси на залікові бали в цьому матчі, «біло-синім» потрібно було атакувати у відповідь, і на 10-й хвилині вони це зробили більш ніж вдало: Олександр Малиновський перехопив м’яч у центрі, а потім, гарно розвернувшись, пробив точнісінько у дальній кут – 1:1. Утім, піти на перерву бодай з рівним рахунком «Хорову» таки не вдалося. Під завісу тайму знаний і давній бомбардир волинських футзальних змагань Ярослав Писько завершив індивідуальний прохід точним ударом у нижній дальній кут рамки – 2:1!

 У другому таймі гравці «Надії» продовжували тримати ініціативу в грі у своїх ногах. Спочатку переграти голкіпера номінальних гостей Юрія Колодюка їм не вдавалося, однак на 20-й хвилині Юрій Когут таки оформив «дубль» в матчі невідпорним ударом із середньої дистанції після розіграшу аута. А ще за дві хвилини свій другий гол у матчі після гарної комбінації з партнером по команді забив і Ярослав Писько – 4:1. Наприкінці матчу обидві команди почергово виходили грати у п’ять польових – третьому арбітру зустрічі довелося добряче набігатися на відповідні позиції та розігрітися перед наступним поєдинком. І в цьому компоненті краще себе проявили саме гравці «Надії», а на останній хвилині гри голи Віталія Ковальчука та Назара Цюпки поставили «крапку» в поєдинку – 6:1.

Таким чином, «Надія» йде у Новий рік зі статусом беззаперечного лідера Суперліги, а «Хорів» готуватиметься до важкої боротьби за плей-офф елітного дивізіону волинського футзалу.

 Кращі гравці: Ярослав Писько – Олександр Малиновський