Гра


2: 3

Хронометрист / Делегат:

Грицюк Юрій/Лисенко Олександр




Про гру:

У шостому турі ювілейного п‘ятнадцятого чемпіонату Волині в суперліговому протистоянні у місті Ковель грала місцева команда "Аперкот-Вокар" проти титулованоъ хорівської "Надії". На новорічні канікули гості пішли лідерами Суперліги, обігравши суперників у всіх п’ятьох матчах, і підійшли до гри з "Аперкотом" у якості фаворита . Проте усі знають , що ковельчанам складно протистояти у рідних стінах і саме цей фактор додавав ще більшої інтриги і уваги до матчу.
Розпочали зустріч команди одразу з обміну гострими ударами від Віталія Романчука та Руслана Майовецького, але обидва постріли своєї цілі не досягли. Проте уже на третій хвилині гри, той же Руслан Майовецький взяв гру на себе, змістився з лівого флангу атаки всередину та виконав простріл  на дальню стійку, де вже очікував досвідчений Волидимир Лаба, якому лишалось підставити ногу і відправити "селект" у сітку ковельчан - 0:1, Надія відкриває рахунок у матчі.
Гості максимально спростили свою гру , використовуючи дальні закидання та задіювання автора першого м’яча Володимира Лаби, який майстерно чіплявся за м‘яч та регулярно створював небезпеку, як своїми пострілами , так і передачами та прострілами на партнерів . Цим самим відчувалось , що господарі майданчику ніби грають не вдома, а на виїзді , на стільки комфортно і грамотно діяли досвідчені виконавці Надії , які , варто відзначити, приїхали на матч з однією лише заміною у вигляді граючого тренера Миколи Радька, проте , забігаючи на перед ні разу її не використали у грі, граючи без зміни.  В одній з атак на втомі , хорівчани втратили м‘яч та залізничники вибігли в атаку троє проти двох , яку ударом в дотик завершив активний Володимир Хмелярський і відновив паритет у матчі, ожививши дещо пониклих вболівальників місцевого ДЮСШ. 
В наступній атаці гості після розіграшу кутового знову вийшли вперед , це Ігор Кудінов виконав силовий простріл на дальню стійку та всюдисущий Руслан-Роман Майовецький її «замкнув» - 1:2 на користь підопічних Миколи Радька.
Проте одразу після пропущеного голу  Аперкот заробив право на штрафний удар та до м’яча підійшов Олександр Портянко й потужним, та головне влучним, ударом поцілив прямо у «дев‘ять». Завдяки цьому знову відновив паритет у матчі і за таких активних подій, що переосла в гольову феєріію команди вирішили піти на перерву .
Після кількахвилиного відпочинку, команди продовжили ігровий процес в активному темпі та одразу на 40 секунді другої половини зустрічі все той же активний Руслан-Роман Майовецький обігравши двох ковельчан точно низом пробив у кут воріт залізничників - 2:3.
Вболівальники щиро надіялись на продовження «трилеру» , який команди подарували у першому таймі, але на жаль цього не сталось. В основному гра проходила в центрі майданчика в пошуку пробоїн в оборонних редутах один одного та була «окрашена» кількома небезпечними ударами, які не завершились взяттям воріт. Чудовий шанс подвоїти перевагу "Надії" мав ветеран Ігор Кудінов, який після закидання з кутового злету пробив круглястого та поцілив у дві штанги , проте лінію не перетнув .Спроба ковельчан розіграти «п’ятого» не закінчилась успіхом , а гості спокійно довели гру до логічного завершення. В підсумку водночас нервова і спокійна перемога Надії, яка здобуває чергові 3 очки граючи без замін й використовуючи мінімальні затрати й ресурси.
Кращі гравці: Портянко Олександр - Майовецький Руслан-Роман