Гра


5: 7

Хронометрист / Делегат:

Шульгач Андрій/Голоскоков Сергій




Про гру:

 

Перемога в 6-му турі «західників» над прямим конкурентом з клубу «Олімп» 4:1 дозволила колективу під командуванням Олега Борисюка зробити широкий крок до Абсолютної першості, опанувавши восьму, плей-оффівську сходинку в турнірці. Проте, в 7-му турі «регулярки» 15-го ювілейного чемпіонату Волині в Першому дивізіоні згідно календаря визначив у суперники команді «West Side» прямого конкурента – ФК «Пірванче», який лише на один заліковий бал поступався лучанам напередодні звітного поєдинку. Отже, в анонсі звітного поєдинку гріх було не використати журналістський штамп щодо боротьби за так званих шість очок, адже переможець отримував шанс зачепитися за «абсолютку», а невдаха скоріш за все лишався за бортом чвертьфіналів плей-офф.

В дебюті налаштовані на серйозну боротьбу команди обмінялися гострими моментами, але в дзеркальних епізодах опоненти не встигли на замикання дальніх стійок.

 

На 4-й хвилині «районщики» непогано розкреслили гольову комбінацію та без особливих емоцій дозволили гостям розпочати з центру майданчика. Невже наставник лучан Олег Борисюк відчував, що менше ніж за хвилину паритет відновиться, а після фінального свистка перемогу святкуватиме колектив з Горохівщини. Менше ніж за хвилину академічна комбінація ФК «Пірванче» завершилася ударом Олександра Новаковського практично в порожні ворота - 1:1.

Трохи згодом з'ясувалося що відсутність надзвичайних емоцій - це фірмовий стиль "західників". Десятий номер лучан двома піднятими долонями на 5-й хвилині просигалізував третьому арбітру про взяття воріт. Гандикап в один пункт протримався недовго, адже черговий швидкий випад «чорно-синіх» віншувався потужним та влучним пострілом з улюбленого правого флангу наступу – 2:2. І з середини тайму на майданчику ліцею домінували лише «пірванчисти». Адже до чергового взяття воріт господарів ФК «Пірванче» заслуговував на те, щоб вийти вперед у рахунку, але кількох ходівка завершилася потраплянням "селекта" в стійку воріт. Але третій гол горохівчан таки стався на 11-й  хвилині, коли гравець із символічним 33-м номером та чоловічим прізвищем Олег Мужик виявився найрозворотливішим на п’ятаку суперника - 3:2.

Вболівальниці на балконі спортзалу емоційно відсвяткували успіх своїх улюбленців, котрі згодом на останній хвилині першої половини гри розвинули свій успіх дуплетом у виконанні кращого гравця матчу Тараса Папко та автора дублю Владислава  Блащука. За рахунку 2:5 суперники пішли на відпочинок. І було зрозумілим, що гості свого шансу щодо вікторії в суботу 28 січня не упустять.

Друга половина гри підтвердила очевидність перемоги гостей, хоча лучани ще двічі влучними пострілами засмутили голкіпера гостей, а Михайло Бачинський з Максимом Синчуком оформили власні дублі в матчі, де така подія трапилася аж чотири рази – по два в обох командах. Перемога з рахунком 7:5 дозволила ФК «Пірванче» обійти прямого конкурента в боротьбі за місце в «абсолютці», а місцевий «West Side» з єдиною перемогою поки що передостанній.

Кращі гравці: Михайло Бачинський – Тарас Папко