Гра


4: 1

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

 

В останнє між собою суперники зустрічалися ще у сезоні 2019/2020, коли команди невдало виступили в «регулярках» Другої та Першої ліг відповідно, та були вимушені боротися за втішні солодкі призи. У фіналі Cake Cup №2 між «Луцьктепло», тоді ще без нинішньої рітейл-половинки, та «Олімпом» перший раунд залишився за підопічними Валерія Івахненка 3:2. А в другій зустрічі наступного дня Ярослав Русин зумів налаштувати свої підопічних на матч-реванш і здобути мінімальну перемогу 2:1. Все вирішилося у серії післяматчевих пенальті, де «тепловики» виявилися менш емоційними та перемогли 4:3.

В неділю 22 січня «Луцьктепло-Клевер Сторс» та «Олімп» вийшли на майданчик СК ВНУ, аби в рамках 7-го туру 15-го ювілейного чемпіонату Волині в Першій лізі вирішити доволі складні завдання. Особливо важка задача встала перед гостями, котрі у минулому турі несподівано поступилися 1:4 аутсайдеру – команді «West Side», і опинилися на останній сходинці турнірної таблиці з одним заліковим балом. І це після чудової гри 5-го туру із записним лідером дивізіону «Атлетіком», де лише дивом млинівський колектив відскочив від «олімпійців» на останніх секундах за рахунок гри із п’ятим польовим. І станом на день звітного луцького дербі лише вікторія залишала шанси «Олімпу» на попадання до вісімки плей-офф.

«Луцьктепло-Клевер Сторс» аби потрапити до перегонів Абсолютної першості також налаштовувалися на перемогу, адже сьома позиція в «турнірці» та 6 набраних очок не гарантували місце у чвертьфіналі. З огляду на всі обставини варто було очікувати цікавого поєдинку. І звітна гра виправдала очікування вболівальників.

На лавах запасних суперників було людно. В гостей навіть діючий талісман клубу Михайло Кардаш зумів відвоювати собі місце в куточку не самого просторого в Луцьку спортивного майданчика. Підопічні Валерія Івахненка з бажанням пішли вперед і…пропустили. Штрафний в середині половини гостей здавалося не приховував жодної небезпеки, адже перед кремезним Павлом Чикалюком був збудований потужний захисний редут. Але після сильного пострілу м'яч зрикошетив від капітана «біло-блакитних» та опинився у сітці - 1:0.

Гра пожвавішала, а відповідно побільшало моментів. Суперники тримали темп за рахунок змін четвірками, що дозволяло вболівальникам із задоволенням спостерігати за грою.

Гра вибухнула голом на 10-й хвилині, коли ветеран «Олімпу» Михайло Семенюк протягнув «селект» лівим флангом атаки і точнісінько поцілив у праву «дев'ятку» - 1:1.

Нічийний рахунок протримався до самої перерви, ставши логічним підсумком принципового протистояння гідних суперників. Під час короткого відпочинку на лавах запасних опонентів відбулися емоційні обговорення подій першого раунду дербі, що суттєво підвищило градус протистояння.

Вже у дебюті другого тайму голкіпер гостей Іван Семенюк ліквідував загрозу взяття власних воріт. Але через хвилину та 7 секунд від поновлення ігрового процесу ніяка сила не змогла б протидіяти добиванню впритул швидкого гравця «чорних» Вадима   Павлюка.

Колеги «олімпійці» мають бути вдячні своєму кіперу за епізод у середині тайму, коли 18-й номер майстерно не дозволив досвідченому Василю Єфімчуку збільшити гандикап для господарів.

Але те що не зробив Василь, на 25-й хвилині реалізував під час розіграшу стандарту Павло Засєкін - 3:1. І за п'ять хвилин до фінального свистка тренерський штаб «Олімпу» наважився зіграти з п'ятим польовим з небезпечним багажем з п'яти фолів. Авантюра? Можливо. Хоча, шосте порушення правил Павло Чикалюк з дабл-пенальті у взяття воріт стараннями голкіпера гостей перетворити не зумів. А ось перехоплення «чорними» м'яча на 27-й хвилині у виконанні кращого гравця матчу призвело до дубля Павла Засєкіна - 4:1. Гру було зроблено.

«Олімп», не зважаючи на кілька чудових матчів, щільно опанував десяту сходинку турнірної таблиці, а «Луцьктепло-Клевер Сторс» із 9-ма заліковими балами практично придбав квиток до плів-офф.

Кращі гравці: Павло Засєкін – Іван Семенюк