Гра


1: 1

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Володимир/Голоскоков Сергій




Про гру:

Звичне для спортивних звітів словосполучення центральний матч у випадку із грою Любарт - Надія набував особливого значення через багато чинників. Самим очевидним вважається турнірне становище, де найтитулованіший клуб Волині без жодних втрат лідирує в 15-му ювілейному чемпіонаті області, а першим із пулу переслідувачів є місцевий Любарт з відставанням від лідера у суттєвих 5 пунктів. Хоча, за останні роки саме "князі" кинули виклик гегемонії хорівського колективу в боротьбі за престижні титули. Саме в битві цих суперників останні роки визначалася доля володаря футзального трону краю. Дві різні концепції 1 лютого мали протистояти на паркеті ОДЮСШ в заключному 7-му турі першого кола чемпіонату. Підопічні Миколи Радька, якому президент хорівського клубу Віктор Ревко цілком довіряє кадрові та ігрові питання, в сезоні 2022/2023 жодного разу не дали приводів для сумнівів - перемоги впевнені, голи на любий смак, а тактика гнучка. Видно, що після упущеного титулу в минулому сезоні під час битви з «ТТІ Нововолинськ» тренерський штаб «надійних» зробив правильні висновки і відповідально підійшов до ювілейного старту. Ставка була зроблена на досвідчених виконавців, у яких за плечима є досвід виступу навіть в Екстра лізі.

В цьому питанні цього річ ФК «Любарт» повна протилежність опоненту. Тренерський штаб лучан на чолі з Назаром Бугайчуком схиляється до якісного апгрейду молоді, відмовившись від майстерних  «старичків», з якими нещодавно вигравали Першу лігу України та здобували бронзу Другого дивізіону. Серед «князів» можна побачити навіть неповнолітніх, яким дається можливість зі старту зануритися у дорослий футзал.

Єдине, що цього року об'єднує команди-суперники це місто Лева, де гравці «Надії» захищають кольори учасників бізнес-ліги, а «Любарт» цілою командою заявився в офіційний чемпіонат Львівщини, де грає доволі успішно, хоча і поза конкурсом. 

Повертаючись до турнірної таблиці напередодні чергового епічного протистояння можна було помітити, що «Надія» безумовний лідер сезону за забитими голами - 32 взяття воріт на відміну від п'ятнадцяти «князівських». Проте, за пропущеними м'ячами (9 проти 13) лучани найкращі у Суперлізі.

Така ось диспозиція зберігалася до 20.00 середи 1 лютого коли нарешті пролунав стартовий свисток і битва розпочалася. Те що легкої прогулянки для фаворита не буде стало зрозумілим вже у дебюті зустрічі, коли кілька небезпечних підходів до воріт гостей  організували футзалісти в червоній формі. А в одній з комбінацій лише доля секунди не дозволила лучанам замкнути дальню стійку. Тривожний дзвіночок вимусив «зелених» включити максимальні оберти, що відразу покращало статистику ударів у напрямку воріт. Апофеозом такої діяльності на паркеті ОДЮСШ  став постріл у стійку у виконанні кращого бомбардира першості Юрія Когута. А згодом і стандарт «Надії» завершився двома поспіль пострілами. А по справжньому гольових моментів до завершення першого тайму глядачі так і не побачили.

По перерві гостроти побільшало. На непоганий стандарт «князів» гості відповіли кількома випадами, де диригентом атак виступав Юрій Когут. А на 22-й хвилині таки стався гол із додатком «авто». Після прострілу з правого флангу «селект» зрадницьки зрикошетив від ноги Владислава Кузнечікова у сітку воріт.

Ближче до середини тайму місцеві вболівальники взялися за голови, коли м'яч замість рамки потрапив у поперечину воріт "Надії". А ще за мить після дальнього удару Богдана Мізюка лише майстерність голкіпера хорівчан зберегла гостей від неприємностей. 

Час спливав. Емоції накалялися. Логічний в такій ситуації тайм-аут лучан дозволив Назару Бугайчуку за три з половиною хвилини до завершення зустрічі свідомо перейти на гру із п'ятим польовим. І якщо перша спроба міні-штурму виявилася невдалою, то наступна комбінація була розіграна у кращих традиціях суперника, який свого часу навіть спекулював цим елементом гри. Після перепасу м’яч опинився у лучанина Богдана Мізюка, а активний Антон Дригульський на п’ятаку зіграв бездоганно – 1:1. За останню хвилину матчу голів більше не сталося.

Ось така розв’язка у битві лідерів сезону. «Надія» втратила перші очки, але не дозволила головному конкуренту скоротити відставання. Тепер у другому колі ювілейного чемпіонату Волині в Суперлізі «князям» доведеться очікувати помилки лідера, аби в останньому вирішальному поєдинку спробувати вирвати чемпіонство 2022/2023.

Кращі гравці: Олександр Сименко – Руслан Майовецький