Гра


2: 7

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Собуцький Андрій




Про гру:

До цього матчу «Авангардні» зберігали теоретичну можливість потрапити до вісімки, щоб продовжить похід за трофеєм у плей-оф. Для цього потрібно було вигравати свої дві гри, щоб «Динамо-2» та «Торпедо» між собою не зіграли внічию й програли все решту. Проте найголовніше – таки перемагати «КроШу» і щоб вони останній тур також на нуль. Погодьтеся, місія майже нездійсненна.  А от для команди заводу з іноземними інвестиціями достатньо нічиєї для плей-оф, а для вищого місця – звісно, перемога.

Команди почали у неспішному поспіху, так би мовити, цитуючи класика, – «не спіши, а то вспієш»)). Із перших хвилин «Кромберг» працював позиційно, а «Неріс» зробив ставку на контри. І за таких розкладів «фіолетові» могли відкривати вже через хвилину, але врятував президент клубу «Неріс-Авангард» Віталій Захарчук, який в першому таймі займав пост №1.

«КроШу Луцьк» закрутив темп, але «Неріс» тримав удар. В одній із контрвипадів «білі» вивели Крама на забійну позицію, але Максим не очікував, тож був незгрупований і промахнувся. Але пройшло 5 хвилин, і «заводчанин» Павло Балас утік у відрив, вибіг сам на сам і вразив дальній - 0:1.

Тут же Крам і Ліщук мати потенційні напівмоменти, але до гостроти не дійшло. У відповідь Вадим Словік двічі пробивав – двічі «селект» просвистів над хрестовиною. Вільний удар із метрів шести завершував Павло Ліщук - у поперечину. Проте тут же він прибіг допомогти і захисті, але круглий по-зрадницьки зрізався у власні - 0:2.

Знову вічно активний Крам втік у міні-відрив, але влучив у воротаря «КроШу» Володимира Костюка. Після цього його візаві у протилежних воротах аж тричі розстрілювали і тільки з третьої спроби Костя Вознюк оформив 0:3. Здавалося, довершив справу першого тайму Денис Карпюк - 0:4, але за 33 секунди до сирени Крам таки досягнув свого - 1:4.

На другий тайм «Неріс-Авангард» змінив голкіпера – місце зайняв Олександр Кунаков. Але й він був безсилий, коли Карпюк на 18 хвилині забив вдруге - 1:5. Надалі команди грали в своє задоволення. Відзначаємо підступний удар-кидок п’яткою автора першого голу Баласа, проте не все так просто – у воротах Кунаков, який все прочитав. Його побратим Антон Абрамов на 21-ій вибіг на побачення з гострого кута, але майстерно підрізав у дальній - 2:5.

Несподівано завирували емоції, які явно не додали краси матчу. Але гравці, на щастя, швидко заспокоїлися. Довершили старання колег Влад Оліщук і Костя Вознюк, які зафіксували 2:7.

Гравці матчу: Антон Абрамов - Костянтин Вознюк