Гра


5: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Собуцький Андрій




Про гру:

Зустріч надзвичайно давніх суперників, які грають в АМФВ практично з перших сезонів. Обидва колективи з історією – що футбольною, що й футзальною. Цього сезону вони змагаються в рамках Вищої ліги Волині. «Кураж» прагнув закріпитися в трійці й таки потім здобути нагороди регулярної першості, а «Торпедо» при різних розкладах міг посісти як третє місце, так і не потрапити в плей-оф. Словом, для обох перемога в цьому протистоянні була потрібна, як прорубана ополонка для риби взимку.

Попервах більш активними були «торпедівці», проте ударам Дмитра Рожка й Олега Савчука бракувало буквально кількох сантиметрів. «Кураж» намагався вибігати у контри, але в перші 4 хвилини це йому не надто вдавалося.

Однак потихеньку гра вирівнялася. Хоча відразу виникло якесь спонтанне непорозуміння у воротарському «волинського Мілана», чим вдало скористався Олег Кодлубай - 0:1.

«Червоно-чорні» намагалися виправити, але аж надто академічні футзальні розіграші розбивалися об жорсткий відбір Копачівки. Додавши обертів, «куражівець» Дмитро Бабенко потужно перевірив – воротар Володимир Філяровський таки відбив. Тут же його одноклубник Олександр Савков витончено пробив із гострого – повз воротаря і повз брамку. Суперники помінялися місцями й тепер «Кураж» тиснув позиційно, а «Торпедо» грало на контрах. Темп закрутився надзвичайно з обох сторін. На 13 хвилині Назарій Стебельський майстерно прийняв, розвернувся й невідпорно прошив - 1:1.

Майже відразу Андрій Ткачук втік й переграв воротаря Костю Юцика, який, на скромну думку автора цих рядків, трішки втратив ворота у цьому моменті – 1:2. Проте і це ще не все в першому таймі – красива комбінація «смугастих» завершилася голом настирного Бабенка, який у цьому матчі показав відмінну форму - 2:2.

Другий тайм продовжився у такому ж ритмі - опоненти носилися від воріт до воріт, а глядачі отримували справжній кайф від таких перегонів. Стебельський («Кураж») та Рожко («Торпедо») знову могли вписувати свої імена в протокол – обом дещиці не вистачило.  Знову класичний футзальний розіграш закінчився збиттям Влада Дячука у карному. Богдан Гладун шестиметорвий пенальті реалізував невідпорно - 3:2.

Йшла 20 хвилина, куди вона йшла – того ніхто не знав, однак саме тоді Влад Кристін тонко пробив… але в штангу. «Торпедо» не відсиджувалися, проте Сергій Дорецький і Дмитро Мельниченко промахнулися у доволі вигідних ударних позиціях. Але копачівці здобули право штрафний з місця напівсереднього, який Рожко втілив у 3:3. Удар вийшов не надто потужний, але підступний.

«Торпедо» набрало 5 фолів… Пристрасті зростали, бо ж кожен прагнув здобути три очки, а не одне. Траплялося, що атаки зводилися до навал а-ля «мала куча- дайте ще», причому біля обох воріт – настільки великим було бажання гравців. Що дивно, темп не спадав, попри втому.

За 1:47 до фінальної сирени Кристін вдало добив після відбитого кіпером дальнього - 4:3. Копачівка побігла з п’ятим, тож захист «Куража» працював на максимальних потужностях. Влад Гладун і Сашко Повідзьон у буквальному сенсі двічі по-хокейному стелилися під удари й тим рятували свою команду. «Торпедо» не здавалося й нагнітало, нагнітало, нагнітало. Але Гладун-молодший відгукнувся на пас Кристіна і зняв питання переможця - 5:3.

Хоча за 38 секунд до кінця Бабенко міг матеріалізувати дабл-пенальті, але воротар 10-метровий парирував.

Гравці матчу: Владислав Кристін - Дмитро Рожко