Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Собуцький Андрій




Про гру:

Цікавинка ситуації в тому, що попри восьме місце, яке «Динамо-2» посідало до цього двобою, шанси були ще й на п’єдестал. Начебто все просто – вигравай усе своє й чекай осічок опонентів. Але то тільки начебто… «Локомотив» же – то команда, яка у всі часи (хай і під різними назвами) завжди претендувала на високі місця до останнього туру. І ця гра стала таким собі роздільним моментом для обох.

Ківерці захопили ініціативу, й воротар Олег Ворон двічі вступав у гру. Лучани відповіли пострілом Івана Бандури, який від гри до гри неабияк додає.  Згодом якось так дивно й несподівано матч на хвилини дві заспокоївся.

Але прокинув усіх від сну «динамівець» Володимир Чайка, який спочатку не забив, але через секунд 20 виправився й на паузі вразив верхній кут з близької відстані. «Локо» блискавично  відповів потужним пострілом Юрія Чепури - Ворон на місці. Обмін атаками призвів до небезпечного штрафного, але постріл Тараса Дмитрука кіпер Валентин Бондарєв відбив. До слова, він ще разів зо чотири рятував у першій половині. Одначе він нічого не зміг вдіяти після підрізки м’яча - 2:0.

Ківерці знову пішли вперед, а Луцьк почав вичікувати. Була нагода реалізувати штрафний, але Олександр Друкачук поцілив у стінку. За 2:20 до кінця «Динамо-2» зібрало колекцію з 5 фолів. Мав нагоду скорочувати Олександр Батрак, але трішки не встиг на замикання на дальній. А на останній секунді першої половини Чепура поцілив у стійку. Попри натиск, перший тайм - 2:0.

Після перерви «Локомотив» ще більше підкинув вугілля у свої моторні відсіки. «Динамо» ж «працювало по ситуації». Знову Бондарєв довів, що на його майці написи «№1» і «Ківерці» є заслуженими. Далі в одній із атак Орест Оришкевич не став розігрувати до вірного й смачно пробив із метрів десяти - 2:1.

Здалося, що Ківерці додавлять, однак на 19 хвилині все той же Бандура фантастично пробив (як кажуть, на виконання) поміж ніг оборонця у дальній низом - 3:1. Цей день явно був днем Бандури – сольний прохід і блискучий кивок, наче ключкою,  у ближню дев’ятку - 4:1.

Ківерці почали з воротарем пробувати використовувати більшість, але попервах це не приносило дивідендів. В одному епізоді саме кіпер і завершував, але невлучно. За 3:49 до сирени команди змушені були залишити приміщення ОДЮСШ через повітряну тривогу. Тривала пауза більше пішла на користь «Локомотива», хоч половина колективу поїхала додому. Після поновлення «залізничники» здобули право на пенальті, яке Чепура чітко реалізував- 4:2

Тут же Бандура не влучив із гострого, а Павло Шмига втік і зробив 4:3. За 1:45 до кінця – загострення неймовірне. Ось уже другий кіпер лучан Ігор Неділько продемонстрував майстерність після підступного низового пострілу – викинув ногу, наче людина-павук, й відбив на кутовий. Ще через мить штанга рятує лучан! Останні секунди «Локо» провело в постійному штурмі, але «Динамо» вистояло. 4:3 - шикарна кінцівка гідного протистояння.

Гравці матчу: Іван Бандура - Юрій Чепура