Гра


8 Тур Четверта ліга

Чемпіонат Волині: Регулярний, Військовий Ліцей,майданчик №1
0: 6

Хронометрист / Делегат:

Школьний Ігор/Голоскоков Сергій




Про гру:

Всього по чотири матчі лишалося зіграти учасникам 15-го ювілейного чемпіонату Волині у найчисельнішому Четвертому дивізіоні, де за титули сезону 2022/2023 сперечається 12 амбітних колективів. Два дебютанти, два конкуренти, дві школи. Це про суперників за звітним поєдинком 7-го туру. Але якщо «Копачівка» в свій перший сезон успішно вирішує питання щодо потрапляння в зону плей-офф, то студенти кращого волинського виша в Регулярній першості показують найкращі результати, крокуючи турнірною дистанцією без жодних втрат. Команда «ВНУ», яку тренує досвідчений Роман Іваницький із стовідсотковим результатом лідирує у першості та є претендентом номер один на титули Четвертої ліги. Цей факт змусив наставника районної команди Анатолія Мищука добряче поламати голову напередодні звітного протистояння. Протиставити молодим та швидким луцьким виконавцям коуч ФК «Копачівка» міг досвід старого майстра м’яча №4 в особі Василя Ливака та зіграність решти виконавців у купі із захисною тактикою, добряче пропрацьовано з вищоліговим «Торпедо».

Проте, відсутність Василя Ливака далася в знаки ледь не на перших секундах матчу, коли низка небезпечних випадів студентів у бік воріт ФК «Копачівка» завершилася ударом на виконання і рахунок було відкрито. Автором голу став гравець ВНУ Святослав Гадзінський.

Зелено-чорні особливо не розчарувалися таким перебігом подій та намагалися за рахунок швидких розіграшів та ударів з різних дистанцій виправити дебютну невдачу.

Але гол на 5-й хвилині у виконанні Назара Тракало в певній мірі випустив бойовий дух із номінальних господарів, котрі втратили віру у перемогу над фаворитом першості. Під орудою тренерського дуету Роман Іваницький-Ігор Бичук луцький колектив  зупинятися не збирався. Ще до перерви кращий гравець матчу Володимир Павлишин збільшив рахунок до комфортних 3:0 на користь студентів, а згодом на 9-й хвилині асистував Віталію Подзідею в гольовому моменті. Переможну крапку в першій половині гри поставив обізнаний у футзалі Назар Цап і за рахунку 0:5 суперники пішли на перепочинок.

По перерві надзвичайно цікавих подій на  майданчику військового  ліцею не відбувалося. Команди відверто догравали матч. Годинна  затримка початку матчу через повітряну  тривогу можливо далася  в знаки. Але вищезгаданий MVP поєдинку Володимир Павлишин таки забив ще  один м’яч та  оформив дубль.

Впевнена перемога лідера першості практично зняла питання щодо золота  «регулярки», а у позитивний додаток команда «ВНУ» отримала ігрову практику перед турніром серед ВУЗів України, що відбудеться вже наступного тижня в  СК ВНУ. Поразка ФК «Копачівка» сенсацією не стала і в боротьбі  за потрапляння у плей-офф завадою не стала.

Кращі гравці: Олександр Коровіцкий – Володимир Павлишин