Гра


1: 7

Хронометрист / Делегат:

Максимов Дмитро/Голоскоков Сергій




Про гру:

В суботу на майданчику СК ВНУ володар останнього в історії АМФВ солодкого призу «Кейк Кап» луцький клуб «Олімп» з десятої сходинки турнірної таблиці приймав ФК «Пірванче», котрий своє завдання щодо потрапляння до сітки плей-офф ще остаточно не вирішив. Поточна восьма позиція не гарантувала гостям потрапляння до «абсолютки», адже в двох пунктах від команди з Луцького району розташувався «West Side», який ввечері у місцевому західному дербі зустрічався з «Industrial West». Отже, з мотивацією гостей все було зрозумілим, а підопічні Валерія Івахненка після купи втрачених очок могли лише голосно грюкнути віртуальними дверима в 9-му турі  Першої ліги 15-го ювілейного чемпіонату Волині.

Друга за суботу повітряна тривога не зіпсувала настрій учасникам, тим більше, що тривала вона недовго. За час без гри ми встигли поспілкуватися с президентом Олімпу Валерієм Івахненко, який висловив невдоволення результатами виступу в поточному сезоні, але в традиційно позитивному ключі обмалював спортивні перспективи команди друзів. Не обійшлося і без згадки про щорічні «олімпійські ігри» - унікальне клубне змагання, яким можуть похвалитися лише поодинокі колективи. Проте, до  літа ще далеко, а Пірванче своїм бойовим складом розташувалося на майданчику СК ВНУ в очікуванні поєдинку.

Пів тайму тривала рівна чоловіча боротьба, в якій гольову нагоду до логічного завершення змогли довести синьо-чорні. Комбінацію в кілька пасів завершив налаштований на бій Тарас Попко, який і відкрив рахунок у зустрічі. 

За дві хвилини по тому гравець ФК «Пірванче» Денис Кметь відзначився із знаком мінус, коли відверто завалив гравця лучан, який із партнером вдвох виходили на ворота. Безумовна, не зважаючи на протести тренерського штабу гостей, червона картка і 120 секунд чисельної переваги для лучан. Як «олімпійці» не змогли відправити м'яч у сітку - загадка. А ось Владислав Блащук з районної команди сам дещо здивувався, коли у меншості зумів ефективно завершити контрвипад - 0:2.

На досягнутому гості зупинятися не стали і вирішили ще до перерви зробити більш вагому заявку на перемогу. Черговий наступ на ворота лучан вимусив  досвідченого Михайла Семенюка корпусом переправити «селект» у сітку власних воріт однофамільця Івана.

По перерві «Олімп» спробував реанімуватися, але прямий та потужний постріл на 2-й хвилині другого тайму і свій другий гол у поєдинку оформив кращий гравець  матчу Владислав Блащук. Цифрові негаразди для господарів та їх досвідченого голкіпера Івана Семенюка в продовження воротарської казусів лігочемпіонського матчу «Ліверпуль» - «Реал» згодом продовжилися. На 22-й хвилині після викидання м'яча голкіпером на шляху «селекта» стала майстерна голова 22-го номера ФК «Пірванче» Назарія Степанюка і рахунок став 5:0.

Питання щодо переможця зустрічі було остаточно зняте з порядку денного. Але бажання забивати голи в опонентів не пропало. Спочатку статистику гостей підправив Андрій Ткачук, а згодом за експериментальної гри із п'ятим польовим Вадим Корнелюк забив сьомий матч. Лише тоді пушка від Михайла Лобоцького розмочила рахунок та дозволила спостерігачам визначитися із кращим гравцем у складі господарів. Скандуванням: «Пірванче! Пірванче!!» та оплесками вболівальники гостей привітали своїх улюбленців з перемогою, яка дозволила ФК з Горохівщини залишити за собою опановану 8 сходинку в турнірній таблиці Першої ліги та  отримати в суперники за чвертьфіналом плей-офф чемпіонів з млинівського «Атлетика». А лучанам варто перезавантажитися, та з оптимізмом дивитися у футзальне майбутнє, де діючому складу «Олімпу» за навяності фарту зможуть підкоритися спортивні вершини.

Кращі гравці: Михайло Лобоцький - Владислав Блащук