Гра


4: 6

Хронометрист / Делегат:

Максимов Дмитро/Голоскоков Сергій




Про гру:

Свій останній матч «регулярки» 15-го ювілейного чемпіонату Волині «Новатор» розпочинав у якості аутсайдера першості, маючи в своєму активі два залікових бали, а в пасиві втрачені шанси потрапити до плей-офф. Суперник колективу із Смоляви хорівська «Надія-3» вибула із боротьби за медальний залік, але явно була не проти покращати своє становище перед стартом Абсолютного чемпіонату.

«Новатор» розпочав по господарські, що дозволило капітану Миколі Маціюку  перший статистичний небезпечний удар по воротах у звітній зустрічі записати на свій рахунок у самому  дебюті. Щоправда, у футзалі на відміну від боксу очки за активні дії не нараховують. Цінуються лише голи. І капітан із Смоляви на прізвисько Марек добре про це пам'ятав, коли на 11-й хвилині відправив «селект» у сітку воріт гостей, відновивши паритет 1:1. А за дві хвилини до цього доволі майстерно скористався моментом "надійний" Олег Островський. Нічийний результат зберігся до сирени на перерву і суперники пішли на короткий перепочинок, під час якого наставник третьої «Надії» Павло Плісак доволі емоційно висловився щодо пропущеного м'яча: «Вас як дерева розіграли!»

Після відновлення ігрового процесу гості вирішили не затягувати із взяттям воріт і кращий у складі хорівців Олег Островський оформив дубль на 18-й хвилині.

«Новатор» відповів красивим пострілом Тараса Лози у дев'ятку, але розіграш стандарту відбувся без дозволу арбітру і гол не зарахували. А за мить рефері вказав на центр майданчика, коли комбінацію завершив забивний Олег Островський з Локачинскького району, якому хеттрик підкорився на 22-й хвилині, що стала забивною і для Назара Хомюка -1:4.

Смолявський колектив здаватися не збирався і в швидкій атаці вивев на ударну позицію Сергія Дубровського 2:4.

За мить гра вибухнула новими емоціями. Голеадор з Хоріва Олег Островський зробив «покер», а кращий в стані суперника Сергій Дубровський розщедрився на дубль - 3:5. А за хвилину до завершення голкіпер господарів Віталій Калюга ще раз відновив інтригу потужним та влучним ударом, але Олег Островський забив вп'яте і підбив підсумок насиченого подіями протистояння - 4:6. Таким чином, як і  в командному протистоянні, так і в «літературному дербі» кращих гравців (герой пушкінського роману забив менше автору твору «Як гартувалася сталь») вікторія залишилася за Хорівом. «Новатор» припинив боротьбу за тиутли Другої ліги сезону 2022/2023, а «Надія-3» отримала в суперники за чвертьфіналом АСК «Забороль».

Кращі гравці: Сергій Дубровський - Олег Островський