Гра


3: 2

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Собуцький Андрій




Про гру:

Під час регулярного чемпіонату якісь дискомфортні моменти «Луцьксантехмонтаж» відчував хіба в зустрічах проти «Надії-2», «Куража» та «КроШу», які клуб Ігоря Чорнухи звів унічию 1:1 та вирвав перемоги 3:2 і 3:1. У решті матчів Кабанов & Co упевнено рухалися до здобуття регулярного чемпіонства. Команда ж заводу з іноземними інвестиціями рухалася в турнірній таблиці, як синусоїда – то підіймалася впритул до п’єдесталу, то була на межі вісімки. І до останнього туру була впевненим середняком, проте поразка від «Агромата» 2:3  відкинула команду Руслана Дороша аж на сходинку №8, тож у суперники КроШу дістався завжди грізний ЛСТМ. Гра між ними в першості закінчилася доволі цікаво – уперед вийшли заводчани внаслідок корисних дій Вадима Словіка, але ще в першому таймі Тарас Кабанов зрівняв, а в другій половині Василь Олійник і Ігор Махнюк довели до 3:1. Попри такий рахунок це протистояння запам’яталося доволі грамотною тактикою КроШу, і при певному збігові підсумок міг бути зовсім іншим. Що ж, тепер «Кромберг» мав всі шанси довести, що та гра не була винятком. І таки довів…

Матч стадії 1\4 фіналу плей-оф опоненти почали доволі весело, й перші моменти полетіли відразу, як деякі олігархи за кордон 25 лютого 2022 року.  «КроШівець» Денис Карпюк розстрілював Романа Перлова з середньої дистанції – останній врятував. Натомість Ігор Махнюк відповів з гострого кута – воротар ціною лиця врятував, що ж обличчя команди зберіг, але своє трішки ні)).  Знову Карпюк вийшов на ударну позицію - знову Перлов на базі.

Кинулося у вічі, що обидва колективи з легкістю долають центр майданчика, що тільки підвищувало загальну видовищність матчу. Тарас Кабанов показав себе у всій красі: прийняв, відтиснув і пробив – воротар записав до свого активу сейв. «Будівельник» Віктор Сущ пройшов краєм і побив – підступно, але неточно. КроШу відповіли небезпечними ударами Владислава Оліщука й Андрія Літвінцова - теж мимо. Знову Махнюк дав із напівсереднього – лічені сантиметри над дев’яткою.

Команди почергово вмикали пресинг, що також додавало шоу. Здавалося, що грає Суперліга. Класна комбінація пройшла у «фіолетових» - вивели настирного Карпюка на удар із метрів дев’яти  - Перлов господарював. Не забиваєш ти.., - давня, як світ приказка, але яка не втрачає актуальності й досі. Відмінна «оборотка», й Михайло Зайчук покарав - 1:0 на користь ЛСТМ на 11 хвилині.

«Заводчани» не збавили темп ,а навіть навпаки. Вивели на удар Вадима Словіка, але його удару дещиці не вистачило. Але в наступному моменті Вадим Словік був професор – обіграв оборонця (щоправда, той трішки послизнувся – але чи не від фінтів атакувальника?), витримав паузу і пробив таки Перлова - 1:1 за 40 секунд до першої сирени.

Після перерви спочатку прокинувся КроШу – Павло Балас вибіг і пробив у сітку, проте у зовнішній її бік. А наступна ж атака призвела до 1:2, Зайчук щиро хотів допомогти при обороні власних воріт, але зрізав у власні.  

Чергова атака ЛСТМ завершилася порушенням проти Кабанова на 6-метровій ліній. Вільний удар розіграли з невдало. «Чорні» добряче затиснули, але КроШу мужньо терпів і за першої ліпшої вибігав.  І все ж на 24 хвилині Зайчук знову забив - з гострого на силу, кіпер не втримав - 2:2. Що ж, можна привітати Михайла з сумарним хет-триком.

Під час контратаки Словік вибіг на побачення з голкіпером, не став зближуватися й намагався пробити акуратно між ніг, але мінімальний рух ногою Перлова призвів до черку й кутового. За 2:34 п’ятий фол набрали гравці КроШу, і за цей же фол штрафний реалізував Кабанов прямим сильним ударом - 3:2.

Обидві команди мали шанс змінити рахунок, а Кабанов ще й даблпенальті пробивав за 12 секунд до кінця.  Все ж підсумок 3:2, який дає чимало роздумів для обох перед матчем-відповіддю.

Кращі гравці: Михайло Зайчук – Володимир Костюк