Гра


1: 2

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Собуцький Андрій




Про гру:

Після першого поєдинку, в якому «будівельники» таки зуміли вирвати перемогу 3:2, у вболівальників були сподівання на вперту боротьбу і в матчі-відповіді. Забігаючи наперед, зазначаємо, що так воно й трапилося – гра, гідна елітної першості! Суперники почали без вступів та прелюдій, особливо не церемонячись із тактичними побудовами. Актив, динаміка і швидкість – ось що було в обох на першому плані.

Попервах більш напористі були «фіолетові», які мали нагоду відкривати рахунок, однак двічі не забили. І поки ЛСТМ намагався збити наступальний порив, колектив заводу з іноземними інвестиціями змінив червоні цифри на табло ОДЮСШ. Павло Балас зблизька завершив у дотик - 1:0, рахунок у сумі зрівнявся. Сталося це на 2 хвилині.

Команда Ігоря Чорнухи відразу ж перехопила ініціативу, але буквально за кільканадцять секунд контра – Андрій Літвінцов міг подвоювати, проте у всій красі Роман Перлов знівелював загрозу. «Будівельники» продовжували шукати ключики до чужих воріт, проводячи активно ротацію – змінювалися всі, крім стовпа Тараса Кабанова. Однак КроШу поки тримав оборону.

Знову контрвідповідь ледве не закінчилася взяттям воріт «чорних» - Літвінцов стріляв із метрів десяти – Перлов, як сказав би маестро коментаторської справи Сергій Савелій, у карколомному стрибку перевів м’яч на кутовий. А якщо без жартів, то дев’ятку своєї брамки врятував. «Такі пироги» злегка обурили Філя й Ко, тож ЛСТМ почав ще більше нагнітати. Уже явно не злегка.  Віктор Сущ,  Ігор Махнюк, Євген Котюн пробивали, проте кіпер Сергій Ціхоцький контролював ситуацію навіть ціною вивихнутого мізинця.

«Фіолетовий» Вадим Словік вибігав у контратаку, катнув мимо воротаря, але й повз ворота. У відповідь Михайло Зайчук двічі пробивав із гострого кута – голкіпер на базі. Ще двічі після скидки Кабанова з центральної семиметрової зони лупашив Зайчук – двічі вище. Через трохи й сам Кабанов – у штангу. Феєрія взаємних моментів зашклювала!

Потім хвилини зо дві КроШу не міг перейти центр – настільки плотненько заграли їхні опоненти в зональній атаці. Хоча перше ж вибігання  Баласа могло завершитися голом, однак повз ціль. ЛСТМ маневрував, змінюючи закидання на Кабанова з довгими розіграшами, проте без результату. Виділявся Роман Філь, який вміло «пихав» як своїм, так і чужим. Можливо, надміру емоційно, але достукатися до сердець, нирок й печінки колег йому вдалося.  

Другий тайм «чорні» почали зі штурму, який за дві хвилини приніс дивіденди. Штрафний із метрів дванадцяти Кабанов реалізував прямим у нижній кут - 1:1.

Укотре небезпечно вибіг Літвінцов – повз.  Тепер уже міні-штурм  у виконанні КроШу – двічі втратили нагоди Денис Карпюк і Андрій Арсенюк. Однак розібрався з ситуацією Котюн, який  пройшов і з ареалу лівого напівсереднього пробив у дальній нижній - 1:2. Йшла 24 хвилина.

Почалася відкрита гра, яку дуже емоційно вітали глядачі в ОДЮСШ. За 2:55 до сирени ЛСТМ набрав 5 фолів, а КроШу пішов із п’ятим. Однак «монтажники» дуже вміло захищалися та могли у свою чергу забити ще в порожні. Не судилося - 1:2, за сумою 3:5. На черзі півфінал.

Кращі гравці: Павло Балас – Роман Філь