Гра


33: 31

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Яна/Волинець Юрій




Про гру:

 

Другий  матч ¼ фіналу плей-офф абсолютного чемпіонату Другої ліги став цікавим та інтригуючим, який до останнього тримав в напрузі обидві команди, адже у першому матчі, суперники розійшлися мирним результатом 4:4.

Тому на початку гри, тяжіючи результатом, команди грали обережно, подовго утримуючи м’яч і перевіряючи слабкі і сильні сторони суперників. Обидві команди плели «мереживо» м’ячем в карних майданчиках суперників.

Першими пристосувалися до такої манери гри господарі, які мали шанс відкрити рахунок. Але комбінації Островський - Дудар стала на заваді поперечина.

В другій половині першого тайму господарі заграли першим номером і стали потроху піджимати гостей до своїх воріт. А в одній з контратак Олег Островський хльостким дальнім ударом вражає ворота гостей, відкриваючи рахунок гри.

Гості приклали максимум зусиль, щоб змінити хід гри, але господарі відзначалися надійно побудованою обороною. Після розіграшу штрафного мав нагоду зрівняти рахунок Олег Войтюк, але Олексій Вербицький закрив грудьми шлях м’ячу.

Натиск гостей досяг успіху і під завісу тайму Андрій Старушкевич відновлює рівновагу.

Господарі, не згідні з результатом, йдуть на штурм. Роман Лизогуб міг відзначитися, але на заваді вкотре Віталій Романюк. Лише надійна гра гостей в захисті не дозволила змінити рахунок. А на останніх секундах Михайло Устяк міг вивести гостей вперед, але Вербицький діє надійно.

За рівноваги команди пішли на перерву.

Другий тайм команди почали без розвідки. Гра стала швидкою,  тактичною і цікавою. Розпочалися «футбольні каруселі».

Маючи лише одну людину в запасі, господарі в середині тайму дещо підсіли і грали від оборони, а гості навпаки, нарощували натиск, маючи повноцінних дві заміни. Небезпечними моментами відзначилися Симонович, Воробей.

Господарі майже весь другий тайм відсиджувалися у захисті і чекали слушного моменту для взяття воріт. Захопившись нападом, гості за 3 хвилини до закінчення гри, пропустили контр випад господарів і дальній удар Олега Островського застав зненацька воротаря гостей.

Після пропущеного голу заборольська команда пішла у відчайдушний штурм, загравши у 5 польових гравців, щоб спасти гру. Але прикра помилка у захисті за хвилину до закінчення гри і вони втретє пропускають. Відзначився Роман Лизогуб.

Здавалося гра зіграна. Але Забороль не та команда, яка здається передчасно. Їм хватило 20 секунд,  щоб зрівняти рахунок і перевести гру в серію пенальті. Героєм гри стає Сергій Березюк. Спочатку він потужним ударом вразив ворота з гострого кута, а за 3 секунди до завершення гри зрівняв рахунок, давши шанс команді вирвати перемогу в післяматчевій «футбольній лотереї».

Проте дива не сталося. «Забороль» вразив ворота лише один раз, а «Надія» - тричі, що гарантувало їй перемогу за сумою двох матчів і вихід у наступну стадію баталій плей-офф Другої ліги.

 Кращі гравці – Олег Островський – Сергій Березюк