Гра


4: 3

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Яна/Волинець Юрій




Про гру:

 

У першому матчі ¼ фіналу плей-офф абсолютного чемпіонату Третьої ліги, чемпіон несподівано не зміг обіграти одного з аутсайдерів регулярної першості «Мильськ», який зумів мобілізувати всі сили на батл проти ФК «Грифон» і у підсумку звів гру до нічийного результату 4:4, що дало їм сподівання й на другу феєричну частину ¼ фіналу.

         Тому з перших секунд гри господарі пішли у наступ, щоб свіжими силами створити сенсацію.

         «Грифон» на чолі з Василем Войтюком організував чітку оборону і створив ряд небезпечних моментів біля воріт Валерія Татюка.

         Перша половина тайму пройшла за переваги гостей, які «летіли», щоб переломити хід гри. У другій половині першого тайму вони повністю заволоділи ініціативою і нарощували натиск на ворота господарів.

         Дальній удар Богдана Компанійця досягає успіху. Рахунок відкрито. Окрилений успіхом «Грифон» йде вперед і досягає успіху. Михайло Бондарук подвоїв перевагу гостей.

         Атаки «літунів» продовжувалися. Небезпечними моментами, які розривали захист, відзначилися Бондарчук, Войтюк, але їм бракувало влучності у завершальній стадії атак.

         Господарі при плануванні атак наштовхувалися на надійний захист гостей. Але під завісу першого тайму Іван Саливончик знаходить шпаринку в захисті і скорочує рахунок.

         За 3 хвилини до закінчення першого тайму гості втратили шанс забити третій гол. За 6-й фол Василь Войтюк пробивав 10-ти метровий штрафний, але влучив у штангу. Ще через декілька секунд Владислав Рубан мав можливість вразити ворота господарів, проте вкотре надійно грав Татюн.

         Втримавши потужний натиск гостей, «Мильськ» кінцівку першого тайму провів активніше, але рахунок залишився незмінним.

         Вже з перших секунд другого тайму гості «полетіли» у наступ. Запам’ятався потужний дальній удар Миколи Поліщука, але воротар господарів у стрибку відвів небезпеку.

         За надійної та впевненої гри свого воротаря, господарі поступово нарощували міць своїх атак, грали чітко в захисті та злагоджено в атаках і Віталій Грушовець зрівняв рахунок.

         Окрилені успіхом, господарі збільшили натиск і вже гості почали грати від оборони. Войтюк цементує оборону своєї команди і веде своїх партнерів вперед, створюючи небезпеку біля воріт господарів. Після його чіткого пасу Михайло Бондарчук знову виводить гостей вперед.

         Під завісу гри  «Грифон» порушив правила у своєму карному майданчику і Грушовець реалізовує 6-ти метровий, відновлюючи статус-кво.

         Гра стала жорсткою і напруженою, адже кожна з команд жадала перемоги і продовження боротьби у півфіналі.

         Гості «полетіли» виривати перемогу. Яценко втрачає стовідсотковий момент для взяття воріт, влучивши у поперечину.

І вкотре спрацювало футбольне «правило». Захопившись атаками, гості пропустили швидкий прорив, на останній хвилині гри Івана  Саливончика, який забиваючи переможний для господарів гол, засмутив гостей  і вдруге створив сенсацію, тим самим дав шанс зіграти своїй команді в півфіналі наступної стадії баталій плей-офф Третьої ліги.

Для ФК «Грифон» стало втіхою по закінченню гри, лише нагородження кубком та медалями за зайняте перше місце у регулярному, ювілейному чемпіонаті Волині в Третій лізі, яке провів спортивний директор Асоціації міні-футболу (футзалу) Волинської області Сергій Голоскоков.

 Кращі гравці – Віталій Грушовець – Василь Войтюк