Гра


4: 5

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

Величезний ігровий досвід підопічних Олександра Тищенка протягом ювілейного сезону неодноразово допомагав «ветеранам» здобувати важливі перемоги у завершальній частині матчів. Не стала виключенням і перша півфінальна зустріч в рамках Абсолютної першості, коли «Володимирівка»  фінішним спуртом змогла забезпечити собі комфортний гандикап у три м’ячі перед звітною грою із амбітним СК «Вишків». Лучани довгий час мали перевагу в два м’ячі, але на останніх хвилинах (секундах) втратили концентрацію, дозволивши супернику виконати гольову норму, як і в матчі 9-го туру «регулярки» (5:3), у п’ять м’ячів. Відігратися з 2:5 – надзвичайно важке завдання, але «вишківці» в 1/4-й плей-офф зуміли 15! разів оформити взяття воріт під час двораундового протистояння з непоступливим ФК «Кременець». До речі, на цій стадії змагань «Володимирівка» доклала чимало зусиль, аби пройти «Хавест», де все визначив один переможний гол – 4:3 та 2:2.

ФК «Вишків»  з перших хвилин пішов виправляти ситуацію і ветеранам довелось кілька разів сфолити, аби збити наступальний порив молодого опонента. «Люди в чорному» ще збільшили тиск. Кілька небезпечних моментів і вже Олександр Антонюк підстраховує голкіпера та виносить м'яч зі стрічки воріт. Здавалося ще трішки і Володимирівка викине «рушника» на центр рингу. Але волошково-білі в цей момент забили. Спрацював досвідчений та відпрацьований ще з Рожищенських часів дует Сомик - Шелест - 0:1.

На 9-й хвилині рахунок подвоївся, коли невтомний Сергій Чемерис до кінця відпрацював на п’ятаку суперника. Тільки після цього епізоду господарі згадали за гольову справу і менше ніж за хвилину рахунок розмочили. Влучний удар Дмитра Пітальова після передачі Юрія Лобанова на мить відновив інтригу боротьби за право зіграти у фіналі. Але Олег Юрчук забив втретє. Лучани у відповідь вивели на ударну позицію Віталія Кулая, який підбив підсумок першого тайму - 2:3.

По перерві Вишків розігнав швидку атаку, що завершилася прострілом з правого флангу в центр шестиметрової зони. Але м'яч перехопив суперник. Кілька гольових моментів поспіль та перспективний штрафний дивідендів господарям до 20-ї хвилини не принесли. А в означений час Віталій Кулай оформив дубль та зрівняв рахунок у матчі 3:3. Для путівки у наступний етап лучанам треба було забивати, як мінімум тричі.

Моменти виникали не тільки біля воріт гостей, що дозволило ще раз побачити в роботі таємну зброю ветеранів у виконанні Рожищанського дуету в дзеркальній версії - Шелест-Сомик.

Не змарнував можливість оформити другий дубль у матчі Сергій Чемерис - 3:5. У відповідь забив Юрій Лобанов. Але цього успіху було замало для вирішення стратегічного завдання в Абсолютній першості.

Звітний матч вдався. Було цікаво. Дива не сталося. 4:5 на табло. До фіналу крокує володар чемпіонського титулу регулярки. Там, у фінальному двобої «Володимрівка Ветеран» зустрінеться із амбітним віце-чемпіоном «регулярки» - луцьким «Вадрусом».

Кращі гравці: Юрій Лобанов - Михайло Сомик