Гра


2: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

Кого слід вважати фаворитом у боротьбі за право зіграти у фіналах Абсолютного чемпіонату Волині в Третій лізі 15-го ювілейного сезону – питання риторичне. Лучани до півфіналів плей-офф підійшли у статусі віце-чемпіонів «регулярки», а ФК «Мильськ» на першому етапі змагань фінішували на 8-й сходинці турнірної таблиці. Проте в Регулярній першості сезону 2022/2023 саме хлопці з Рожищенського району в середині січня переграли володарів срібних нагород із рахунком 3:1, ставши в дуеті з чемпіонським «Грифоном» переможцями у матчах з «Покровом». В чвертьфінальній фазі «абсолютки» підопічні Дмитра Голоскокова двічі розібралися із земляками з команди «Мідас-2» -  5:2 та 2:1. А футзалісти з Мильська в драматичному двобої з чемпіонським складом «льотчиків» на останній хвилині другого чвертьфіналу голом Івана Саливончика таки схилили на свій бік шальку терезів успіху – 4:4 та 4:3.

Минулого тижня суперники за звітним матчем отримали незаплановану паузу через всеукраїнські змагання з дзюдо в СК ВНУ, а тому свій відповідальний двобій розпочали першим матчем 1/2-ї плей-офф у суботу ввечері. Перший раунд залишився за віце-чемпіонами «регулярки», котрі здобули мінімальну перемогу 2:1.

Гандикап у м'яч в дебюті повторної зустрічі міг кілька разів збільшитися до більш значущих показників на користь номінальних гостей. Проте, ФК «Мильськ» боронився і числом і умінням. Щоправда, того вогню, що був в очах приїжджих футзалістів у битві з «Грифоном» цього разу не спостерігалося. Молода четвірка лучан добряче навантажила опонентів і на 5-й хвилині комбінація більш вікового складу батюшок завершилася взяттям воріт, коли Павло Шматюк точно відпасував, а тезка Павло Видричи у падінні переправив «селект» у рамку - 0:1.

А ще через чотири хвилини відзначилися і молодята Покрову. Павло Кутецький верхом виконав діагональ, а світловолосий Кирилило Шпаковський виконав естетський удар головою, перекинувши голкіпера - 0:2.

Під завісу тайму після чергової ротації виконавців лучани пішли забивати третій м'яч і отримали контрвипад, що дозволив  Дмитру Іванову скоротити відставання. Але останнє слово залишилося за підопічними Дмитра Голоскокова. За 4 секунди до сигналу на відпочинок Кирило Шпаковський по хокейному зіграв у шестиметровій зоні і оформив дубль - 1:3.

В другій половині гри футзалу стало трохи менше, а ось боротьби та емоцій побільшало значно. Суперники почергово мінялися гострими випадами, але «селект» принципово не хотів влучати у сітки рамок. Лише коли ігрового часу залишилося менше хвилини ФК «Мильськ» вивів на ударну позицію Віталія Грушовця і рахунок скоротився до мінімуму 2:3. Фінішний шквал емоцій додав грі нерву, але всім присутнім на матчі було зрозуміло - у фіналах гратиме «Покров» Після завершення гри тренер «батюшок» Дмитро Голоскоков з трибуни уважно спостерігав за драматичним розвитком подій в другій парі конкурентів «Ветеран Струмівка» – ФК «Дубнівська» за звання Абсолютного чемпіона Волині в Третій лізі.

Кращі гравці: Дмитро Іванов - Кирило Шпаковський