Гра


6: 3

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

Формальним фаворитом у східно-луцькому дербі в рамках другого матчу півфінального етапу Абсолютної першості 15-го ювілейного сезону в Третьому дивізіоні вважався ФК «Дубнівська».  На користь «червоно-чорних» свідчили факти турнірних здобутків ще під час «регулярки», де команда з обласного центру посіла п’яту сходинку в таблиці, випередивши на один заліковий бал «Струмівку», яка фінішувала шостою. В 7-му турі першого етапу змагань «дубенчани» також виявилися переконливішими за опонентів, коли впевнено перемогли 4:1.

Тиждень тому в просторому залі ОДЮСШ рівна та напружена боротьба за право зіграти у фінальному двобої також завершилася не на користь «старої сеньйори», яка поступилася супернику з мінімальним рахунком 1:2. І ось чергова зустріч претендентів на головний титул сезону 2022/2023 в СК ВНУ.

Завдання-мінімум юні «ветерани» вирішили доволі оперативно. На 3-й хвилині безумовно кращий гравець матчу Ілля Януль в канадському стилі поборовся за позицію перед воротами і рахунок відкрив - 1:0

Перший успіх заставив хлопців та чоловіків із Струмівки діяти ще більш різноманітною, через що атаки господарів виглядали значно яскравіше за опонентів. Але запалу вистачило лише до 10-ї хвилини гри, коли Ігор Найдюк забив за «червоно-чорних»  - 1:1. Такий рахунок протримався до сигналу на перерву.

Після відновлення ігрового процесу опоненти обмінялися ляпасами по стінах СК ВНУ від дзвінких ударів повз ворота. Але через кілька хвилин команди зробили «ексченч» гольовими випадами. Спочатку дубенчанин Олег Равський вивів свій колектив уперед в сумарному рахунку. Але повний паритет наступив після швидкого дублю у виконанні Андрія Федончука - 3:2. Знову котировки цін на ігрову помилку поповзли верх. Додалося і емоцій, а з часом і кількості єдиноборств. Напруженість протистояння на 20-й хвилині трансформувалася у дубль Олега Равського, що автоматом перевело ФК «Дубнівська» у ранг фаворита.

Панували номінальні гості не довго.Дубль у відповідь за авторством Іллі Януля заставив глядачів на трибуні СК ВНУ частіше вимовляти слова: пєнкі, точки або пенальки. Хоча суперники не проти були завершити протистояння в ігровий час. Виручали голкіпери. Але кращий гравець матчу Ілля Януль в потрібний момент майстерно зіграв головою, аби позбавити колег необхідності бити шестиметові. А коли суперник пішов у наступ із п'ятим польовим гравцем і помилився під час перепасу Андрій Федончук не тільки повторив успіх Іллі у справі хеттриків, але й остаточно зняв питання щодо фіналу Третьої ліги. Зі срібним «Покровом» зіграє «Ветеран Струмівка».

Кращі гравці: Ілля Януль - Олег Равський