Гра


9: 7

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

Перший раунд чвертьфінального протистояння в рамках Абсолютного чемпіонату Волині в Четвертій лізі 15-го ювілейного сезону прогнозовано залишився за ФК «Ратнів», який переміг з рахунком 2:1. «Трікстери» за різних причин не змогли зібрати оптимальний склад, а тому ставили за мету в першу чергу не програти амбітному супернику. Підсумок вийшов половинчастим, але залишав лучанам шанс відіграти гандикап в один м’яч. Вболівальники «скандинавів» так і не побачили на перед ігровій розминці Дмитра Флішаровського, але його тезка Дмитро Медунецький, який минулого тижня возив дітлахів з «Олімпії» на міжнародний турнір, був на місті та доклав чимало зусиль для перетворення подій недільного вечора у справжній трилер.

Хлопці в червоній формі довго радилися перед стартовим свистком як розпочати гру за переможним рецептом . І мабуть добре налаштувалися, адже вже через 30 секунд на табло запалала гольова одиничка. Менше хвилини знадобилося «волинським скандинавам» аби відновити паритет не тільки у матчі, але й у сумі протистояння. Лівий фланг атаки «бешкетників» двічі запрошував Дмитра Піддубного на перевірку сили та точності удару лівою. Вийшло на відмінно - одразу дубль і паритетні 1:2 на табло.

Ініціатива поступово перейшла до господарів, які більше контролювали м'яч та намагалися діяти першим номером. Один із довгих розіграшів на половині лучан завершився дещо курйозним взяттям воріт у виконанні Владислава Січковського - 2:2. Шалька терезів успіху знову  хитнулася в бік ФК «Ратнів». Тим більше, що Юрій Химчук за дві хвилини збільшив гандикап до двох пунктів - 3:2.

Заявку на вихід до півфінального етапу оформив Владислав Січковський, котрий довго готував вбивчий за точністю постріл в дев'ятку. Відіграти бодай один м'яч з трьох гольових пунктів «білі» звичайно спробували. Але моменти Дмитра Медунецького та Тараса Осадовського трансформувалися лише у попадання в стійку, а ось у сітку воріт «селект» закотив ратнівчанин Артем Лясковський, котрий накрутив кількох захисників та оформив дубль - 5:2.

У цей відрізок часу гра відверто втратила мотиваційну складову, перетворившись у статистичний матч. Хетрик оформив Владислав Січковський, а за ним у стані суперника  і Дмитро Піддубний. Здавалося, що «Локі» прощався із сезоном 2022/2023. Проте, подальші події нагадували епізоди з відомої комедії «Маска», де невдаха Іпкіс за допомогою чарівного девайсу від бога жартів за секунди перетворювався з банківського клерка у всесильного Супергероя. Повертати до життя віце-чемпіонів «регулярки» взявся №1. Тобто, на свій бомбардирський рахунок дубль записав Дмитро Медунецький - 6:5.  А згодом перший номер «скандинавів» відновив інтригу, оформивши черговий хеттрик. Далі зголоднілий до голів Дмитро остаточно повернув «трікстерів» у гру - 6:7 та вписав в ігровий протокол драматичної зустрічі власний «покер».

На такий перебіг подій ФК «Ратнів» вибухнув контрвипадом Владислава Січковського, котрий формив другій «покер» у матчі. «Картковий» здобуток встиг отримати і кращий гравець матчу Дмитро Піддубний, коли не змарнував вихід на ударну позицію та забив свій четвертий м’яч - 7:8. Паритет знову відновився. Додалося і емоцій, яких «білим» відверто не вистачало в попередніх матчах з нулями у графі «фол». Повертаючись до фільму «Маска», де героя із зеленим обличчям на міг навіть загін поліцейського спецназу, так і в звітному поєдинку було не зупинити фут зального «Локі». За дві хвилини до сирени Дмитро Медунецький у фірмовому стилі зіграв академічного стовпа і забив свій п'ятий гол. Підсумковий рахунок 7:9 дав  путівку до півфіналу володарям срібних нагород за підсумками Регулярної першості. А там без усіляких жартів на «бешкетників» чекає, мріючий про реванш, клуб-земляк FC «L.C.».

Кращі гравці: Владислав Січковський - Дмитро Піддубний