Гра


6: 2

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Голоскоков Сергій




Про гру:

В першому фіналі Першої ліги Абсолютного чемпіонату Волині 15-го ювілейного сезону зустрічалися бронзовий призер та переможець «регулярки». Медаленосні колективи до головного протистояння плей-офф прокрокували доволі впевнено. Господарі в чвертьфіналах не залишили шансів ФК «Стир» після перемог над Демидівським колективом 8:0 та 4:1, а на стадії 1/2-ї фіналу в луцькому дербі пройшли срібного призера FC «Traders» із синхронним результатом 4:1 в обох матчах. Діючий чемпіон Регулярного чемпіонату на першому етапі дівіч переміг ФК «Пррванче» 8:1 та 3:2, а півфіналах дві мінімальні вікторії «Атлетика» з рахунком 2:1 та 2:0 дозволили команді Млиніва отримати путівку у фінали в битві з непоступливим «Камаз-Агро».

Між собою суперники зіграли в рамках 6-го туру «регулярки» ще у середині січня. Тоді за нічийного рахунку гри 1:1 переможний гол-красень забив Андрій Чабан, схилив шальку терезів успіху на бік «Атлетика». І ось в суботу 1 квітня в залі ОДЮСШ чергове побачення принципових суперників у боротьбі за головний титул 15-го ювілейного чемпіонату Волині в Першому дивізіоні сезону 2022/2023.

Тренер дитячого «Любарта», а за сумісництвом гравець «Атлетика» Олександр Лисенко першим відкрив статистичні показники ударів у рамку, пробивши у ближній кут. Гостро, але не ефективно. Господарі ж відповіли не тільки ефективніше, але й ефектніше, коли вертикальну передачу від Володимира Крупніка перетворив у гол Сергій Богданенко. Відповідь від опонентів не затрималася.  Ще один представник дитячого тренерського цеху Олександр Миронюк своїм гольовими моментом скористався на 100% - 1:1. 

В середині першого тайму Сашко мав нагоду оформити дубль, але «селект» після його удару з перспективної позиції полетів вище воріт. Розминувся м'яч з рамкою і під час виконання червоно-чорними небезпечного штрафного. А під час контрвипаду лучан надійно зіграв голкіпер млинівців Владислав Гуменюк. Але й він був безсилим під час соло у виконанні Олексія Кіріна, котрий все зробив бездоганно - 2:1. За мінімальної переваги «БусМаркету» команди пішли на відпочинок.

По перерві через 25 секунд рахунок збільшився. Гравці у зелено-білій формі помилились поблизу власного карного майданчика і після перехоплення Руслан Ракубовчук переправив круглястого у сітку - 3:1.

Після цього епізоду лучани мали кілька нагод поспіль розвинути успіх, але загнати м'яч у сітку не зуміли. Не забиваєш ти - забиває Олександр Халик, який вчасно замкнув передачу на дальній стійці - 3:2.

Відповідь «бусмаркетівців» була дзеркальною за геометрією атаки. Діагональ від Миколи Бойка менше ніж за хвилину від останньої гольової події замкнув швидкий Юрій Піддубний - 4:2.

Ще за кілька миттєвостей команда з обласного центру знову змарнувала низку чудових моментів, але покарана за це не була. Більше того, на 28-й хвилині кращий гравець матчу Іван Корчук забив п'ятий м'яч, а за мить бородань Роман Дмоховський зробив заявку на впевнену перемогу 6:2.

Рахунок більше не мінявся, що дозволило лучанам з оптимізмом готуватися до повторної зустрічі, де розігрується звання Абсолютного чемпіона Волині у Першій лізі.

Кращі гравці: Іван Корчук - Олександр Халик