Гра


1: 2

Хронометрист / Делегат:

Журибіда Віктор/Гетьман Василь




Про гру:

Ось вона  "класика жанру" для справжніх любителів цікавих та принципових футзальних протистоянь----адже  до фінального раунду для визначення Абсолютного чемпіона  "вишки" потрапили найтитулованіший футбольний колектив Волині за часів незалежності України команда  ЛСТМ-536  та законодавець футзальної моди і водночас найтитулованіший футзальний колектив нашої області НАДІЯ з Хоріва. Невеличке  "але" ----  в Вищій лізі виступає 2-команда  "Надії" та це мало-що міняє, так як всі ми знаємо, що по футзальному вишколу, майстерності та інтелекту другий склад команди Віктора Ревка нічим не поступається більшості команд волинської Суперліги. В матчі  "регулярки" суперники сильнішого не визначили, зігравши внічию 1:1.Та й той факт, що в фіналі плей-офф за  "абсолюта вишки" зустрічались чемпіон та срібний призер  "регулярки" свідчив про справжню силу опонентів і закономірність їх верховенства в цьогорічній Вищій лізі.
   Гравці обох команд дуже добре знали футзальні козирі одна одної, а тому ніякої розвідки боєм не було----команди грали по чітко запланованих тактичних схемах. Хто переможе, найпотужніша атака( в будівельників найбільше забитих м'ячів у  "регулярці"-34!!!) чи найнадійніший захист (у хорівчан лише 7!!! пропущених у тому ж турнірі)??? Цікаво, з обопільними гольовими моментами проходить гра і вже на 5-хв після подвійного перекидання-жонглювання Михайлу Зайчуку вдається незручний для Дмитра Харченка удар злету, який останній все ж парирував, але Ігор Махнюк був першим на добиванні і розстрілював уже порожні ворота. Після цього на паркет вийшла  2-га  "четвірка" номінальних гостей, де розпочав феєрити статурний Тарас Кабанов. Граючий наставник   "лстмівців" в своїй коронній позиції  "на стовпа" раз за разом обігрував захисників  "надійних"  і створював гольові моменти для себе та партнерів. В одному з епізодів Сергій Турко лише ціною  "гірчичника" зірвав вихід нападника на рандеву зі своїм воротарем.А найефектнішим епізодом до перерви став гольовий момент, коли  після закидання Романа Перлова від своїх воріт, Тарас м'ягко прийняв  "селект" на груди, розвернувся, відтіснивши захисника і красиво перекидував Дмитра Харченка, підсікнувши м'яч, але.....тут "надійно" зіграла поперечка і на перерву команди пішли за мінімальних  0:1.
   Нічого в малюнку гри на паркеті не змінилось і по-перерві, було зрозуміло, що всеодно все вирішуватиметься в матчі-відповіді, так як суперники дійсно достойні кожен кожного і на паркеті й надалі точилась рівна обопільна боротьба. Знову фартить гравцям у чорних футболках-----все на тій же 5-хв тільки тепер 2-тайму напористий Віктор Сущ пробиває з гострого кута, м'яч влучив у поперечку, але на цей раз каркас воріт зіграв за будівельників і  "Кєба" ефектно головою вдруге засмучує номінальних господарів. Пропустивши 2-й м'яч сині  почали грати активніше, в швидшому темпі проводили свої розіграші, намагаючись змінити рахунок або хоча б розмочити ворота Романа Перлова. Все-таки  2-м'ячі в  "мінусі" перед  завтрашнім матчем----це хоч і не критично, але й не зовсім комфортно.До самої  фінальної  сирени хорівчани атакували, грали першим  номером і зрештою виконали задачу-мінімум для першої битви. Володимир Кліш вдало обробив м'яч в центральній зоні, розвернувся і зненацька пробив з лівої, змусивши кіпера лучан все ж таки виймати  "кругленького" з сітки власних воріт.
   1:2-підсумок  першого бою, а хто переможе в цілій битві дізнаємось завтра після матчу-відповіді.
   Кращі  гравці: Кліш  Володимир - Кабанов  Тарас