Гра


7: 4

Хронометрист / Делегат:

Ярмольська Яна/Гетьман Василь




Про гру:

 

Перед заключним туром першого кола Суперліги окремо виділялись два пропущені матчі. Але саме звітна зустріч носила більш принциповий характер, так як тріумфатор цього поєдинку виходив на чисте перше місце в турнірній таблиці. Щоправда, малувато прихильників гри з м'ячем на паркеті прийшли на трибуни ОДЮСШ, щоб полюбуватись захопленим дійством, але цьому було цілком логічне пояснення – матч проходив у день Водохреща та й несприятливі погодні умови теж внесли свою лепту... Саме через них поєдинок розпочався  мало не з годинним запізненням…

 

Номінальні господарі завчасно прибули на гру і встигли добряче розім'ятись та розігрітись до стартового свистка арбітра, що не скажеш про їх суперників. Та й в кадровому плані "надійні" прибули на хорівське дербі потужно укомплектованими, на відміну від опонента, адже  МФК "Хорів" ледь зумів зібрати стартову п'ятірку виконавців, не маючи жодного гравця на лаві для запасних.

 

Вже в дебюті матчу вимальовувалася територіальна та ігрова перевага «зелених»: вони раз за разом створювали загострюючі ігрові моменти у володіннях «смугастих», яких кілька разів виручав надійний у рамці Юрій Свинарчук, але на 6-й хвилині кіпер був змушений капітулювати: він відбив перший удар Романа Москалика, але м'яч на лівому фланзі атаки підхопив Ярослав  Писько і майстерно розстріляв дальню  "дев'ятку" – 1:0. Після пропущеного м'яча трохи оживились в атаці й хорівчани: спочатку вони спромоглись на кілька дальніх ударів, а згодом чудовий момент не зумів реалізувати досвідчений Павло Дармовіс, який майстерно прокинув свого опонента та вийшов віч-на-віч на ворота Владислава Швеця, проте не влучив у рамку. На деякий час гра вирівнялась, але під завісу тайму своє слово сказала "фізика": явно не вистачало свіжості гостям, щоб  стримувати швидкі розіграші та круговерті  "Надії". Як підсумок,  буквально за дві заключні хвилини першого тайму Ярослав Писько,  Віталій Танський та Микола Лещишин забили по голу і з комфортною перевагою в чотири «сухі» м'ячі пішли на перерву.

 

Вже в своїй першій атаці по перерві  МФК  "Хорів" атакував у п'ять польових, але Писько забив свій третій м'яч у матчі і остаточно вбив будь-яку інтригу – 5:0. Надалі гравці "Надії" надійно догравали зустріч, граючи в задоволення. Темп зустрічі впав, чим блискавично скористались «біло-сині», які зуміли чотири рази розписатись у воротах Швеця – «дубль» Павла Дармовіса та по м'ячу від Сергія Вишневського та Ростислава Короля. Але найкращим на паркеті в цей Водохрещенський вечір був, безумовно, Ярослав Писько: 20-й номер «зелених» оформив «покер» у хорівському дербі, додавши до цього ще й асист!

 

Отож, перед наступним туром Суперліги головна команда Віктора Ревка вийшла в одноосібні лідери, а вже за тиждень будемо підбивати підсумки першого кола змагань.

 

Найкращий гравець матчу: Ярослав Писько (Надія)