Гра


1: 5

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

Команди розпочинали свій поєдинок у якості сусідів по таблиці Суперліги: «Динамо», яке завершило попередній рік переконливою перемогою над «Респектом» (3:0), було на момент початку зустрічі п’ятим у таблиці з десятьма очками, а «Хорів», який тиждень тому в дербі поступився «Надії» (4:7), йшов слідом, маючи на два бали менше. Минулого сезону кращими у особистих зустрічах були саме лучани (2:2, 4:1), тож хотіли переграти «біло-синіх» і у матчі нового чемпіонату.

 

Розпочати «динамівцям» вдалося результативно – уже на 3-й хвилині гри Микола Казьмірук гарно асистував на Богдана Понагайбу – 0:1. «Біло-сині» намагалися щось придумати в атаці, аби відігратися, однак у підсумку самі пропустили ще раз в середині тайму: і знову Богдан Понагайба вдало зіграв на дальній стійці, скориставшись неузгодженістю захисника та воротаря, які зіштовхнулися та дали прострільній передачі дістатися до адресата – 0:2. Хорівчани спробували сходити в атаку в п’ять польових, однак все ледь не завершилося ще одним пропущеним голом – Юрій Тетеренко лише трохи не влучив у порожні ворота з власної половини. Утім, вибору не було, адже в цій грі «біло-синім» ніяк не вдавалося зламати опір організованого захисту суперника, який, маючи перевагу в рахунку, не соромився іноді віддати ініціативу та зіграти на результат. У підсумку, номінальні господарі матчу продовжили штурм і знову нарвалися на перехоплення, після якого таки вразив порожню рамку Микола Жук – 0:3. До завершення тайму нікому відзначитися не вдалося, тож відпочивати команди пішли за комфортної переваги «Динамо».

 

У другому таймі особливих змін у грі не було: «Хорів» так само намагався відігратися, однак гостріше діяли саме «динамівці». Забити вдалося Максиму Герасимуку, хоча спочатку він якимось дивом не влучив, замикаючи простріл у практично незахищені ворота, однак уже за хвилину виправився і таки завдав точного удару – 0:4. Хорівчани продовжували тиснути, однак розмочити рахунок зуміли лише наприкінці матчу, коли відзначився Віктор Тхорук – 1:4. Утім, на останній хвилині «дубль» оформив уже Максим Герасимук, який і встановив кінцевий рахунок матчу – 1:5.

 

«Динамівці» здобули переконливу перемогу та завершили тиждень у якості одноосібного лідера Суперліги!

 

Найкращий гравець матчу: Богдан Понагайба (Динамо)