Гра


4: 2

Удари по воротах:

18
:
11

Удари у рамку воріт:

7
:
7

Сейви:

5
:
2

Фоли:

4
:
10

Попко Максим/Леончук Олександр/Журибіда Володимир




Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Кузнєцов Дмитро




Про гру:

«БусМаркет» після абсолютного чемпіонства у Першій лізі приємно дивує цього сезону і у Вищій. І в останньому турі регулярного чемпіонату ця команда залишалася єдиною, яка мала теоретичні шанси поборотися за золоті медалі з «Вуд Еко Будом». Для цього, звісно ж, треба була поразка конкурентів з Олики, однак і при цьому потрібно було переграти у своєму матчі «Торпедо», яке вело відчайдушну боротьбу за місце у плей-офф змагань та так само у цій грі розраховувало лише на перемогу.

 

Початок матчу вийшов за «БусМаркетом»: уже на першій хвилині гри Сергій Богданенко асистував під точний удар Івана Корчука – 0:1. Утім, після цього продовжилася рівна гра, у якій опоненти гідно відповідали одне одному небезпечними атаками та ударами, а воротарям обох команд довелося добряче попрацювати. А після деякого затишшя в плані гольових моментів у середині тайму рахунок зрівнявся: на 12-й хвилині Владиславу Сардаківському вдався гарний постріл у нижній кут воріт, і хоча воротар дотягнувся до м’яча, запобігти голу так і не зумів – 1:1. Окрилені успіхом, підопічні Анатолія Мищука ще активніше побігли в атаку, однак до перерви ніякій з команд відзначитися уже не вдалося.

 

У другому таймі гравці «Торпедо» знову вибухнули, причому цього разу – просто шикарним забитим м’ячем! Його автором став Сергій Дорецький, який, прийнявши «кулястого» на груди, ударом через себе відправив його під поперечину – 2:1! Утім, довго радіти цьому не довелося – уже за три хвилини Іван Корчук та Сергій Богданенко з «БусМаркета» помінялися ролями, і перший асистував другому – 2:2! Обидві команди дуже хотіли вирвати таку потрібну для себе перемогу, однак надалі в матчі бажання було набагато більше, ніж можливостей, а боротьби та фолів – більше ніж ударів по воротах. Майже за три хвилини до завершення матчу гравці «БусМаркета» назбирали п’ять порушень правил. І на 29-й хвилині вони таки сфолили ще раз, а Дмитро Рожко переконливо реалізував дабл-пенальті – 3:2! А на останній хвилині голкіпер «Торпедо» Богдан Самолюк вирішив пробити майже від власних воріт, а його колега не зумів зафіксувати «кулястого» у руках, випустивши його у рамку – 4:2!

 

На радість гравцям «Вуд Еко Буду», які святкували перемогу в регулярній першості Вищої ліги, гравці «Торпедо» здобули надважливу перемогу та тепер чекатимуть на осічку бодай одного з конкурентів, аби встрибнути в «останній вагон» плей-офф дивізіону. А «БусМаркет» хоч і розпрощався з чемпіонськими амбіціями, усе одно залишиться з медалями у дебютному для себе сезоні Вищої ліги!

 

Найкращий гравець матчу: Сергій Дорецький (Торпедо)