Гра


4: 1

Хронометрист / Делегат:

Джафарова Олександра/Волинець Юрій




Про гру:

 

        На майданчику зустрічалися команди, які перебували у нижній частині турнірної таблиці Суперліги: «Респект» на п’ятому місці з 12 заліковими балами, а МФК «Хорів» - сьомим із 9-очковим результатом. Не дивно, що підопічні Віктора Ревка прагнули щонайменше впритул наблизитися до лідерів, або хоча б вийти з небезпечної  зони.

 

        Тому з перших хвилин саме «біло-сині» почали діяти активно, прагнучи заволодіти ігровою та територіальною перевагою над суперником. На майданчику точилася швидка комбінаційна гра, але небезпечних моментів не було. Команди чітко організовували оборону і зустрічали суперника на підступах до карного майданчика. Перший влучний удар прийшовся по воротах «Респекта» лише на 4-й хвилині зустрічі. І це стало початком для господарів. За хвилину хорівчани, підключивши до атаки свого стража воріт, розіграли чисельну перевагу і Павло Дармовіс відкрив рахунок – 1:0. Забитий м’яч додав гостроти діям «Хорова», і вони провели ще ряд небезпечних атак. Одну з них не реалізував Вишневський при спробі підрізати м’яч головою, після чого «кулястий» пролетів над поперечиною. Стримавши натиск господарів, гравці «Респекта» вирівняли гру, а в окремих моментах почали діяти гостріше та швидше. І це принесло їм успіх: Олексій Мовчан потужним ударом з-за меж карного майданчика відновив рівновагу – 1:1. Після забитого голу обидві команди додали обертів і на майданчику розпочалися «футбольні каруселі». Незважаючи на швидкісні командні дії, гольових моментів було створено мало. Проте більше пощастило у такій перепалці гравцям МФК «Хорів». Під завісу першого тайму потужний удар Ростислава Короля відбив перед собою Бойчук, а Сергій Вишневський з другої спроби вивів хорівську команду вперед – 2:1. Забивши другий м’яч, господарі кинулися зміцнювати перевагу і їх активні дії на останній хвилині принесли їм дивіденди: Король асистував на Павла Дармовіса, і третій м’яч затріпотів у сітці «поважних» – 3:1.

 

        Отримавши настанови від тренера у перерві, гості перейшли до активних дій на майданчику і заграли в 5 польових. Здавалося, що гол не забариться. Потужні прицільні удари Зайчука та Чепури парирував Свинарчук. Захист господарів, заручившись надійною грою свого голкіпера, стримував атаки «Респекта». А при слушній нагоді – переходив до швидких контратак. Одна з них під завісу гри досягла успіху. Андрій Саламаха збільшив різницю в рахунку на користь «Хорова» – 4:1. Залишок часу «Респект» провів у штурмі воріт господарів. Нагоду відзначитися забитими м’ячами втратив Олексій Мовчан, не влучивши у ворота, на заваді удару Зайчука стала стійка, а удар Соломатіна прийшовся над поперечиною. В свою чергу, на удар Владислава Бойчука чітко зреагував Свинарчук. Як не старалися гості змінити результат, фінальна сирена зафіксувала переконливу перемогу МФК «Хорів».

 

        Таким чином, хорівчани, незважаючи на здобуту третю перемогу в цьому сезоні «регулярки», обійшли у турнірній таблиці «Респект» за додатковими показниками.    

 

Найкращий гравець матчу: Ростислав Король (МФК Хорів)