Гра


4: 3

Удари по воротах:

13
:
24

Удари у рамку воріт:

10
:
21

Сейви:

18
:
5

Фоли:

5
:
2

Гоза Руслан/Горун Валерій/Твердяк Микола




Хронометрист / Делегат:

Стащук Леонід/Журибіда Віктор




Про гру:

 

          Перед початком стартового свистка ФК «Грифон» посідав п’яту сходинку у турнірній таблиці. Та у разі перемоги номінальні господарі посідали б «бронзове» місце, адже ФК «Надія-3» у заключному турі мінімально сенсаційно поступився «Дежі». «ЛуцькЦентр» завдання потрапляння у вісімку для боротьби за абсолютну першість вирішив.

 

«Грифон» розпочав обережно від оборони. Користаючись цією ситуацією, суперник організував у дебюті декілька атак з послідуючими ударами по воротах. У «Грифона» ж перші дві хвилини гра в атаці не заладилась. А от на початку 3-ї хвилини Генадій Зюльков відкрив рахунок практично після першого удару по воротах. Згодом на 4-й хвилині господарі заробили ще й пенальті, який бездоганно виконав Богдан Компанієць, і «Грифон» уже був попереду з рахунком 2:0. Надалі гра продовжувалась зі змінним успіхом. Небезпечно пробив головою після передачі воротаря на 9-й хвилині нападник «ЛуцькЦентра», та сейв від воротаря «Грифона» – і м’яч полетів на кутовий. Згодом господарі скористалися тайм-аутом, після якого краще заграли гості. Двічі врятував свою команду кіпер господарів на 10-й хвилині. Та на 12-й хвилині все ж не встояв перед ударом Романа Юсюка, і на перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь «Грифона».

 

          З першої хвилини другої половини напруга боротьби зросла. До ударів по воротах «Грифона» долучався навіть воротар гостей. Проте значної небезпеки для його візаві це не завдавало, адже удари наносилися практично з чужої половини майданчика. На 18-й хвилині, відбивши декілька атак «ЛуцькЦентра», «Грифон» організував результативний контрвипад – гол у виконанні Владислава Рубана. Для порятунку гри з 22-ї хвилини гості відрядили до атак п’ять польових гравців. Та скоротити рахунок до мінімуму їм вдалось лише на 25-й хвилині: помилкою воротаря скористався Сергій Баранов – 3:2. На більше гості не спромоглись. А от Владислав Рубан ще раз долучився голом за 58 секунд до завершення гри, чим фактично забезпечив «бронзову» перемогу «Грифона» у чемпіонаті сезону 2023/2024 рр. Це ще був не останній гол у матчі. Через десять секунд гол престижу забив Сергій Баранов, однак на підсумковий результат гри це не вплинуло – 4:3.

           

Найкращий гравець матчу: Андрій Солянніков (ФК Грифон)