Гра


6: 4

Хронометрист / Делегат:

Журибіда В./ Голоскоков С.




Про гру:

Колись словосполучення «Вотранс-ЛСТМ» визначало першого чемпіона офіційних обласних змагань Волинської області. Тепер це два неперемирених суперника на кшталт італійських «Інтера» та «Мілана», котрі на початку минулого століття також були однією командою – «Міланом».

Цього річ команди зустрічаються у четвертий раз. Ще у січні в рамках 7-го туру Регулярного чемпіонату «Вотранс» здолав своїх візаві 3:0, а потім в першому раунді плей-офф мінімально переміг будівельників 3:2. Реваншувався «ЛСТМ» у другій чвертьфінальній зустрічі 6:3 і для вирішення долі останньої вакансії на участь в 1/2-й фіналу плей-офф знадобився додатковий третій матч.

Чисельні глядачі з перших хвилин з інтересом спостерігали за принциповим протистоянням, в якому перший забитий м’яч на 3-й хвилині організував кращий гравець матчу Микола Коляда. За кілька хвилин Роман Філь виявився найшвидшим біля воріт біля воріт «синьо-червоних» і рахунок зрівняв. Щоправда рівновага довго не протрималася, адже чорнобородий Євген Котюн з лівого флангу атаки був влучним – 2:1. Будівельники спробували за рахунок кращого «стовпа» Суперліги Тараса Кабанова відновити паритет, але потужна зброя в першій половині гри, так само як і в другій, не спрацювала.

Після відпочинку напруження на майданчику почало зростати. Стало більше емоцій. «ЛСТМ» пішов у наступ і за атакуючими діями проґавив контр-випад, що перетворився у дубль Миколи Коляди. Відповідь гостей була швидкою – реактивний Андрій Пушкарчук пробив сильно і влучно. А на 21-й хвилині «транспортнику» Олександру Ніколайчуку вдалося реабілітуватися за непотрібний «гірчичник» та відновити гандикап у два м’ячі – 4:2.

Гольові події, як і попередні, після цього не припинилися. Забивний Олександр Неделюк створив гол-красень за «ЛСТМ», а у господарів Євген Котюн зробив другій дубль у грі. За 3 хвилини до фінального свистка «ЛСТМ» спробував міняти голкіпера на польового гравця і походити на вирішальний штурм великими силами, але діяв в такому режимі не надто вдало. В одному із епізодів після «обрізу» гостей Євген Котюн філігранно відпасував на Миколу Коляду, котрий продемонстрував глядачам «фокус із шляпою».

Будівельники не здавалися і ще одну чудову футзальну комбінацію завершив автор 3-го дублю у матчі Олександр Неделюк. Ігрову футзальну феєрію зупинив свисток арбітра, котрий засвідчив, що до півфіналу на зустріч із «Динамо» крокують підопічні Юрія Волошина. І тепер у «Вотрансу» є чудова нагода поборотися за титул Абсолютного чемпіона Волині, що десять років тому вже належав представникам клубу під назвою «Вотранс-ЛСТМ».