Гра


6: 8

Удари по воротах:

19
:
20

Удари у рамку воріт:

9
:
13

Сейви:

4
:
4

Фоли:

4
:
1

Літвінчук Леонід/Мищук Анатолій/ Кірепко Анатолій




Хронометрист / Делегат:

Шульгач Андрій/Волинець Юрій




Про гру:

 

Сусіди по турнірній таблиці після двох турів регулярного чемпіонату з футзалу в Четвертій лізі розпочали гру обережно, пристосовуючись один до одного. Команди подовгу утримували м’яч і старалися грати до вірного. Першими пішли у наступ гравці «Гіркої Полонки» і майже половину першого тайму грали на стороні гостей, які вимушені були стримувати їх наступальні дії. Та все ж на 7-ій хвилині гравці «Ратнова» не втримали Юрія Шура і рахунок в зустрічі було відкрито – 1:0. «Рать», діючи від захисту, мала слушні нагоди зрівняти рахунок і навіть вийти вперед, але захист опонентів і воротар Андрій Попенко, відводили загрозу власних воріт. Команда гостей продовжувала натиск своїх атак, але знову пропустила контратаку «Гіркої Полонки» і Юрій Шур відзначився дублем – 2:0. Після другого голу вже господарі перехопили ініціативу, заграли швидше і гостріше, і до кінця першого тайму ще двічі забивали. Спершу, показавши дриблінг з м’ячем у карному майданчику, Роман Хомик потроїв перевагу господарів, а через дві хвилини він же оформив «дубль» – 4:0! Кінцівка тайму знову минула в «ногах» гостей, але їх зусилля не увінчалися успіхом і рахунок не змінився.

 

        В другій половині гри команди не стали догравати гру, а почали діяти у швидкому темпі, шукаючи шляхи до взяття воріт суперника. На полі розпочалися «футзальні каруселі», але м’яч вперто не хотів влучати в жодні ворота. Та все ж, починаючи з 15-ої хвилини, розпочалася справжня інтрига та розв’язка у грі. Спочатку один із «ратників» – Володимир Єрмаков – скоротив рахунок в грі – 4:1. За хвилину гості втратили можливість забити ще один, однак невдовзі Вадим Будянський головою таки забив другий м’яч у ворота суперників з Гіркої Полонки – 4:2! Після другого забитого ратнівчан було важко зупинити. Вони стрімголов кинулися рятувати гру і мали ряд моментів для взяття воріт, один з яких завершив Владислав Січковський – 4:3! Перевага господарів стала мінімальною, а їх суперники відчайдушно йшли на штурм воріт Гіркополонківської команди і за шість  хвилин до завершення гри Січковський відновив рівновагу – 4:4!

 

        Гра перейшла у відкриту фазу боротьби. Почався швидкісний, комбінаційний футзал. Долю гри вирішили останні чотири хвилини зустрічі. Потужнішим був натиск гравців «Раті», і вони вийшли вперед: «хет-трик» оформив Січковський – 4:5! Через хвилину вони знову досягли успіху після розіграшу штрафного: Віталій Василюк відкинув м’яч, а Вадим Будянський поклав шкіряного в дальній від голкіпера кут і збільшив перевагу гостей до двох м’ячів. За кілька секунд після голу втратив шанс скоротити рахунок Сергій Матвійчук, який не влучив у ворота при пробитті пенальті. За три хвилини до закінчення гри «Гірка Полонка» заграла в 5 польових, щоб врятувати гру і Вадим Матвійчук все ж таки скоротив відставання – 5:6. Напруга в грі знову вийшла на пік. Господарі з останніх сил «неслись» на штурм воріт «Раті», щоб відігратися, але припустилися помилки, і Михайло Скиданюк покарав їх черговим голом – 5:7. Ще через хвилину Валерій Мартинюк забив у порожні ворота, збільшивши розрив до трьох м’ячів! Лише чергова помилка ратнівчан в захисті за 30 секунд до закінчення гри дозволила Сергію Матвійчуку реабілітуватися перед товаришами по команді за незабитий шестиметровий і забити останній гол у зустрічі – 6:8.

 

        Ото ж, вольова перемога ФК «Ратнів» стає для них другою і вони підіймаються на другу сходинку турнірної таблиці дивізіону, а ФК «Гірка Полонка» зазнає першої поразки у цьогорічній «регулярці».

 

        Найкращий гравець матчу:  Владислав Січковський (ФК Ратнів).