ПОЇХАЛИ: ПІДСУМКИ ПЕРШОГО ТУРУ РЕГУЛЯРНОГО ЧЕМПІОНАТУ

Регулярний чемпіонат Волині з футзалу офіційно стартував: перший тур відбувся упродовж 11-12 листопада у Луцьку та Нововолинську.

Цього року до участі заявилося 68 команд, які, традиційно, змагатимуться між собою в семи дивізіонах: Суперлізі, Вищій, Першій, Другій, Третій, Четвертій та П’ятій лігах. Формат – традиційний: регулярний чемпіонат і подальше плей-офф для тих, хто в нього прорветься, та Cake Cup для тих, кому пощастить менше. Своєю чергою Суперлігу вдруге поспіль проводитимуть у два кола. Власне, із Суперліги й почнемо наш огляд.

СУПЕРЛІГА

Центральний матч Суперліги відбувся в Нововолинську, де місцевий ФК «ТТІ» приймав вчергове оновлений МФК «Хорів». У новий сезон підопічні Віктора Ревка зайшли переважно рівненським складом. Відзначимо наявність тренера «Кардинала-2» Павла Дармовіса та багаторічного «стовпа» «Любарта» Сергія Вишневського.  До слова, саме «Вишня» і відкрив рахунок у протистоянні ще на першій хвилині гри. Загалом вболівальники побачили 10 голів того вечору. Перемогу святкували хорівчани – 6:4.

Наступного матчу автор цих рядків чекав з особливою цікавістю та великими очікування від МФК «Ковель», який на старті сезону зустрівся з луцьким «Динамо».  Перш за все – це було відкриття сезону в Суперлізі. Також – я ковельчанин і завжди трішки симпатизую «односільчанам». Щоправда, це їм зовсім не допомогло. «Столичні» впевнено обіграли Ковель з рахунком 4:1.

Багато хто чекав на повернення «Респекта» до змагань і це нарешті сталося. У першому ж турі «поважним» довелося зіткнутися з гегемоном – «Надією». Підопічні Андрія Шевчука поборолися, проте поступилися Радьку і Ко – 0:2. Дублем відзначився Сергій Шафранський.

Тур у Суперлізі завершиться матчем між «Любартом» та «Вотрансом» в середу, 15 листопада (початок о 20:30). Гру, яка мала відбутися у неділю, перенесли через участь «князів» у Першій лізі. 

ВИЩА ЛІГА

Чинний чемпіон Вищої ліги «ЛСТМ» у стартовому матчі зустрівся з новачком дивізіону, а отже й минулорічним тріумфатором Першої ліги – BusMarket Group. Гра видалася максимально конкурентною та цікавою. «Автомобілісти» здивували «будівельників» і змусили їх неабияк напружитися, щоб таки вирвати перемогу з рахунком 4:2.

Справжній блокбастер влаштували «Торпедо» та «Акцент». Перші майже забезпечили собі перемогу, проте «горілчані» билися до останнього та вибороли нічию наприкінці другого тайму – 4:4. Хорошу перемогу здобув «Вуд Еко Буд». Команда з Олики пропустила минулий сезон, а цей розпочала битвою зі складним суперником – «Куражем». Ключовим став забитий Андрієм Шокалом (Вуд Еко Буд) гол на 1 хвилині. Далі по дублю зробили Богдан Гладун (Кураж) та Тимофій Денисюк (Вуд Еко Буд), що забезпечило перемогу оличанам – 3:2.

Інші результати туру: «Надія-2» розписала мирову з «Атлетіком» (1:1), а «Агромат» мінімально здолав «Динамо-2» - 2:1.

ПЕРША ЛІГА

На старті змагань у Першій лізі ми не побачили жодної нічиєї: всі протистояння були насичені або голами, або інтригою. Або і тим, і іншим.

Розпочали відлік ігор у дивізіоні екс-представники Вищої ліги – «Neris-Авангард». Їхнім суперником став «Камаз-Агро». І хоча саме «великогабаритні» більше створювали та загрожували, команда Віталія Захарчука та Олександра Кунакова здобула мінімальну перемогу – 2:1.

Після річної перерви повернувся до діяльності ХФК «Фіміам». Привітали «християн» гравці «Traders», відвантаживши їм п’ять «сухих» м’ячів у сітку – 5:0. Добротним вийшло протистояння «Крошу» та ветеранів з Володимирівки, де «досвідчені» здолали «фіолетових» з рахунком 3:1. Дублем відзначився Сергій Чоп. Гарну зарубу влаштували ківерцівський «Локомитив» та луцький «Олімп». Перемогу святкували «залізничники» - 4:3. Окрім цього, «Прип’ять Industrial West» здолала ФК «Топільне» - 3:1.

ДРУГА ЛІГА

В стартовий вікенд учасники Другої ліги подарували вболівальникам чимало голів та емоцій. Запеклим вийшов «бій» між ФК «Духче» та СК «Вишків». Завершився він нічиєю – 4:4. Не менш напруженим було протистояння демидівського «Стиру» та АСК «Забороль». Хет-трик Вадима Симоновича та дубль Петра Кушніра допомогли представникам Луцького району перемогти з рахунком 5:4.

В наступних двох матчах глядачі також побачили чимало голів, але боротьби та інтриги там було значно менше. Так, «Hawest» впевнено розбив «Vadrus» - 6:1. Своєю чергою «Луцьктепло-Четвертня» переграли «Покров», який втратив кількох ключових виконавців, які повернулися у відроджений «Вуд Еко Буд». Рахунок – 5:1.

ТРЕТЯ ЛІГА

В Третій лізі також було весело. Хоча й розпочали в цьому дивізіоні з виважених нічиїх 1:1 між «White Band» та «Грифоном» та 2:2 між ФК «Дежа» та «Луцьк-Центром» – надалі матчі були значно більш багатими на голи.

Так, «Бережанка-Метеор», команда,  яку ми не бачила в Регулярному чемпіонаті Волині ще з 2019 року, відзначила своє повернення гарною перемогою над «Новатором» зі Смоляви – 6:2. Ще один розгром забезпечила «Надія-3», здолавши «Локі» - 5:1. Дублі у свій актив записали Назар Хомюк та Олег Островський.  А ось «Теремно Хліб-2» та «Клевер Сторс» влаштували блокбастер, який завершився перемогою «сімок» над «пекарями» - 6:5. Дублями у цій грі відзначилися: Владислав Власюк, Юрій Шаула, Олександр Савчук, Богдан Мосійчук.

ЧЕТВЕРТА ЛІГА

Сезон у Четвертій лізі відкрили «Ветерани»: Струмівка та Колос-2.  Незважаючи на свій поважний віковий статус, чоловіки влаштували справжню драйвову боротьбу, переможцем з якої вийшов «Колос-2» - 2:1.

«Мильськ», після попереднього сезону в Третій лізі та повернення деяких команд до вищих дивізіонів чемпіонату Волині, розпочав нову кампанію у Четвертій лізі. Суперником «синьо-білих» стали чинні переможці Кубка Мрії – футбольний клуб «Рать». Ці команди вже зустрічалися між собою в позаминулому сезоні та переможця не виявили (2:2). Аналогічний результат повторився і цього разу – 2:2.

Інші результати туру: «Imperium», який минулоріч був «Lime Fit» розібрався з «Дубнівською» (6:3), «Воротнів» знищив «Татрафан» (6:0), а «Мідас-2» поступився Гіркій Полонці (2:4).

П’ЯТА ЛІГА

Для багатьох волинських любителів футзалу П’ята ліга не є дуже цікавою. Проте в певних поважних колах, баталії, які виникають в рамках цього дивізіону, оцінюють  вище, ніж Чемпіонат Світу та Лігу Чемпіонів разом узятими!

Так, дублі Тараса Панасюка та Андрія Демського принесли перемогу ФК «Бубнів» над «Вуд Еко Буд-2» – 4:0. 2:1 – рахунок, з яким «ЛюбартFamily» переміг «Olam-Kesef-2», а «Ветеран-2» з Володимирівки поступився «Бусмаркету-2».

Окрім цього, чудово дебютував «ТТІ-2». Нововолинській колектив впевнено розібрав «Respect-3» - 5:0. А ось «Мотор» та «Фортуна» вирішили трішки «позарубатися», подарувавши вболівальникам напружений матч. У підсумку перемогла «Фортуна»: 5:3. Хет-трик в активі у Михайла Станднійчука.