ВСІ КУБКИ СТАРТУВАЛИ: ОГЛЯД МИНУЛИХ ІГРОВИХ ВИХІДНИХ

У минулі вихідні на спортивних аренах Луцька та Нововолинська частково відбувся третій тур Суперліги Волині, а також було зіграно матчі 1/8 в Кубку Прогресу та Кубку Мрії.

Як завжди, розпочнімо з огляду елітного дивізіону.

СУПЕРЛІГА

В рамках третього туру Суперліги Волині було проведено три матчі. Ще один, а саме протистояння «Любарта» та «Динамо» відбудеться у четвер, 7 грудня. Гру перенесли через зайнятість «князів» на всеукраїнській арені.

Разом із цим битву між «ТТІ» та «Вотрансом» ніхто не переносив і стіни ДЮСШ в шахтарському місті отримали порцію запального та інтригуючого футзалу. Важку, але дуже важливу перемогу здобули гості. Команда Юрія Волошина змогла закріпитися на другому місці (шість очок). Поки що вони програли лише «Любарту».

Інше цікаве протистояння відбулося у Луцьку. В ньому ковельський «Вокар» вчергове підтвердив, що є незручним суперником для хорівської «Надії». Нагадаємо, що в минулому сезоні саме ковельчани змогли відібрати очки в «Надії», обігравши їх в одному з останніх турів. Щоправда, цю перемогу скасували через присутність у складі незаявленого гравця. Як би не було раніше, битва в ці вихідні не розчарувала. Хіба що фанатів «Надії», оскільки переміг Ковель з рахунком  4:1. Двічі відзначився Олександр Івко.

Після класного протистояння в рамках Кубка Волині за тиждень до, «Респект» та «Хорів» знову зустрілися на паркеті обласної ДЮСШ та влаштували ще одну цікаву зарубу. Так, нема жодних сумнівів у тому, що «Хорів» дуже хотів відігратися за нещодавню поразку. Проте і «поважні» не збиралися віддавати очки. У підсумку кожна зі сторін отримала по одному заліковому пункту, розписавши між собою мирову – 3:3. Зауважимо, що команда Віктора Ревка відбігала всю гру без замін.

Станом на зараз очолює турнірну таблицю «Любарт». Підопічні Назара Бугайчука, як і «Вотранс», мають шість очок, але ще один матч у запасі. Чотири залікових пункти та третє проміжне місце у МФК «Хорів». Всі інші команди, окрім «Респекта» (одне очко), здобули по три бали.

КУБОК МРІЇ  

Розіграш Кубка Мрії стартував ще в останні вихідні листопада. Тоді ми стали свідками попереднього етапу, в рамках якого визначали п’ятьох учасників, які продовжили боротьбу в 1/8, доєднавшись до представників Четвертої ліги.

У першому матчі зійшлися учасники все тієї Четвертої ліги: ФК «Воротнів» та струмівський «Ветеран». Цікаво, але перші підійшли до протистояння на вершині турнірної таблиці в «регулярці» (шість очок). Натомість ветерани сезон розпочали невдало – з двох поразок поспіль. У підсумку додалася й третя, оскільки «Воротнів» переміг з рахунком 5:3. Андрій Случик відзначився дублем.

Продовжує впевнено змітати абсолютно всіх суперників «ТТІ-2». Після дуже вдалого дебюту в регулярному чемпіонаті, вони продовжують справу і цього разу під прес «зв’язківців» потрапив олицький Вуд Еко Буд-2, отримавши чотири сухі м’ячі у свою сітку – 4:0. Два голи в активі Максима Кондаревича.  

Всі інші протистояння були сповнені або голами, або інтригою, або і одним і другим! Неймовірну «рубку» влаштував «Бубнів» та «Любарт Junior». Підопічні Олександра Лисенка (а це діти 14-17 років) здобули вольову перемогу з рахунком 5:4.

Наступні два матчі закінчилися абсолютно однаково. І Гірка Полонка та «Imperium», і «Бусмаркет-2» та «Мідас-2» основний час завершили з 4:4 на табло. Логічно, що тріумфатора визначали в лотереї. І тут теж все збіглося абсолютно чітко: з рахунком 4:3 перемогли номінальні гості – «Imperium» та «Мідас-2».

Ще одну серію пенальті вболівальники побачили у грі Мильска та Дубнівської. Баталії представників П’ятої ліги в основний час підійшли до кінця з рахунком 2:2. А ось в точності шестиметрових ударів перемогли хлопці з Луцького району, а не з луцької вулиці.

В двох матчах, що лишилося, ми побачили аж 21 гол! Добре постаралися «Легіон ТГ» та Колос-2 (Ківерці). Відверта рубка закінчилася перемогою «легіонерів» - 7:5. А ось в битві «Ратнева» та «ЛюбартFamily» інтригою навіть не пахло. Сільська команда знищила батьків вихованців «Любарта» з рахунком 9:0. Хет-триками відзначилися Владислав Січковський та Вадим Будянський.

КУБОК ПРОГРЕСУ

Відпочивши в минулі вихідні, на футзальні паркети Луцька повернулися клуби, які змагаються в рамках Кубка Прогресу. Першими на арену вийшли ФК «Покров» та АСК «Забороль» – команди, які зустрічалися між собою всього два тижні тому і влаштували справжній «урок драматургії», коли православні двічі пропустили за 20 секунд, віддавши перемогу з рахунком 5:6. Безумовно, підопічні Дмитра Голоскокова хотіли б взяти реванш, але це їм не вдалося. У підсумку поразка – 1:3.

А ось «Теремно хліб-2» змогло відплатити «Грифону». Два тижні тому авіатори були сильнішими за пекарів в рамках регулярки (3:2). Проте остання зустріч, хоча й була так само цікавою, залишилася за «теремнівцями», які перемогли – 5:3.

Цікавим вийшов двобій між друголіговими командами «Hawest» та СК «Вишків». Кожен із суперників підійшов до протистояння у хорошій формі та максимально зарядженим, що в підсумку вилилося у захопливе протистояння, рахунок в якому відкрили вже на 40 секунді! У підсумку перемогу з рахунком  4:3 святкував «Вишків». 

Багатою на голи вийшла зустріч «Луцьк-Центра» та «Бережанки-Метеору». З одного боку – дублі Павла Щербатюка та Віталія Кореця. З іншого – хет-трик Андрія Мединського, підсилений подвійними пострілами Констянтина Добровольського та Петра Фандєєва. У підсумку перемогу святкували мешканці Бережанки – 7:5.

Меншою кількістю голів, але ще більшою інтригою потішили «Клевер Сторс» та «Надія-3». Суперники підійшли до звітного протистояння на першій та другій сходинках турнірної таблиці регулярного чемпіонату і повністю статус цього поєдинку. Запальні 4:4 в основний час перейшли у післяматчеву серію пенальті, кращими в якій виявилися «сімівці»!

Ще один розкішний матч видали «ЛОКІ» та White Band.  Дві амбітні команди, у складі яких чимало відомих людей та цікавих виконавців, забезпечили вболівальникам справжнє футзальне «раллі», яке постійно змінювало перебіг подій на паркеті. У підсумку переможний удар директора ДЮСШ Дмитра Піддубного приніс перемогу «Локі» - 5:4.

Першу перемогу в сезоні здобув «Вадрус». «Чоботарі» розпочали сезон з двох поспіль неприємних поразок в регулярному чемпіонаті. Проте у кубковому матчі з «Дежею» підопічні Вадима Русяка та Олега Демчука нарешті святкували «вікторію», хоча й мінімальну – 2:1.

Така ж втіха вдалася й Новатору зі Смоляви. Бійці Марека Маціюка також стартували з двох поспіль важких поразок, але змогли зібратися й вибити з Кубка Прогресу сильного опонента, а саме – «Респект-2». «Поважні» поступилися «Новатору» з рахунком 2:4.