«РЕГУЛЯРКА» ПОВЕРТАЄТЬСЯ. КАЛЕНДАР

Помаленьку, потихеньку, невеличкими кроками, але наш регулярний чемпіонат починає набирати оберти в усіх представлених дивізіонах. Зробивши двотижневу паузу на кубки, команди повертають ся до рутинної боротьби в рамка семи ліг обласного чемпіонату.

Ми ж, традиційно, оглянемо календар та спробуємо виділити найцікавіші протистояння. Як завжли, починаємо з еліти.

СУПЕРЛІГА

Станом на сьогодні, Суперліга йде попереду всіх, оскільки в рамках найсильнішого дивізіону було проведено вже три тури (гра «Любарта» відбудеться ввечері 7 грудня) і майже кожна команда змогла здобути бодай одну перемогу.

Не вдалося «взяти» три очки поки що лише «Респекту», але вже зовсім скоро «поважні» поїдуть у Ковель, де спробують цю ситуацію змінити. Натхненні перемогою та гольовою нічиєю з МФК «Хорів» в останніх двох матчах, підопічні Андрія Шевчука спробують піднятися вище по турнірці, обігравши місцевий «Вокар». Натомість ковельчани, які в минулі вихідні класно здолали «Надію», спробують організувати собі back-to-back wins, як сказали би аналітики американського телебачення.

Ймовірно, найбільш цікавим, а можливо й центральним матчем туру стане зустріч «Надії» та «Вотрансу». Автомобілісти доволі вдало розпочали чемпіонат: здобувши дві важливі перемоги та зазнавши мінімальної поразки від «Любарта», підопічні Юрія Волошина йдуть другими, пропустивши вперед лише «князів». Своєю чергою бренд «Надії» - це завжди про боротьбу та небезпеку для будь-якого колективу. Тож очікуємо на цікаве та інтригуюче протистояння.

Що ще? «Любарт» спробує закріпитися на вершині турнірної таблиці в битві з МФК «Хорів». Так, календар у підопічних Назара Бугайчука доволі складний (в суботу в них буде кубкове протистояння з Nice Guys), проте хлопці повинні підтверджувати свій клас. Звісно, у відповідь команда Віктора Ревка зробить усе, аби хоча б трішки, але зіпсувати настрій лучанам. А ось «Динамо», з якими «Любарт» має зіграти сьогодні ввечері (ці слова було написано вдень 7 грудня), у вихідні зіштовхнеться з нововолинським «ТТІ». 

ВИЩА ЛІГА

У третьому турі Вищої ліги є нагода визначити одноосібного лідера турнірної таблиці. Спробують виконати це завдання «Агромат» та «Вуд Еко Буд». Сантехніки круто розпочали регулярний чемпіонат, здобувши дві хороші перемоги над «Куражем» та «Динамо-2». Наступною на їхньому шляху стане «Надія-2». Минулорічні фіналісти «вишки» мають в активі всього один заліковий пункт, тож, безумовно, робитимуть усе, аби перемогти підопічних Юрія Йоржика та Андрія Кристича (який зараз захищає нас на фронті).

Своєю чергою «Вуд Еко Буд» буде тестувати минулорічних учасників Першої ліги «Атлетік» Млинів. Команда, яку тренує відомий дитячий наставник та колишній капітан «Любарта» Олександр Лисенко, виглядає амбітною, а їхній «батл» з олицьким колективом обіцяє бути дуже цікавим!

Першу перемогу в регулярці спробує здобути «Акцент». «Горілчані» стартували з двох нічиїх, а їхній найближчий опонент має перемогу та нічию в активі, а отже - чотири очки. Йдеться про чинних чемпіонів Вищої ліги «ЛСТМ». 

Окрім цього, на нас чекає протистояння «Бусмаркета» з «Динамо-2»  та битва поточних аутсайдерів – «Кураж» проти «Торпедо».  

ПЕРША ЛІГА

В третьому турі Першої ліги частина команд матиме нагоду піти у відрив, а інші навпаки отримують шанс підтягнутися до лідерів, відібравши у них очки.

Так, «Ветеран» Володимирівка, перебуваючи на вершині турнірної таблиці, зустрінеться з «Фіміамом», який підніметься з самісінького дна та спробує здобути свої перші очки після пропущеного сезону. Схожа ситуація в «Камаз-Агро», які наразі мають 0 у графі, але показували цікаву гру. Їхнім майбутнім суперником буде Прип’ять Industrial West, яка в цьому регулярному чемпіонаті ще не програвала. 

Також за перші залікові бали в сезоні боротиметься «Олімп». Луцький аматорський колектив зіграє з грізним «Крошу», який цьогоріч вже здобував важливі для себе перемоги і в чемпіонаті, і в Кубку АМФВ.  До когорти тих, хто хоче забрати неприємний 0 навпроти назви свого клубу, увійде також «Топільно». В минулому турі підопічні Андрія Коровіцького нав’язали важку боротьбу «Traders». Цього разу вони спробують відібрати очки ківерцівського «Локомотива».

А ось центральним матчем туру кортить назвати битву між Neris-Авангард та Traders. «Трейдери» зараз мають шість очок та другими. Авангардівці відстали зовсім трохи – у них чотири залікові пункти та четверта сходинка.

ДРУГА ЛІГА

В Другій лізі, як і завжди буває, чимало інтриги та непередбачуваності. В рамках третього ми станемо свідками зустрічі поточних лідерів чемпіонату: АСК «Забороль» зійдеться з «Луцьктеплом-Четвертньої». Якщо селяни зможуть здолати комунальників, то підуть у відрив в турнірній таблиці. Якщо ж ні – подальша боротьба в рамках «регулярки» буде ставати лише цікавішою.

Які ще матчі? «Респект-2» протестує «Вишків», який цьогоріч має дві нічиї і точно хотів би додати до них перемогу. Впевнений, що таке ж прагнення і у їхнього суперника. Перші очки спробує завоювати «Покров». У підопічних Дмитра Голоскокова на шляху до виконання цього завдання стоятиме «Hawest». Прикладу православних слідуватимуть і «чоботарі» з «Вадруса», які зійдуться з Духче та спробують забрати перемогу в доволі важкого опонента, який нині розмістився на третій сходинці.

А завершимо протистоянням демидівського «Стиру» та «West Side». І одні, і інші мають по три очки та знаходяться поряд у турнірній таблиці. Тож битва між ними також обіцяє бути доволі цікавою, а перемога у ній матиме велике значення.

ТРЕТЯ ЛІГА  

Як і в попередньому дивізіоні, намагатися робити прогноз у Третій лізі доволі важко, оскільки тут кожен може вистрілити у будь-який момент. 

На суб’єктивну думку автора цього тексту, найцікавішим матчем туру стане бій між чинним лідером  «Клевер Сторс» та потужним колективом «ЛОКІ».

У протистоянні з «Грифоном» спробує здобути перші очки смолявський «Новатор». Колектив Марека Маціюка, м’яко кажучи, поганенько стартував в регулярці, але зміг рамках Кубка Прогресу обіграти друголіговий «Респект-2». Тож і грізний «Грифон» цілком може бути їм по силам.

Амбіційна команда White Band спробує закріпитися на верхівці турнірної таблиці в матчі проти досвідченого «Луцьк-Центру». Колективу Віктору Зайця необхідно перемагати складного суперника, якщо вони хочуть покращити своє турнірне становище. Нині вони сьомі.

Окрім цього, нас чекає битва за «шість очок» між «Теремно хлібом-2» та «Дежею», а також протистояння одного з лідерів ліги «Надії-3» з «Бережанко-Метеором», яке теж має усі шанси, аби в підсумку стати центральним!

ЧЕТВЕРТА ЛІГА  

Буду відвертим, чим нижчою стає ліга, тим важче мені про неї писати, оскільки мої знання обласного футзалу не настільки глибокі та витончені, як у всім відомого маестро Сергія Голоскокова. Разом із цим у Четвертій лізі розгортається доволі цікава боротьба за регулярне чемпіонство. Станом на зараз, по шість очок мають три команди: ФК «Воротнів», «Imperium» та Гірка Полонка.

Безумовно, центральним протистоянням туру стане бій Воротнева та колишніх "лаймфітівців". Інша битва за "шість очок" - Гірка Полонка проти Ратнева. Матч між третьою та четвертою командою у "турнірці".  

Разом із цим перші очки в чемпіонаті точно здобуде хтось із пари "Ветеран" Струмівка та Любарт Junior. А можливо залікові пункти отримають і досвідчені, і юні, якщо розпишуть мирову. Для нас же головне, щоб гра була цікавою та без травм з обох сторін. Такі ж побажання шлемо і Мильську з Дубнівською та Колосу-2 з Мідасом-2.

 

П’ЯТА ЛІГА

Як я вже колись згадував, для багатьох П’ята ліга є абсолютно не цікавою. Проте в певних колах змагання у найнижчому дивізіоні Волині оцінюють вище за фінал Ліги Чемпіонів, Євро та ЧС разом узятими. Ймовірно, я знаходжуся десь посередині, бо і сам колись зіграв декілька хвилин в рамках цього дивізіону. І він, очевидно, є близьким мені по духу.

Нині тут лідирують ТТІ-2 та Бусмаркет-2 і ні – вони не зустрінуться між собою. Новачок сезону ТТІ-2, ймовірно, продовжить впевнене просування вперед у грі з «Фортуною». А «Бусмаркет-2» виглядає фаворитом у битві з «Респектом-3», хоча, якщо переможуть «поважні» – я абсолютно не здивуюся!

З турнірної точки зору, найцікавішим матчем виглядає – «Бубнів» проти «Легіон ТГ». Обидва колективи провели по одній грі та кожна здобула перемогу. Разом із цим це буде бій третьої та четвертої команди у поточній турнірній таблиці.

Окрім цього, на нас чекає протистояння «ЛюбартFamily» з «Вуд Еко Будом-2» та «Мотора» з «Olam-Kesef».

КАЛЕНДАР

Субота 09.12.2023

ДЮСШ м.Ковель

Суперліга 4 тур. Регулярний чемпіонат

15.00 МФК Ковель – Respect

Субота 09.12.2023

ОДЮСШ

Перша ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

14.00 Володимирівка Ветеран – ХФК Фіміам

Вища ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

15.00 Торпедо – Кураж

Перша ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

16.00 Камаз-Агро-Прип'ять Industrial West

17.00 Neris-Авангард – FC Traders

Суперліга 4 тур. Регулярний чемпіонат

18.00 Вотранс – Надія

Вища ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

19.00 Надія-2 – Агромат

Перша ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

20.00 Локомотив – Топільно

Друга ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

21.00 Духче – Vadrus

Спорткомплекс ВНУ

Друга ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

15.00 Луцьктепло-Четвертня – АСК Забороль

Третя ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

16.00 ЛуцькЦентр – White Band

17.00 Надія-3 – Бережанка-Метеор

Четверта ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

18.00 Мідас-2 – Колос-2 Ветеран

19.00 Ветеран Струмівка – Любарт Junior

П'ята ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

20.00 Олика-2 – Любарт Family

Третя ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

21.00 ФК Дежа – Теремно Хліб-2

Неділя 10.12.2023

ОДЮСШ

Перша ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

12.30 ФК Стир Демидівка – West Side

Вища ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

13.30 BusMarket – Динамо-2 Пірванче

Суперліга 4 тур. Регулярний чемпіонат

14.30 Динамо –  ТТІ Нововолинськ

Вища ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

15.30 Атлетік Млинів –  Вуд Еко Буд Олика

16.30 ЛСТМ – Akcent

Суперліга 4 тур. Регулярний чемпіонат

17.30 МФК Хорів – Любарт

Перша ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

18.30 Kroschu – Олімп

Друга ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

19.30 Покров – FC Hawest

20.30 СК Вишків – Respect-2

Спорткомплекс ВНУ

П'ята ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

10.00 Respect-3 – BusMarket-2

11.00 ФК Легіон ТГ – ФК Бубнів

Третя ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

12.00 Локі – Клевер Сторс

Четверта ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

13.00 Imperium – ФК Воротнів

Третя ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

14.00 Новатор Смолява – ФК Грифон

Четверта ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

15.00 ФК Дубнівська – ФК Мильськ

П'ята ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

16.00 Мотор – Olam Kesef-2 Острожець

17.00 ФК Фортуна – ТТІ Нововолинськ-2

Четверта ліга 3 тур. Регулярний чемпіонат

18.00 ФК Гірка Полонка-Фенікс ДПЗ – ФК Рать