Кубок «Волинської газети»: історія 2018-го року

Потужний турнір під егідою АМФВ уже став історією, котру творили команди у Х обласному фестивалі з футзалу серед аматорських чоловічих команд за Кубок «Волинської газети 2018».

 Головним партнером Кубку є виробник найкращих молочних виробів у Західній Україні ТМ «Радивилівмолоко». Партнерами АМФВ виступають Волинський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», найкращий постачальник канцелярії у місті Луцьку «Штаб канцелярії» та добре відомий футзалістам футбольний магазин football.lutsk.ua. Інформаційний партнер спортивна платформа 5х5!

Вперше на тунірі було розіграно дві ліги і переможців виявилося вдвічі більше. У результаті напружених боїв, цікавих комбінацій та тактичних і технічних дій нагороди розподілилися наступним чином:

Перша ліга:

Бронзові нагороди - West Side;

Срібні нагороди – ХФК Фіміам;

Золоті нагороди – Бережанка.

Вища ліга:

Бронзові нагороди – МФК Бренд;

Срібні нагороди – FC Respect;

Золоті нагороди – ІнБев.

 Детальні дані гравців, голів, фолів, журналістський огляд, фото та відеоматеріали кожного матчу дивіться за єдиним посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=94

 Фотоогляди матчів підписуйтеся і чекайте на - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

 Підписуйтеся на відеоканал та не пропустіть своє відео - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A

 Детальніше читайте згодом, а допоки огляди та перипетії перегляньте нище від нашого партнера – футзальної платформи 5х5!

 «Бережанка» з перших хвилин стартового поєдинку розпочала тиснути на ворота «Луцькцентру». І цей тиск приводив до того, що біля воріт «зелено-червоних» раз по раз з’являлись небезпечні моменти. Тому, гол у ворота «Луцькцентру» був питанням часу. Що і підтвердив на 4-й хвилині Подлесков. А вже за хвилину Мартинюк подвоїв перевагу «бордових». І тільки після цього у «Луцькцентру» з’явився натяк на небезпечний момент, але зиску з цього не було ніякого. Натомість, «Бережанка» надалі продовжувала тиснути на ворота своїх візаві, але збільшити свою перевагу гравцям цієї команди не вдавалося.

Протягом усього поєдинку картина практично не змінювалась. «Бережанка» більше атакувала, «Луцькцентр» намагався не пропустити. Але на 16-й хвилині «зелено-червоні» привезли собі вільний, який призвів до третього м’яча у їх ворота. Цього разу відзначився Кісельов. Цього бережанцям було мало. Вони вже почали розкатувати м’яч так, щоб буквально вкотити його у «рамку». Власне кажучи, саме у такому стилі «бордові» забили ще два голи. Це дозволило «Бережанці» стартувати з перемоги з «аргентино-ямайським» рахунком.

«Бережанка» – «Луцькцентр» – 5:0
Голи:
 Подлесков (4, 19), Мартинюк (5), Кісельов (16), Ващук (19)

До «Бренду» на цьому турнірі особлива увага. Цей колектив планує цього річ спробувати свої сили у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. Отже, можна вважати, що для «смугастих» такі змагання є однією з можливих генеральних репетицій перед початком виступів на більш серйозному рівні. Однак, варто сказати, що «Respect» буквально зі старту гри почав чинити серйозний опір. Чого вартий бодай би момент, коли Заліпа влучив у поперечину воріт «Бренда». Відповідь прийшла миттєво – Владислав Козачок відкрив рахунок у зустрічі, тим самим змусивши «картатих» відіграватись. Але варто їм віддати належне. «Respect» не знітився та йшов уперед. Більше того – він змусив двох гравців «Бренда» сфолити настільки, що арбітрам довелося діставати з кишень жовту картку. Тому, по такій грі важко було сказати, що грали представники Суперліги та Третьої ліги. Був рівний бій, у якому шальки терезів у будь-який момент могли схилитись то в один, то в інший бік. Наприкінці першого тайму «Respect» мав кілька нагод для того, щоб зрівняти рахунок, і врешті-решт Кухаренко буквально перед сиреною на перерву зробив цифри на табло рівними – 1:1.

Розвити свій успіх на початку другого тайму «респектабельним» не вдалося. Натомість, це зробив «Бренд» зусиллями Дригульського. Цей гол загострив гру, і обидві команди почали ще більше грати з акцентом на атаку. Тому, логічно, що це призводило до загострень біля обох воріт. Але потроху «Respect», якому треба було відіграватись, почав брати ініціативу до своїх рук. Відповідно, «Бренд» по такій грі мав можливість більше грати на контратаках. Одна з них завершилась голом Дригульського, котрий оформив дубль. І саме цей гол приніс перемогу «Бренду».

«Respect» – «Бренд» – 1:3 
Голи: Кухаренко (12) – В. Козачок (7), Дригульський (15, 24)
Попередження: Заліпа (19) – Р. Козачок (6), Жук (8), Затерика (11), Назарчук (11)

Якщо гостям з Рівного ще треба було адаптуватись до тарафлексового покриття майданчику футзального центру ТРЦ «Адреналін-Сіті», то представникам «Вест Сайду» часу на адаптацію не знадобилось. Це «червоно-білі» підтвердили на початку гри, коли спробували одразу взяти ініціативу в свої руки. Однак, трохи згодом рівняни змогли адаптуватись до покриття, вирівняли гру та навіть почали шукати шляхи до воріт «Вест Сайду». Зрештою, це у підсумку призвело до того, що Білий таки вивів «InterBetonBUD-Рівне-112» вперед. Забивши рівняни продовжили йти вперед, аби збільшити свою перевагу. У ці хвилини «Вест Сайду» далеко не завжди вдавалося створити щось небезпечне біля воріт рівнян. І до перерви картина гри на майданчику так і не змінилась.

Гравці «Вест Сайду» розуміли, що їм треба відіграватись, а часу залишилось обмаль. Тому, вони намагались забити «гол з роздягальні». Але, натомість, вони ледь не пропустили у відповідь. І по такій грі саме «InterBetonBUD-Рівне-112» був ближчим до забитого м’яча. Щоправда, в одному з випадів «Вест Сайд» цілком реально міг зрівняти рахунок. Але замість цього отримав гол від Шипукова – 2:0. На цьому рівняни не зупинились, і вже за кілька миттєвостей ледь не збільшили свою перевагу. Однак, цього разу «Вест Сайду» пощастило. За такого перебігу подій лучани могли претендувати хіба що на «гол престижу». Однак, «розмочити» ворота рівнян їм так і не вдалося.  

«InterВetonBUD-Рівне-112» – «Вест Сайд» – 2:0
Голи:
 Білий (6), Шипуков (18)
Попередження: Москалик (8)

Гравці «Олики» мали велике бажання показати гостям з Житомира, хто є господарем майданчику. Тому, вони зроюили акцент на швидкі атаки з такими же швидкими переміщеннями. Це мало би заплутати гравців «Форци». Але представники Житомира на такі тактичні хитрощі намагались не вестись. Більше того – скоро житомиряни і взагалі повели у рахунку. Це змусило «Олику» формувати свою відповідь. І трохи згодом Пашинський мав хорошу нагоду зрівняти рахунок, але м’яч після його удару пройшов мимо дальнього кута. «Зелено-білі» спробували пришвидшити темп гри. «Форца» теж з відповіддю не барилась, але до кінця першої половини гри Шимановському та компанії не вдалося збільшити свою перевагу.

На початку другого тайму житомиряни увімкнули високий пресинг, і це призводило до помилок з боку гравців «Олики». Однією з них скористався Чистяков, який вийшов на побачення з Супруном та технічно його переграв – 2:0. Становище «Олики» стало близьким до скрутного. Але «зелено-білі» не здавались та мали кілька непоганих випадів. Щоправда, реалізувати бодай би один з них не вдалося. Але трохи згодом Пашинському все-таки вдалося зробити відставання своєї команди мінімальним. До того ж, Пашинський виправився за промах у першому таймі. Після цього «зелено-білі» взагалі могли зрівнювати рахунок, але тепер спортивне щастя було на боці «Форци». Тому, практично питання про остаточний результат цієї зустрічі було відкритим. А закрила його фінальна сирена, яка сповістила про перемогу житомирян.

«Форца» – «Олика» – 2:1
Голи:
 Кравчук (5), Чистяков (14) – Пашинсьький (18)

В разі перемоги «Бережанка» могла би забезпечити собі вихід у плей-оф Вищої ліги. Відповідно, у «Вест Сайда» була інша задача: зробити все, аби зберегти інтригу в цій групі. А для цього «біло-червоним» потрібно було забрати очки у «Бережанки» (бадано, звичайно, три). Але на 5-й хвилині зустрічі Ващук вивів «Бережанку» вперед. А це одначало, що завдання «західних» вже ускладнилось. Хоча варто відзначити, що іноді гравці «Бережанки» помилялись у простих ситуаціях, але «Вест Сайду» не вдавалося скористатись цими помилками. Згодом це перетворилось на суцільну гру бережанців у захисті, оскільки їх візаві раз по раз загрожували воротам, але так само раз по раз марнували вигідні моменти. Щоправда, на останніх секундах першого тайму така ж паніка була і у гравців «Вест Сайду», але «Бережанці» не вдалося забити «гол у роздягальню» та збільшити свою перевагу.

Могла «Бережанка» забити «гол з роздягальні», але Добровольський якимось чином не влучив у ворота з вигідної позиції. Майже так само відповіли «біло-червоні» з однією тільки відмінністю, що їм зрівняти рахунок завадила поперечина. В інших епізодах ворота «Бережанки» вправно захищав Войтович (не той, який грає за «Енергію», а його однофамілець). Коли другий тайм перетнув свій екватор, то на майданчику футзального центру ТРЦ «Адреналін-Сіті» стало більше боротьби. З одного боку – це було вигідно «Бережанці», яка вела у рахунку. А з іншого – «Вест Сайд» невпинно йшов уперед, намагаючись відігратись. Можна сказати, що друга половина гри пройшла під знаком атак «біло-червоних». І на останній хвилині гри «Вест Сайду» таки вдалося уникнути поразки завдяки голу Кубая.

«Бережанка» – «Вест Сайд» – 1:1
Голи:
 Ващук (5) – Кубай )24)
Попередження: Зіняк (1)

На перших хвилинах протистояння між «Респектом» та «Оликою» важко було надати комусь перевагу. Обидві команди вирішили зробити розвідку боєм. Але поступово почала вимальовуватись ігрова перевага «Олики». Але в одному з епізодів у середині першого тайму «респектальні» перхопили ініціативу та почали створювати такі реальні моменти, після яких м’ячу, здавалося б, нікуди було більше летіти, окрім як у ворота. Однак, фарт та гра Супруна у воротах біли на боці «Олики». Втім, на 11-й хвилині і голкіпер «Олики» був безсилий, коли Заліпа все-таки відкрив рахунок у грі. І цей гол виявився єдиним у першому таймі, хоча подібних голів могло би бути набагато більше.

По перерві «картаті» могли зробити рахунок 2:0 на свою користь, однак цього разу «Олика» змогла не пропустити. А за кілька хвилин капітан «зелено-білих» Шахраюк зрівняв рахунок. В принципі, цей результат мав би бути ще у першому таймі. І він був би логічний. Але тепер, у другій половині зустрічі, за рівного рахунку будь-яка помилка могла би призвести до голу. Тому, обидві команди намагались не помилятись. Але на 20-й хвилині Заліпа оформив дубль. Він класно качнув суперника та пробив мимо голкіпера «Олики» – 2:1. Майже одразу «зелено-білі» пішли відіграватись. Але, незважаючи на їх зусилля, зробити це не вдавалось. До того ж, «Respect» був трохи ближчим до голу, ніж «Олика». Однак, «картаті» збільшити свою перевагу не встигли, тому їм довелося задовольнитися мінімальною перемогою.

«Respect» – «Олика» – 2:1
Голи:
 Заліпа (11, 20) – Шахраюк (16)
Попередження: Шахраюк (9)

На фоні ще одного потенційного учасника чемпіонату України серед команд Другої ліги тобто, «InterBetonBUD-Рівне-112», гравці «Луцькцентру» виглядали вже трохи впевненіше. Навіть створили на початку гри два моменти біля воріт рівнян. Однак, саме команда з Рівного відкрила рахунок у матчі. Відзначився Гіленко. Тим не менш, футзалісти «Луцькцентру» не знітились та у деяких епізодах все-таки намагались знайти шанс біля чужих воріт. Але разом з тим, «зелено-червоні» ледь не пропустили після розіграшу вільного. Після цього рівняни вирішили трохи змінити тактику та спробували пограти через «стовпа». Але це було недовго, і згодом «InterBetonBUD-Рівне-112» вирішив тимчасово не застосовувати такий тактичний хід.

А тільки стартував другий тайм, як рівняни, завдяки Івахнюку, повели вже 2:0. Гол гравця рівненської команди вийшов трохи курйозним, але від того його цінність не зменшилась. Після цього рівненські футзалісти почали більше за рахунком та намагались вже розіграти свої комбінації «до вірного», а іноді і просто закотити м’яч у ворота «Луцькцетру». Але рахунок на табло не збільшувався. Хоча варто сказати, що на відміну від «Бережанки», «InterBetonBUD-Рівне-112» дозволяв супернику рати. Однак, «Луцькцентр» не завжди цим користався. А скоро Москалик довів перевагу рівнян до 3:0. Після цього рівненська команда вирішила поекспериментувати тап пограти з п’ятим польовим. І навіть у штучній більшості рівнянам вдалося забити ще раз – відзначився Шипуков. Цей гол і підбив риску під поєдинком.  

«InterbetonBUD-Рівне-112» – «Луцькцентр» – 4:0
Голи:
 Гіленко (4), Івахнюк (13), Москалик (21), Шипуков 23)
Попередження: Заєць (14)

Поєдинок між «Брендом» та «Форцою» обіцяв бути дуже цікавим. І вже з перших секунд обидві команди почали грати на високих швидкостях. А вже скоро лучани мали непоганий момент, проте не змогли реалізувати вихід 2 в 1. Після цього епізоду «Бренд» заграв значно активніше, і Кучеруку довелося кілька разів вступити у гру, аби врятувати «Форцу» від пропущеного голу. Фактично в ці хвилини житомиряни більше грали на оборону, і у них було основне завдання – не пропустити. І «червоно-білим» вдавалося виконувати це завдання до 11-ї хвилині, поки Дригульському не вдалося відкрити рахунок класним ударом з-за меж штрафного майданчику. М’яч влетів у дальній кут. Після цього «Форца» була змушена розкриватись та йти великими силами вперед, але до перерви житомирянам відзначитись не вдалося.

Зате «Форца» активно розпочала другий тайм. І дуже хороший момент був у Дзінгілевського, але м’яч після його потужнього дальнього удару полетів трохи вище поперечини. Активність житомирян іноді призводила до фолів з боку «Бренду». А вже після середини другого тайму Кучерук почав підключатися п’ятим до атак «Форци». Завдяки розіграшам зайвого гравця житомиряни могли розтягувати оборону «Бренду». Але зрівняти рахунок «червоно-білим» не вдавалося. А одночасно з фінальною сиреною Лисенку вдалося скористатися помилкою «Форци» при переході до атаки та забити гол у порожні ворота. 2:0 – перемога «Бренду».

«Форца» – «Бренд» – 0:2
Голи:
 Дригульський (11), Лисенко (24)

Ще один дуже цікавий поєдинок, який був важливим як для «Бережанки», так і для «InterBetonBUD-Рівне-112» у плані боротьби за перше місце у групі. «Бережанка» мала би бути більш свіжою за рівнян. Але водночас команда з Рівного намагалась витиснути щось для себе завдяки пресингу. І це принесло свої плоди на 3-й хвилині, коли відзначився Білий. На цьому рівняни не зупинитись, і вже скоро Білий міг робити дубль, але його удару, який завершував класну комбінацію, забракло влучності. Варто відзначити, що рівненська команда, як і у грі з «Луцькцентром», давала пограти суперникам. Щоправда, у протистоянні з «Бережанкою» це могло вилізти боком, але «бордові» не використовували ті моменти, які у них були. Тому, за підсумками першого тайму «InterBetonBUD-Рівне-112» вдалося втримати мінімальну перевагу.

У другому таймі рівняни віддали ініціативу суперникам, натомість самі почали більше грати на контратаках. Одна з таких атак могла завершитись взяттям воріт Войтовича, але голкіпер у цьому епізоді зіграв чудово, врятувавши «Бережанку» від пропущеного голу. Бережанцям знадобилось трохи часу, щоб знову перейти на гру першим номером. Однак, змусити Колодюка капітулювати їм не вдавалось. Так само не вдавалось рівнянам завершити взяттям воріт «Бережанки» бодай би одну свою контратаку. Але за рахунок голу Білого у першому таймі рівняни здобули третю перемогу поспіль та виграли свою групу, здобувши максимум очок.  

«Бережанка» – «InterbetonBUD-Рівне-112» – 0:1
Гол:
 Білий (3)
Попередження: Качко (15), Шинкарук (23) – Левчук (20)

Матч між «Респектом» та «Форцею» цілком реально можна було б назвати «картатим» дербі через кольори форм обох команд. Вже на початку гри лучани мали б вийти вперед, але Кучерук врятував житомирську команду від голу. «Форца» відповіла трьома ударами по воротах своїх візаві, але жодний з них не став результативним. А вже надалі житомиряни стали частіше грати на половині майданчику своїх луцьких опонентів. Однак, це ніяк не позначалось на рахунку. «Respect» намагався «огризатись», і в деяких моментах лучанам не вистачало дещиці для того, щоб забити. Однак, «Форца» все-таки виглядала гострішою, і у воріт Ткачука частенько виникали небезпечні моменти. Втім, після першого тайму на табло горіли «бублики».

По такій грі перемогу міг принести лише один гол у виконанні однієї з команд. Тільки біло відкритим питання: хто його заб’є? З одного боку – «Форца» намагалась грати першим номером, а «Respect» грав на контаратках. Дукже хороший шанс мав Сущ, але йому завадив Кучерук, який в останній момент виставив руку. По ходу тайму «респектабельні» почали загострювати ситуацію біля воріт «Форци». І це призвело до того, що гра почала відкриватись. «Форца» почала відкриватись та йти з п’ятим, адже нічийний результат житомирську команду не зовсім влаштовував. І саме розіграш п’ятого призвів до голу. Але – у ворота «Форци». М’яч відскочив від Кухаренка, який пішов на перехоплення, і полетів у порожні ворота житомирян. Ось така розв’язка цієї напруженої гри.

«Respect» – «Форца» – 0:1
Гол:
 Кухаренко (24)

Для дебютантів змагань з «Луцькцентру» поєдинок проти «Вест Сайду» вже нічого не вирішував, окрім престижу. І «зелено-червоні» вже грали без якоїсь відповідальності за результат. А от «Вест Сайд», вочевидь, трохи недооцінив «Луцькцентр». За це вони поплатились, пропустивши на 5-й хвилині від Кушніра. Після цього «Вест Сайду» нічого не залишалось, окрім як відіграватись, оскільки мало хто чекав, що «Луцькцентр» зможе гідно конкурувати з «біло-червоними». А вийшло навпаки. «Луцькцентр» гідно конкурував, десь намагався приділяти увагу обороні. І ось результат – «Луцькцентр» закінчив перемогою над «Вест Сайдом» з рахунком 1:0.

А після того, як гра поновилась, Кушнір оформив дубль. І цим він шокував не тільки суперників, а і глядачів на трибунах. Парадокс: чемпіон Шостої ліги чемпіонату Волинської області позаминулого сезону програвав дебютанту футзальних змагань з рахунком 0:2. Тільки після цього Бачинському вдалося трохи скоротити відставання «Вест Сайду» в рахунку. Після цього гра пожвавішала. «Луцькцентр» міг знову оформити фору «Луцькцентру» в два м’ячі, а «Вест Сайд» намагався зрівняти рахунок. Зрештою, «західним вдалося зробити рахунок 2:2. На початку останньої звилини відзначився Зіняк. А міг «Вест Сайд» і перемогти, якби Кубай забив на останніх секундах гри. Однак, він не зміг «пробити» Малюгіна. Тому – 2:2. Що ж, цей результат, в принципі, став непоганим завершенням групового раунду саме для «Луцькцентру». А от «Вест Сайд» навряд чи може бути задоволеним таким підсумком.

«Вест Сайд» – «Луцькцентр» – 2:2
Голи: 
Бачинський (15), Зіняк (24) – Кушнір (5, 14) 
Попередження: Баранов (18)

Тільки-но розпочався поєдинок між «Оликою» та «Брендом, як «зелено-білі» вже повели в рахунку після голу свого капітана Шахраюка. Звичайно, «Бренд», який у цій зустрічі розглядався у якості фаворита, такий перебіг подій не влаштовував. Тому, «смугасті» намагались більше атакувати, розраховуючи на те, що десь оборона «Олики» обов’язково не витримає. Однак, усе було з точністю до навпаки. «Зелено-білі» не тільки витримували атаки своїх суперників, але і створювали контр випади. Щоправда, не так часто, як би цього хотілося гравцям «Олики». Але рахунок на той момент був на користь саме цієї команди. Тому, вона могла собі дозволити іноді марнувати нагоди для збільшення рахунку.

Так пройшов увесь перший тайм, і так почався другий. «Бренд» тиснув, а «Олика» відбивалась та подекуди контратакувала. В одному з епізодів Пашинський міг робити рахунок 2:0 на користь «Олики», але м’яч полетів трохи вище поперечини. «Бренд» у відповідь вирішив піти з п’ятим, і тепер щоразу на своєму м’ячі «смугасті» йшли з зайвим гравцем. І «Бренд» мав кілька можливостей для того, щоб реалізувати штучну більшість, однак у воротах «Олики» дива творив Супрун. Тільки у другому таймі на рахунку цього воротаря було як мінімум чотири «сейви». Могла «Олика» кілька разів забити у порожні ворота, але рахунок після фінальної сирени залишився незмінним – 1:0 на користь «зелено-білих».

«Олика» – «Бренд» – 1:0
Гол:
 Шахраюк (1)

Поєдинок між «Агроматом» та «Теремно Хлібом» розпочав програму другої половини першого ігрового дня Кубку «Волинської газети». Обидві команди з самого початку показали, що вони заточені на атаку. А це вже було гарантією безкомпромісного двобою. Так, в принципі, і було. М’яч не зупинявся надовго у однієї з команд. Практично кожна атака «агроматівців» та «пекарів» могла завершитись взяттям воріт. Тому, по першій половині зустрічі важко було надати комусь перевагу. Хоча подекуди здавалось, що «Агромат» все-таки атакував гостріше. Але «Теремно Хліб» гідно відповідав. Більше того – майже одночасно з сиреною на перерву «червоно-жовті» могли повести у рахунку, але Бурковський не зміг реалізувати вихід віч-на-віч з Щербою.

Сценарій гри на початку другого тайму був чимось схожий на всю першу 21-хвилинку. Але на 15-й хвилині Бурковський виправився за страчену нагоду наприкінці першого тайму та вивів «Теремно Хліб» вперед. І «пекарі» виявляли бажання продовжувати у тому ж дусі. Вони застосовували високий пресинг, намагаючись змусити своїх візаві помилитись. Однак, забили «червоно-жовті» після того, як Бурковському знову вдалося втікти на побачення з Щербою. Цього разу 6-й номер «Теремно Хлібу» не схибив, пробивши поміж ніг воротарю «Агромату». Однак, буквально тут же «Агромат» зміг відквитати один гол зусиллями Бабія. А вже за кілька секунд «агроматівці» могли зрівняти рахунок, однак їм не вистачило завершального удару. Натомість, Остапов показав, що буває, якщо марнувати свої моменти – 3:1. «Агромат» пішов усіма силами відіграватись, але «ковтнув» ще дві атаки, і це вже 5:1 на користь «Теремно Хлібу». Таким був підсумок цього протистояння, яке починалося з інтриги, а закінчилося розгромом.  

«Агромат» – «Теремно Хліб» – 1:5
Голи:
 Бабій (19) – Бурковський (15, 18), Остапов (21), Байбула (23), Якимчук (23)

«Спартак» розпочав поєдинок проти «Фіміама», який має реноме найдружелюбнішої команди Луцька, постійними атаками. І вже на 2-й хвилині Антон Капаєв відкрив рахунок. Здавалося, що цей пропущений м’яч про стимулює «Фіміам» йти вперед, аби зрівнювати рахунок. Однак, ситуація на майданчику склалась таким чином, що «Спартак» диктував умови гри та здебільшого знаходився на половині майданчику «Фіміама». Звісно, що це не могло не привести до проблем у захисті «синіх». І гол Іванюка лише підтвердив цю тенденцію. А на останній хвилині Журавський класним ударом зняв «павутиння» з воріт «Фіміама» – 3:0. За підсумками першого тайму все виглядало цілком закономірно.                            

У другому таймі «Фіміам» заграв трохи вільніше та цікавіше. Але забити бодай би один гол «синім» не вдавалось. Та і «Спартак», як здалося зі сторони, трохи розслабився. По такій грі гол у будь-які ворота міг би кардинально змінити ситуацію на майданчику. І цей гол стався на передостанній хвилині матчу – Антон Капаєв оформив дубль та фактично зняв усі питання щодо переможця гри. Хоча «Фіміам» на останніх секундах міг забити «гол престижу», але не судилося. 4:0 – перемога «спартаківців».  

«Спартак» – «Фіміам» – 4:0
Голи:
 А. Капаєв (2, 23), Іванюк (10), Журавський (12)
Попередження: Мельничук (15)

Найближчий резерв «Олики» грав свій перший матч на турнірі проти досвідченої київської «Юрінновації», яка вважалась одним з фаворитів турніру. Можна сказати, що для «зелено-білих» це був серйозний іспит, який треба було пройти. «Юрінновація» вирішила не церемонитися з гравцями «Олики-2» та одразу почала застосовувати силовий футзал. Окрім того, після втрати м’яча кияни почали застосовувати високий пресинг, примушуючи своїх молодих опонентів помилятись. Але варто сказати, що «зелено-білі» не завжди помилялись і намагались більше дорожити м’ячем. Тільки це не призводило до створення моментів біля воріт київської команди. А от «Юрінновація» ці самі моменти створювала. Однак, ворота Новака залишались недоторканими. Та довго так тривати не могло. На останній хвилині першого тайму у ворота «Олики-2» був призначений 6-метровий. І тут вже Новак був безсилий проти удару Коровяковського. Класичний «гол у роздягальню», який допоміг «Юрінновації» повести у рахунку.

Кияни залишили за собою дебют другого тайму, в якому вони, як і в першій половині зустрічі, виконували домінуючу роль. Щоправда, не завжди «небесно-блакитні» використовували свої моменти на всі 100 %, проте це їм не завадило збільшити свою перевагу до 2:0 на 14-й хвилині. У «Олики-2» в ці хвилини майже нічого не виходило. Більше того – у «зелено-білих» не було можливостей для того, щоб спробувати потурбувати Мамчура. А от Новак постійно був у тонусі. Втім, незважаючи на всі його зусилля, «Юрінновація» зусиллями Хоровця яуий оформив дубль, довела рахунок до 4:0. На цьому фоні якось безглуздо виглядав «гірчичник» Коровяковського. Однак, цю невеличку «ложку дьогтю» перекрив Савинок, яки також зробив дубль та підбив підсумок гри – 5:0 на користь «Юрінновації».

«Юрінновація» – «Олика-2» – 5:0
Голи:
 Коровяковський (12 – з 6-метрового), Савинок (14, 24), Хоровець (21, 22)
Попередження: Коровяковський (23)

Чинний володар Кубку «Волинської газети», житомирський «ІнБев», дуже потужно розпочав поєдинок проти «Радивилівмолока». Вже на 3-й хвилині рахунок був 3:0 на користь «пивоварів». І всі три голи забив капітан житомирян Олександр Левченко. Тобто, він оформив «класичний» хет-трик, забивши три голи в одному таймі. Вочевидь, на «фіолетових» так вплинула поразка «екстралігового» «ІнБев/НПУ» від київського «ХІТа» з рахунком 1:5. Тому, житомирська команда робила все, щоб у команд, які входять до структури ФК «ІнБев», цей ігровий день не був справді чорним. Здавалося, що у «Радивілівмолока» буде більше спокою після того, як перша четвірка пішла на змінгу. Однак, насправді це було не так. «ІнБев» повністю контролював гру, не дозволяв створювати своїм суперникам створювати небезпечні моменти, а подекуди просто куражився на половині майданчику «молочників». І результат був відповідним – 5:0 на користь «пивоварів» за підсумками першого тайму.

Майже ідентична картина була і у другій 12-хвилинці. Хіба що «молочники» іноді все-таки намагались йти вперед, але робили вони це без особливого успіху. А от «ІнБев» зміг ще двічі «розписатись» у воротах «червоно-білих». Це зробили Нечипуренко та Вакула, який оформив дубль. Фактично справу було зроблено, і чинні володарі Кубку «Волинської газети» могли пограти у своє задоволення. Більше ніяких змін у цій грі не було.

«ІнБев» – «Радивилівмолоко» – 7:0
Голи:
 Левченко (2, 3, 3), Вакула (8, 18), Погорілець (12), Нечипуренко (14)

«Агромат» та «Олика-2» за підсумками першого туру у своїй групі не отримали жодного очка, програвши свої матчі. Тому, для обох команд ця зустріч носила принциповий характер. І «Агромату», і «Олиці-2» потрібні були очки. Але вже на старті першого тайму «Агромат» став грати першим номером, і це принесло свої плоди. Голи Оліщука та Мойсеєва втілили перевагу «агроматівців» у життя, і по грі було зрозуміло, що це – далеко не межа. Але ближче до кінця першого тайму «Олика-2» почала переходити на половину майданчику «Агромату», і навіть могла забити. Однак, ворота Щерби були на «замку». А от Новаку наприкінці першого тайму довелося втретє витягати м’яч зі своїх воріт – Мойсеєв оформив дубль та зробив рахунок 3:0.

А як тільки гра поновилась, так вже свій дубль оформив і Оліщук. Тут треба відзначити комбінацію «агроматівців» – пас з глибини, і Владислав в один дотик переправив м’яч у ворота Новака – 4:0. «Агромат» і надалі контролював хід поєдинку, але при цьому дозволяв своїм опонентам щось створювати. Щоправда, зі створюваних епізодів «Олика-2» не забивала. І це, відповідно, було на руку «салатово-чорним». Вони змогли дограти поєдинок у відносно спокійному ритмі, і не менш спокійно довели його до перемоги.

«Агромат» – «Олика-2» – 4:0
Голи:
 Оліщук (3, 13), Мойсеєв (5, 12)

У деяких змаганнях якщо зустрічаються команди, які мають однакові кольори, то поєдинок між ними називають дербі тих кольорів, які є традиційними для суперників по очній зустрічі. Тому, матч між «Спартаком» та «Радивилівмолоком» можна назвати «червоно-білим» дербі. І це дербі почалося з атак «спартаківців», які змусили «молочників» більше грати на оборону. А тільки-но «Спартак» втрачав м’яч, так одразу він вмикав пресинг. Хоча перший більш-менш небезпечний момент створили саме «молочники». Більше того – після екватору першого тайму скоріше вони були близькими до відкриття рахунку, ніж «спартаківці», які, щоправда, намагались не баритися з відповіддю. Але якщо подумати логічно, то нулі на табло цілком та повністю відповідали тому, що відбувалось на майданчику.

«Спартак» намагався пожвавити гру вже у другому таймі. І це пожвавлення принесло відповідний результат – дальній удар Іванюка став результативним. Тепер треба було очікувати пожвавлення від «Радивилівмолока». Однак, замість цього вийшло так, що «Спартак» почав шукати можливість для того, щоб збільшити свою перевагу. Хоча хто знає, як би надалі пішла гра, якби Шевельов зміг реалізувати вигідну нагоду, після якої рахунок міг би стати рівним. А замість того «молочники» «ковтнули» контратаку, яку завершив голом Журавський. Варто сказати, що незадовго до цього у «Спартака» був хороший момент, але ворота «Радивилівмолока» врятувала поперечина. Тільки під кінець гри «молочники» трохи пожвавішали та спробували піти на останній штурм, але було вже пізно, і «Спартак» святкував другу поспіль «суху» перемогу.    

«Спартак» – «Радивилівмолоко» – 2:0
Голи:
 Іванюк (14), Журавський (21)

Силовий футзал від «Юрінновації» проти контратакуючої гри «Теремно Хлібу» – така преамбула у цього поєдинку. Яка тактика виявиться переможною? Це було головне питання поєдинку. І відповідь на це питання почали давати «пекарі, які могли повести в рахунку в дебюті матчу, якби не впевнені дії Мамчура у воротах «Юрінновації». Після того «червоно-жовті» почали прибирати ініціативу до себе, і це одразу позначилось на володінні м’ячем. Кияни іноді не встигали за швидкими переміщеннями своїх візаві, і це могло мати сумні наслідки для представників столиці.  Зрештою, наприкінці першого тайму так і сталося – Ревчук відкрив рахунок.

Розуміючи, що після пропущеного на останніх секундах першого тайму голу «Юрінновація» буде тиснути, «пекарі» намагались більше дорожити м’ячем. І дійсно – кияни почали поступово тиснути. Натомість, «червоно-жовті» могли забити після контратак. Двічі після таких випадів Мамчуру довелося виручати свою команду. Але на 17-й хвилині голкіпер «Юрінновації» виявився безсилим, коли «Теремно Хлібу влався випад, який закінчився другим голом Ревчука. Після цього кияни перейшли на гру з п’ятим та спробували затиснути «пекарів» на їх половині майданчику. Однак, лучани грамотно грали у захисті та при першій ліпшій нагоді переходили до контргри. Врешті-решт, Савинок зміг скоротити відставання своєї команди до мінімуму. «Юрінновація» тут же знову пішла з п’ятим, сподіваючись врятувати матч, але замість цього отримала гол у порожні ворота від Байбули, який і встановив остаточний рахунок – 3:1 на користь «пекарів».  

«ЮрІнновація» – «Теремно Хліб» – 1:3
Голи:
 Савинок (23) – Ревчук (12, 17), Байбула (24)
Попередження: Хоролець (9)

Тільки-но пролунав стартовий свисток, як «ІнБев» мав можливість для того, щоб вразити ворота «Фіміама». Цим житомиряни показали свої наміри забити швидкий гол, щоб надалі контролювати гру. «Фіміам» у відповідь мав чудову нагоду, коли Мельничук виходив на ворота «фіолетових», однак тому в останній момент завадив захисник. Але вже згодом «ІнБев» все-таки почав грати першим номером. Це дозволило «Фіміаму» розраховувати на швидкі контратаки. В результаті подекуди гра ставала відкритою, і будь-яка атака могла привести до взяття воріт однієї з команд. Так і сталося. На передостанній хвилині першого тайму «ІнБеву» вдався розіграш ауту, який завершився голом Вакули. «Фіміам» тут же міг забивати у відповідь, але замість цього отримав гол у власні ворота – Нечипуренко відзначився одночасно з сиреною про перерву.

«Гол у роздягальню» однозначно додав «пивоварам» позитивних емоцій, і вони намагались розвинути свій успіх вже у другому таймі. Але треба відзначити, що подекуди «фіолетові» загравались, що, відповідно, давалося взнаки під час створення власних атак. Зрештою, «Фіміаму» вдалося покарати за це «пивоварів» завдяки голу Потурая. Однак, за кілька секунд у зворотній атаці Сергій Чебряк (молодший брат Максима Чеберяка, який грає за «ІнБев/НПУ») відновив перевагу житомирян у два голи. Але «Фіміам» не знітився та продовжив шукати шляхи до воріт «фіолетових». Однак, «синім» не вдавалося підійти максимально близько, щоб мати можливість для голу. До того ж, «ІнБев» іноді атакував, що зменшувало шанси «Фіміама» на пристойний результат. Тим не менш, лучани залишили останнє слово за собою, але воно не стало результативним, що дозволило «ІнБеву» зберегти комфортну фору в два м’ячі.

«ІнБев» – «Фіміам» – 3:1
Голи:
 Вакула (11), Нечипуренко (12), Чеберяк (18) – Потурай (18)
Попередження: Вакула (8)

Враховуючи те, що «Юрінновація» перед цим вже встигла програти, «Агромат» мав невеличку психологічну перевагу. І «салатово-чорні» намагались втілити ї у життя. Тому, вони одразу взялися за справу, роблячи ставку на швидкий гол. Однак, ця ставка «агроматівців» не спрацювала. Тому, гра перейшла у більш позиційне русло, що було вигідно «Юрінновації», яка створювала непогані моменти і так само непогано їх марнувала. Можна сказати, що за таких обставин гра більше нагадувала шахову партію, в якій обидві команди намагались перехитрити одна одну. Однак, на 11-й хвилині «Юрінновація» повела в рахунку після того, як Коровяковський забив зі штрафного. І після цього «Юрінновація» не збиралася зупинятись, але її зупинила сирена на перерву.

А от у другій половині гри вже більше атакував «Агромат», який аж ніяк не хотів миритися з таким результатом. «Юрінновація» відповіла кількома небезпечними ударами, які, щоправда, так і не стали гольовими. А на 19-й хвилині «Агромат» міг зрівнювати рахунок, але цьому завадила чудова реакція Мамчура. Після цього пішла обопільногостра гра, яка могла призвести до непередбачуваних наслідків у плані рахунку. Напруга досягла свого апогею, коли обидві команди вже висіли на волосинці від дабл-пенальті. І саме в цей момент Галущенко зробив рахунок 2:0, подарувавши своїй команді перемогу.

«Агромат» – «ЮрІнновація» – 0:2
Голи:
 Коровяковський (11), Галущенко (24)

«Спартак» та «ІнБев» у очному протистоянні мали визначити переможця групи «D». Той, хто переможе, той залізно гратиме у плей-оф Вищої ліги. Отже, ставки в цій грі були високими. І вже на 2-й хвилині Левченко втратив супернагоду для того, щоб відкрити рахунок. Кількома секундами пізніше міг забивати Погорілець. Вже по цих моментах було видно, що «ІнБев» налаштований серйозно. А в середині першого тайму Погорілець виправився за свій промах та відкрив рахунок у зустрічі. Кількома миттєвостями пізніше Вакула вивів Алексєєва на ударну позицію, але його спроба прийшлася в поперечину. Під кінець першого тайму «ІнБев» дозволив «Спартаку» піти вперед, але забити до перерви лучанам не вдалося.

«Пивовари», вочевидь, розуміли, що перевага в один м’яч – дуже хиткий результат. Тому, «фіолетові» намагались одразу після поновлення гри йти вперед та тиснути на ворота «Спартака». Однак, замість цього житомиряни отримали гол у власні ворота. А могли би отримати і другий, однак цього разу фарт був на боці команди з Житомира. Це, вочевидь, не входило у плани чинних володарів Кубку «Волинської газети», тому вони почали тиснути на ворота «спартаківців». І цей тиск приніс результат – на 21-й хвилині Алексєєв вивів житомирську команду вперед. На цьому неприємності «Спартака» не закінчились. Дуже скоро Журавський отримав другу жовту картку та пішов відпочивати достроково. Житомирянам знадобилося менше хвилини, щоб реалізувати більшість. І цей гол, який забив Нечипуренко, приніс «ІнБеву» перемогу не тільки у матчі, а і у групі «D».  

«Спартак» – «ІнБев» – 1:3
Голи:
 Журавський (13) – Погорілець (6), Алексєєв (21), Нечипуренко (23)
Попередження: Б. Капаєв (17), Журавський (21) 
Вилучення: Журавський (23 – повторне попередження)

Теоретично у «Теремно Хліба» не мало виникнути проблем з «Оликою-2», при всій повазі до «зелено-білих». Але перший небезпечний момент у цій грі (щоправда, змарнований) організували саме «оликівці». Але трохи згодом, після того, як Ревчук відкрив рахунок, все поступово почало ставати на свої місця. «Пекарі» більше атакували, а «Олика-2», відповідно, більше захищалась. Щоправда, не завжди «зелено-білі» захищалися вправно – вже у середині першого тайму вони програвали 0:2. На цьому гравці «Теремно Хліба», звісно, не зупинялись, але збільшити свою перевагу їм до перерви не вдалося.

Домінування «покарів» продовжилось і надалі. Вже по ходу другого тайму «червоно-жовті» довели свою перевагу до 4:0. А от щодо «Олики-2», то там було два питання. Перше: чи зможуть «зелено-білі» забити бодай би «гол престижу»? І друге питання: за рахунок чого «оликівці» можуть це зробити? Відповідь щодо цих двох питань «Олика-2» дала на 22-й хвилині, коли їй таки вдалося організувати нормальну контратаку, а Гренюк зміг відквитати один гол. Однак, скоро Байбула поновив перевагу «Теремно Хлібу» в чотири м’ячі. За той час, що залишався до фінальної сирени, «пекарі» могли забити ще раз, однак і підсумкових 5:1 з них вистачило.  

«Олика-2» – «Теремно Хліб» – 1:5
Голи:
 Гренюк (22) – Ревчук (4), Байбула (6, 23), Остапов (14), Якимчук (17)

Оскільки доля першого місця у групі «D» вирішилась в очному протистоянні між «Спартаком» та «ІнБевом», то у матчі між «Радивилівмолоком» та «Фіміамом» гостро вирішувалось питання престижу та третього місця у квартеті. «Фіміам» показував більше бажання та націленість на ворота. А швидкі атаки «синіх» ставали справжньою проблемою для «молочників». Тому, і не дивно, що «Фіміам» дуже швидко відкрив рахунок завдяки голу Войовича. А вже скоро слово взяв Потурай, який оформив дубль. По такому перебігу подій можна було би зробити висновок, що навряд чи «молочникам» у цьому матчі щось світить. Але «червоно-білі», незважаючи ні на що, намагались боротись, і в одній з атак їм вдалося скоротити своє відставання. Відзначився Скулинець. І цей гол давав «молочникам» надію на те, що у другому таймі можна буде створити «камбек».

І дійсно – «червоно-білі» у другій половині мали можливості для того, щоб скоротити воє відставання до мінімального (як для початку). Однак, їм не щастило у завершальній стадії атак. «Фіміам» же відповідав гострими та швидкими випадами, які, щоправда, не приносили жодних дивідендів. Але все змінилося у середині другого тайму, коли стрімка атака «Фіміама» втілилась у гол Вашкевича. Після цього забитого м’яча «Фіміам» продовжив атакувати, і навіть ловив суперників на помилках. Однак, до голів це не призводило. Проте, навряд чи це вплинуло на настрій «синіх», які у підсумку перемогли з рахунком 4:1.  

«Радивилівмолоко» – «Фіміам» – 1:4
Голи:
 Скулинець (11) – Войович (4), Потурай (6, 7), Вашкевич (18)
Попередження: Скулинець (13), Патіюк (23), Шевельов (23)

Останньою в перший ігровий день Кубку «Волинської газети» вступала група «Е». І треба ж такому статися, що перший тур у цій групі розпочався з протистояння старих знайомих – «Олімпа» та «Мідаса». Враховуючи один тільки цей фактор, що обидві команди вже давно знають одна одну, можна було чекати цікавого протистояння. Так і сталося. І «Олімп», і «Мідас» почали гру без розкачки та розвідки боєм. Але після екватору першого тайму почала потроху вимальовуватися нехай і невеличка, але все-таки перевага «Мідаса». І все було б нічого, якби не автогол Ковальчука, який виглядав нелогічно, і курйозно. Після цього «фіолетово-білі» збільшили тиск на ворота «Олімпа», однак «пробити» Івана Семенюка. І так тривало до сирени на перерву.

«Мідас» надалі тиснув на ворота «Олімпа», але іноді захоплювався атаками на ворота «червоно-чорних», і це могло привести до наслідків у вигляді контратак та голів. Однак, у таких випадках спортивне щастя було на боці «Мідаса». Ближче до кінця гри темп гри пришвидшився, і пішов відкритий футзал. Однак, це було до того моменту, поки «Мідас» не пішов з п’ятим. Тоді тиск «Мідаса» збільшився у геометричній прогресії, і «Олімпу» доводилося грати на відбій. Зрештою, оборона «червоно-чорних» не витримала, і скоро Абрамов зрівняв рахунок у зустрічі. А за кілька секунд потому він же гарматним дальнім ударом оформив дубль. І саме два голи «п’ятірки» «Мідаса» принесли перемогу «фіолетово-білим».  

«Олімп» – «Мідас» – 1:2
Голи:
 Ковальчук (автогол – 10) – Абрамов (23, 23)

Після такого напруженого поєдинку, який був між «Олімпом» та «Мідасом» важко переключитись на інший матч. Але «Ярд» та «СпецТех-Сахарадо» мали на меті подарувати як. Мінімум не гірше протистояння. Принаймні, «Ярд» – так точно. «Жовто-сині» на початку гри виглядали гостріше та цікавіше, тому і не дивно, що саме вони відкрили рахунок. «Ярд» хотів збільшити свою перевагу, але водночас міг у кількох епізодах і пропустити у свої ворота. Однак, все-таки біля воріт «СпецТех-Сахарадо» було гарячіше, і «темно-сині» мали би радіти, що не пропускали більше, хоча все до цього йшло.  

І наче нічого не віщувало біди для «Ярда», однак для «жовто-синіх» прийшла біда звідти, звідки не чекали. Розіграш кутового на 13-й хвилині призвів до того, що Юрій Вихованець, який абсолютно не прикритий, замкнув дальню штангу. Однак, раділи «темно-сині» кілька хвилин, поки м’яч не опинився вже у їх воротах – відзначився Бондар. Після цього «Ярд», натхненний успіхом, міг би забити ще. Але замість цього отримав гол у відповідь від Палюха. І після цього на майданчику футзального центру ТРЦ «Адреналін-Сіті» почалися справжні «гойдалки», внаслідок чого шальки терезів у будь-який момент могли схилитись у будь-який момент. Так сталося, що одним з ключових епізодів гри став третій гол «Ярда» у виконанні Шкреда. Цей гол змусив «СпецТех-Сахардо» відкриватись. Але надалі у діях «темно-синіх» був лише один негатив. По-перше вони пропустили два дуже курйозних м’ячі наприкінці гри, а по-друге – червону картку отримав Палюх. Всі ці фактори призвели до того, що «СпецТех-Сахардо» зазнав поразки з рахунком 2:5.  

«Ярд» – «СпецТех-Сахарадо» – 5:2
Голи:
 Мельник (4, 24), Бондар (16), Шкрет (21), Дяк (23) – Ю. Вихованець (13), Палюх (19)
Попередження: Ливак (24) – Роюк (8), Палюх (10) 
Вилучення: Палюх (24)

Для «СпецТех-Сахардо» це вже був другий поєдинок поспіль. До того ж, навряд чи «темно-сині» встигли відійти від гри проти «Ярда». «Олімп» мав перевагу в тому плані, що встиг трохи відпочити. Але чи встигли гравці цієї команди відійти в емоційному плані після драматичної поразки від «Мідаса»? Перебіг подій показав, що встигли. «Олімп» з самого початку зробив акцент на швидкий футзал. І внаслідок такої тактики «червоно-чорним» вдалося створити кілька моментів біля чужих воріт. Що стосується «СпецТех-Сахардо», то ця команда робила ставку на дальні удари, однак ворота Івана Семенюка залишались недоторканими. І будь-який гол міг суттєво змінити розстановку сил на майданчику. Однак, у першому таймі ніхто голів так і не побачив.

«Олімп» одразу після перерви почав тиснути на ворота Роюка, однак замість того пропустив. На 14-й хвилині Сергій Вихованець зміг втекти від опонентів та відкрив рахунок – 0:1. Це по-спортивному розізлило «олімпійців», які почали збільшувати тиск на ворота Роюка. «Червоно-чорні» не реалізовували просто вбивчі моменти. В одному з епізодів «Олімп» ледь не поплатились, коли привезли собі контрвипад, який, щоправда, не завершився голом. І все-таки «Олімпу» вдалося забити завдяки зусиллям Кузьміна. Однак, після того у «олімпійців» знову почались проблеми з реалізацією своїх моментів. Можна сказати, що іноді «СпецТех-Сахарадо» буквально щастило. Але, як то кажуть, щастить сильнішим. А сильнішими у цій грі стали саме гравці «СпецТех-Сахарадо, які на останніх секундах вирвали перемогу.

«Олімп» – «СпецТех-Сахарадо» – 1:2
Голи:
 Кузьмін (20) – С. Вихованець (14), Шишка (24)
Попередження: Онищук (24)

За підсумками першого туру і «Ярд», і «Мідас» отримали по перемозі. Тому, очне протистояння між цими двома командами мало визначити поточного лідера групи «Е». Зрозуміло, що і «Ярд», і «Мідас» хотіли здобути цей почесний статус. Тому, як тільки стартувала гра, так одразу почались «гойдалки». Моменти виникали як біля одних, так і біля інших воріт. Але у «Ярда» була перевага в тому, що «Мідас» швидко збирав фоли. У підсумку це призвело до того, що на 7-й хвилині у ворота «Мідаса» був призначений дабл-пенальті, який реалізував Дяк. Пропущений гол був чимось схожий на ляпас для «Мідаса», який кинувся відіграватись. «Фіолетово-білі» мали кілька нагод, і зрештою дальній удар Мельничука на 10-й хвилині приніс успіх – 1:1. Але на цьому «Мідас» не бажав зупинятись, як, в принципі, і «Ярд». Тому, до перерви в обох команд були шанси вийти вперед.

Майже ідентичний розвиток подій був і по ходу другої 12-хвилинки. Але деколи почало проявлятись більше бажання гравців «Ярда» вирвати перемогу. Це було видно по тих моментах, які створювали «жовто-сині» біля воріт «Мідаса». А на екваторі тайму вже «Мідас» перехопив ініціативу. Однак, вийти вперед підопічним Юрія Павельчука не вдавалося. Такий перебіг подій змішував «Ярд» більше грати на контратаках. А в одному з епізодів Дяк пробивав у падінні через себе, але забити не зміг. Окрім того, в даній грі вистачало боротьби. Але все це не призводило до зміни рахунку, який так і залишився нічийним.

«Ярд» – «Мідас» – 1:1
Голи:
 Дяк (7 – з 10-метрового) – Мельничук (10)

Після виснажливої гри проти «Ярда» «Мідасу» довелося побувати «у шкурі» «СпецТех-Сахарадо», який перед цим проводив два матчі поспіль. Однак, швидкий гол Пшоніка спростував думки про те, що «біло-фіолетові» можуть вийти на цю гру втомленими. Щоправда, «Мідас» тут же пропустив від палюха, який відбув дискваліфікацію. Але в подальшому саме підопічні Юрія Павельчука більше створювали нагоди у чужих воріт. Тому, і не дивно, що скоро вони знову вийшли вперед після другого голу Пшоніка. На цьому проблеми «СпецТех-Сахардо» не припинялись. Раз по раз гравці «Мідаса» виходили на хороші ударні позиції, але подекуди їм не вистачало якоїсь дещиці, щоб збільшити рахунок на свою користь. Втім, на 10-й хвилині Абрамову вдалося забити третій м’яч своєї команди, і це, якщо чесно, виглядало цілком логічно. Тому, свої наміри відіграти фору в два м’ячі «спецТех-Сахарадо» мав відкласти на другий тайм.

Однак, коли Ковальчук на 15-й хвилині Ковальчук зробив рахунок 4:1, то задача відігратись у «СпецТех-Сахардо» значно ускладнилась. «Темно-синім» залишалося сподіватись тільки ан диво. Однак, до всього цього їм не щастило у реалізації тих нечисленних нагод, які були створені. А «Мідас», у свою чергу, все забивав. І виглядав він при цьому більш переконливо, ніж суперник. Тому, перемога «фіолетово-білих» була цілком справедливою.  

«Мідас» – «СпецТех-Сахарадо» – 6:1
Голи:
 Пшонік (1, 5), Абрамов (10), Ковальчук (15), Вохнюк (19, 22) – Палюх (2)
Попередження: Ковальчук (7), Митюк (17), Абрамов (22) – Коваценко (14)

В останньому поєдинку першого ігрового дня зустрілись команди, які встигли запам’ятатись своїм прагненням грати у швидкий футзал. У «Ярда» та «Олімпа» це непогано виходило у попередніх матчах. Але на початку очної зустрічі було помітно, що «Ярд», за рахунок ігрової переваги, мав більше можливостей для того, щоб втілити свої шанси у голи. Але, незважаючи на це, рахунок відкрив «Олімп» після дальнього і трохи несподіваного удару Потрапелюка. Гравці «Ярда» були трохи не готовими до такого розвитку подій, але все-таки їм довелось відіграватись. Вони почали шукати ключі до воріт Івана Семенюка, однак ті моменти, які створювали «жовто-сині», не були такими, які би змусили голкіпера «олімпійців» капітулювати. Тим не менш, «Ярд» продовжував йти вперед, та все одно він був змушений піти на перерви у якості команди, яка програє.

Іноді здавалось, що рахунок вже великий, і «Олімп» грає за рахунком. Але насправді він просто віддав ініціативу «Ярду», який ніяк не міг зрівняти рахунок. До того ж, «Олімп» захищався, блокуючи удари суперників. Однак, на 20-й хвилині Дяку все-таки вдалося зрівняти рахунок. І тепер на перший план виходило питання щодо того, хто зможе вийти вперед. І скоро «Олімпу» вдалося забити другий гол. Це зробив Франко, який зіграв суто по-футзальному: прийняв м’яч на «стовпа», розвернувся та пробив – 2:1. По такому ходу подій «Ярд» мав би випускати п’ятого польового. Але проблема в тому, що «Ярд» не дозволяв це робити. Зрештою. «жовто-сині» пішли вп’ятьох на останніх секундах, однак врятувати гру не змогли. 2:1 – перемога «Олімпа»

«Ярд» – «Олімп» – 1:2
Голи:
 Дяк (29) – Потрапелюк (6), Франко (22) 

30 вересня у рамках ювілейного, десятого турніру на призи «Волинської газети», який проходить у Луцьку, були зіграні матчі плей-оф. За підсумками попереднього ігрового дня вісім команд (п’ять переможців груп та три найкращі команди, які посіли другі місця) зіграють у плей-оф Вищої ліги, а ще вісім колективів будуть боротися за звання переможця Першої ліги. Ще для чотирьох клубів, які посіли чотири останні сходинки у своїх групах, змагання завершились напередодні. Пропонуємо Вашій увазі результати поєдинків другого ігрового дня.

 

30 вересня

Перша ліга  

Чвертьфінал (маленький майданчик)

У першому чвертьфіналі Першої ліги зійшлись «Фіміам», який, як ми вже повідомляли, має реноме найдружелюбнішої команди Луцька, та «Ярд», який запам’ятався своїм бажанням грати у швидкий футзал. Хоча таке саме бажання іноді виникає і у «Фіміама». Тому, очікувалась дуже хороша гра. І очікування в якійсь мірі були виправдані. Обидві команди запропонували такий темп гри, який був для них комфортний. А вже на 5-й хвилині «Фіміам» пішов у відрив після голу Терещука. Однак, за кілька хвилин «Ярду вдалося відповісти своїм голом – відзначився Дяк. Зазвичай коли «Ярд» забиває, то він намагається одразу збільшити свою перевагу. А тут цього не сталося. Тому, до кінця першого тайму на табло були дві одинички.

А вже на початку другої половини гри «Фіміам» знову зробив крок до півфіналу, забивши у ворота «Ярда». Такий «гол з роздягальні» став для «жовто-синіх» холодним душем. І вони ще довго намагались знайти гідну відповідь. І тільки на 19-й хвилині «ярдівцям» вдалося зрівняти рахунок. У ворота «Фіміама» був призначений 6-метровий, який реалізував Дяк. Цей гол трохи згодо

«Фіміам» – «Ярд» – 2:2 (по пенальті – 3:2)
Голи:
 Терещук (5), Мельничук (14) – Дяк (8, 19 – з 6-метрового)
Попередження: Лимар (9)

Матч «СпецТех-Сахардо» – «Агромат» не відбувся через неявку команди «СпецТех-Сахардо», якій зараховано технічну поразку.

«СпецТех-Сахарадо» – «Агромат» -:+

Через те, що другий чвертьфінал Першої ліги не відбувся, поєдинок між «Форцею» та «Бережанкою» почався трохи раніше. Можливо, це трохи вплинуло на настрій житомирської команди, яка дала своїм опонентам іноді показувати свої козирі. В результаті це призвело до того, що вже у середині першого тайму «Бережанка» вела з рахунком 2:0. Тобто, тепер перед житомирянами стояло завдання відіграти два голи. В принципі, завдання хоч і складне, але його можна виконати. Однак, для цього спочатку треба спробувати відіграти бодай би гол. А це «Форці» не вдалося зробити ані одразу після пропущених голів, ані до кінця першого тайму.

Ще складнішим завдання щодо відігрівання гандикапу стало тоді, коли на початку другого тайму «Бережанка» забила втретє. І хоча до кінця другої половини гри ще було багато часу для того, щоб бодай би спробувати зробити «камбек», та ставало зрозуміло, що навряд чи «Форці» у цій грі щось світить. Фінальна сирена тільки підтвердила ці здогадки – 3:0 на користь «Бережанки».

«Форца» – «Бережанка» – 0:3
Голи:
 Подлєсков (5), Качко (6), Лащук (14)
Попередження: Добровольський (23)

Якщо чесно, то перед заключним чвертьфінальним протистоянням у Першій лізі у автора цих строк була думка, що «Олімп» зможе за рахунок командних швидкостей побороти «Вест Сайд» та стати останнім півфіналістом. Але гравці «Вест Сайду» були іншої думки, що вони і продемонстрували вже у першому таймі. У «біло-червоних» було більше емоцій, ніж у суперників. І одразу скажемо, що емоцій – саме позитивних. Тому, десь і за рахунок цього «Вест Сайд» десь виглядав цікавіше. А два голи, які «західні» забили у першому таймі – тому підтвердження.

Забивав «Вест Сайд» і у другому таймі. А точніше – наприкінці другої половини зустрічі. До того у «олімпійців» ще були сподівання на те, що можна буде щось змінити. Однак, голи «західних» в ендшпілі поєдинку показали, що все далеко не так, як того хотіли гравці «Олімпу». Єдине, чим змогли запам’ятатись «червоно-чорні» – це «гол престижу». Однак, ясна річ, від поразки та вильоту на чвертьфінальній стадії він не врятував.  

«Вест Сайд» – «Олімп» – 4:1
Голи:
 Зіняк (7), Борисюк (11, 22), Лобоцький (22)

Півфінал (маленький майданчик)

Початок гри для «Фіміама», який, мабуть, ще святкував вихід у півфінал, можна охарактеризувати так: «Агромат» спустив «синіх» з небес на землю. Про це свідчили і два голи, які «салатово-чорні» забили ще до екватору першого тайму. «Фіміам» одразу зрозумів, що годі святкувати і переключився на півфінальну гру. Режим «перезавантаження» по ходу пешої половини гри пройшов вдало,і скоро Вашкевичу вдалося скоротити розрив до мінімуму. Це означало, що «Фіміам» готовий поборотися за путівку до фіналу і так просто суперникам нічого не віддасть.

Найцікавіше почалось тоді, коли «Фіміам» зрівняв рахунок на початку другого тайму. Тоді обидві команди були змушені грати без права на помилку, адже одне неправильне рішення або один невірний тактичний хід міг позбавити будь-яку з команд путівки до фіналу. В результаті гра дійшла до серії післяматчевих пенальті. А там «Фіміам» вдруге поспіль святкував успіх.  

«Фіміам» – «Агромат» – 2:2 (по пенальті – 3:2)
Голи:
 Вашкевич (8), Ойович (13) – Семенович (4), Бабій (5) 
Попередження: Терещук (20)

На жаль, тих емоцій, які, мабуть, були у «Вест Сайда» у грі з «Олімпом», не вистачило «біло-червоним» для того, щоб гідно протистояти «Бережанці». Хоча, як відомо, команда грає так, як дозволяє суперник. А «Вест Сайд» багато чого дозволяв «бордовим». Перш за все – дозволяв володіти ініціативою, створювати моменти та забивати голи. Тому, нікого не здивувало, коли за підсумками першого тайму рахунок був 5:0 на користь «Бережанки».

По ходу поєдинку, коли, по суті, справу вже було зроблено, іноді виникали питання стосовно того, як «Вест Сайд» намагатиметься бодай би спробувати відновити інтригу в матчі. Але, на жаль, з плином часу «Вест Сайду» не вдавалося «розмочити» рахунок. І тільки на 21-й хвилині Зіняку вдалося забити «гол престижу». Ясна річ, що більшого «біло-червоні» не встигли зробити. Тому, їм довелося задовольнятись путівкою у «бронзовий» фінал.  

Бережанка» – «Вест Сайд»  – 5:1
Голи:
 Кісельов (2), Машава (5), Фандєєв (6, 7), Берідзе (8) – Зіняк (21)

Матч за третє місце (центральний майданчик)

«Вест Сайд» мав деякі проблеми з воротарською позицією. Тому, «біло-червоним» не залишалось іншого виходу, окрім як грати на атаку. І гравці «Вест Сайду» на початку поєдинку мали кілька перспективних нагод для того, щоб повести в рахунку. Одну з них все-таки втілив у гол Зіняк. Однак, продовження від «Вест Сайду» не було. Якось в один момент всі емоції у «західних» кудись зникли. І цим скористався «Агромат», який абсолютно спокійно не тільки зрівняв рахунок, а і вийшов уперед. І склалося враження, що все всіх все влаштовувало. Гра була майже без емоцій, тому даний результат сприймався як належне.

Більше того – так само сприйнявся і факт третього голу у ворота «Вест Сайду». І так, у спокійному руслі, майже без емоцій, гра продовжувалась майже до останніх хвилин. Аж поки раптом «Вест Сайд» не зрівняв рахунок – 3:3. І ці два голи, які забили гравці «Вест Сайду», програючи в рахунку, перевели поєдинок у серію пенальті, де «Вест Сайд» святкував перемогу, а з нею – і бронзові медалі Першої ліги.

«Агромат» – «Вест Сайд» – 3:3 (по пенальті – 1:3)
Голи:
 Березовський (7), Бабій (10), Оліщук (16) – Зіняк (5), Борисюк (22), Бачинський (23)
На 24-й хвилині Кристич («Агромат») не реалізував 10-метровий (мимо)

ФІНАЛ (центральний майданчик)

Свого часу збірна Аргентини з футболу на одному з чемпіонатів світу навмисно доводила гру до серії післяматчевих пенальті, де потім сподівались на майстерність воротарів. Яскраво це було продемонстровано у 1998 році, коли аргентинці свідомо намагались довести гру до 11-метрових, де потім своє вагоме слово казав Карлос Роа. До чого ця підводка7 До того, що у чвертьфіналі та півфіналі Першої ліги Кубку «Волинської газети» «Фіміам» здобував перемоги у серії пенальті. Чи свідомо він це робив, чи ні – це вже не важливо. Зате важливий сам факт, що «Фіміам» виграв два матчі поспіль саме завдяки вмінню своїх гравців пробивати післяматчеві 6-метрові. Тому, було цікаво, чи дійде фінальна гра Першої ліги до післяматчевої лотереї? А поки відповідь на це питання не було знайдено, «Бережанка» намагалась відкрити рахунок у грі. Але поки «бордові» намагались «розмочити» ворота «синіх», у вперед вийшов саме «Фіміам». Це сталося після точного удару Терещука зі штрафного. «Бережанка» мала подібну можливість наприкінці першого тайму, але розіграти свій «стандарт» так, щоб він став гольовим, їй не вдалося.          

Гравці «Бережанки» стали більше атакувати у другому таймі. Вони володіли ініціативою, створювали небезпечні моменти, але забити їм так і не вдавалося. «Фіміам» відповідав небезпечними контратаками та штрафними. Однак, «Бережанка» все-таки більше володіла м’ячем та була націлена на ворота «синіх». І в результаті на 23-й хвилині щастя усміхнулось бережанція. Спочатку партнери вивели Шинкарука на порожні ворота «Фіміама», і той не схибив. А за кілька миттєвостей Добровольський вивів «Бережанку» вперед. «Фіміам» одразу взяв тайм-аут, але з п’ятим польовим не пішов. Він спробував врятувати гру у рівних складах. Однак, перевести гру в третю поспіль серію пенальті у «синіх» не вийшло. «Бережанка – переможець Першої ліги Кубку «Волинської газети» – 2018.  

«Фіміам» – «Бережанка» – 1:2
Голи:
 Терещук (8) – Шинкарук (23), Добровольський (23)
Попередження: Машава (8), Шавала (17)

Вища ліга

Чвертьфінал (центральний майданчик) 

Стартовий чвертьфінал вже зі стартових хвилин дав зрозуміти, що зустрічаються рівні команди. Принаймні, у дебюті поєдинку важко було віддати комусь перевагу. Але вже згодом почала вимальовуватись така ситуація, що «Мідас» став більш активно шукати шляхи до воріт «пекарів». А на 7-й хвилині «Мідас» відкрив рахунок після дальнього удару Ковальчука. Тут виникло питання до гравців «Теремно Хлібу». Два гравці виходили зустрічати Ковальчука, але ніхто не накрив цей удар. Згодом «пекарі» вирішили спробувати відповісти, але кілька разів «фіолетово-білих» рятував Подолюк. Втім, на передостанній хвилині першого тайму Бурковському вдалося зрівняти рахунок у цій грі.

Такий перебіг подій не задовольнив «Мідас», який з початком другої половини гри почав грати більш швидко. І у «пекарів» одразу почались проблеми, пов’язані з виникненням вільних зон. А на 16-й хвилині Пшонік таки вивів «Мідас» вперед. І це був тільки початок проблем «Теремно Хлібу». Згодом у ворота «червоно-жовтих були призначені спочатку 6-метровий, а потім і 10-метровий. Обидва «вироки» Мохнюк та Миронюк реалізували чітко. І це стало головним фактором перемоги «Мідаса», який став першим півфіналістом Кубку «Волинської газети» – 2018.

«Мідас» – «Теремно Хліб» – 4:1
Голи:
 Ковальчук (7), Пшонік (16), Мохнюк (22 – з 6-метрового), Миронюк (23 – з 10-метрового) – Бурковський (11)
Попередження:  Бурковський (17) – Левчук (19)

Теоретично рівняни мали би бути фаворитами другої чвертьфінальної зустрічі. Тим більше, не забуваємо, що «InterBetonBUD-Рівне-112» є потенційним учасником Другої ліги чемпіонату України. «Respect» поки що не має амбіцій щодо того, щоб позмагатись на всеукраїнському рівні. Але стимул вийти до півфіналу у «картатих» був. І вони почали його підтверджувати у першому таймі. А конкретно – на 5-й хвилині, коли Заліпа відкрив рахунок. Після цього «картаті» вирішили трохи відійти назад, щоб подивитись, чим можуть відповісти рівняни. А вони до кінця першої половини гри не змогли відповісти своїм голом.

Проте, вже після старту другої 12-хвилинки «InterBetonBUD-Рівне-112» почав тиснути на ворота лучан. Часом здавалося, що м’ячу після ударів рівненських футзалістів вже залізно мав летіти у ворота «респектабельних», але якимось чином не опинявся у сітці. Можливо, команді з Рівного треба було спробувати пограти з п’ятим. Однак, таких тактичних рішень не було. І це було на руку «картатим», які змогли відзахищатись та зберегти мінімальну перемогу. 

«Respect» – «InterBetonBUD-Рівне-112» – 1:0
Гол:
 Заліпа (5)
Попередження: Сущ (9), Заліпа (16), Гіленко – Ревуцький (12)

У третьому чвертьфіналі зустрілись суперники, які гідні один одного. І варто сказати, що багато в чому цей поєдинок був схожий на дочасний фінал. Принаймні, таким було бачення цієї гри перед стартовим свистком. А вже на початку матчу «ІнБев» мав момент – Нечипуренко влучив у штангу. «Юрінновація» відповіла своєю нагодою у виконанні Галущенка. Однак, пізніше «пивовари» почали брати гру під свій контроль. Це було видно по тих моментах, які мали Левченко та Чеберяк. Особливо був помітний Чеберяк, який мав дві хороші нагоди, але сам же їх і змарнував. А за 12 секунд до кінця першого тайму відкрити рахунок міг той же Левченко, однак «Юрінновацію» від пропущеного м’яча врятувала реакція Мамчура.

Напруга зростала протягом другого тайму, і було зрозуміло, що той, хто заб’є, матиме психологічну перевагу. У «ІнБева» було кілька моментів, які не стали результативними. «Юрінновація» могла скористатись деяким непорозумінням між «пивоварами» в обороні, але нічого не витиснула. А на 24-й хвилині «ІнБев» повів у рахунку. Бланк знайшов передачею Погорільця, а той зміг пробити мимо Мамчура. А трохи згодом і сам Бланк дальнім ударом змусив Мамчура капітулювати вдруге. Кияни спробували змінити хід поєдинку, підключивши Мамчура у якості п’ятого. Однак, це зиску не прнесло. Натомість, «ІнБев» на останніх секундах другого тайму забив третій гол – Малиновський підбив підсумок цієї гри, яка завершилась на користь житомирян.  

«Юрінновація» – «ІнБев» – 0:3
Голи:
 Погорілець (20), Бланк (20), Малиновський (24)

Останній чвертьфінал Вищої ліги був чимось схожий на шальки терезів. Адже майже протягом усієї гри не було зрозуміло, на чийому боці все-таки буде перемога. У першому таймі «Бренд» намагався постійно грати першим номером, В принципі, це і не дивно, оскільки «смугасті» були фаворитами. Але ж не личить фаворитам марнувати створені моменти біля чужих воріт, чи не так? А «Бренд» свої нагоди у першому таймі марнував, і дуже часто. І це ще «брендовим» пощастило, що «Спартак» створював не так багато моментів у відповідь. Взагалі «спартаківці», якщо чесно, у першому таймі були мало схожі на себе. І їх щастя, що за підсумками першої половини гри на табло були нулі.

Зате «спартаківці» трохи активізувались у другій половині гри. Більше того – здавалося, що «Спартак» зможе схилити шальки терезів на свою користь. Але більш логічним результатом цього протистояння була би нічия в основний час та післяматчеві пенальті. Але незадовго до кінця гри Владислав Козачок зміг «розмочити» рахунок. І саме цей гол вивів «Бренд» у півфінал, де «смугасті» зустрінуться з «ІнБевом».    

«Бренд» – «Спартак» – 1:0
Голи:
 В. Козачок (23)
Попередження: Лисенко (21) – А. Капаєв (5), Іванюк (18)

Півфінал (центральний майданчик) 

Вже на старті поєдинку було помітно, що «Respect» трохи виснажений. Воно і не дивно. «Картаті» віддали багато сил боротьбі за путівку до півфіналу в матчі з рівненськими опонентами. «Мідас» виглядав значно свіжішим, і це було видно за рухом команди, за індивідуальними діями. Але незважаючи на все це, підопічним Юрія Павельчука не вдавалося зробити головне – забити гол. Тому, на фоні нереалізації «Мідасом» своїх моментів шанси «респектабельних» були не такими вже і примарними. Однак, незадовго до перерви Пшоник все-таки вивів «Мідас» вперед.

А коли стартував другий тайм, то «Мідасу» вдалося подвоїти свою перевагу. Це зробив Мельничук. Після цього «Мідас» почував себе на майданчику більш комфортно, хоча намагався не скидати обертів. В принципі, по такій грі можна було сказати, що перевазі «біло-фіолетових» ніщо не загрожує. Але те, що сталося наприкінці другого тайму, не піддається жодному закону логіки. «Respect» не тільки зміг зрівняти рахунок, а і незадовго до кінця другого тайму вирвати перемогу та путівку в фінал. Хто про це думав ще на початку другої 12-хвилинки? А сталося саме так, як сталося.

«Мідас»  – «Respect» – 2:3
Голи:
 Пшонік (11), Мельничук (15) – Савич (20), Сущ (23), Запіла (24)
Попередження: Ковальчук (24) – Заліпа (12), Лісовецький (23)

 

Ще до поєдинку було видно, що «Бренд» сповнений бажання переграти «ІнБев». Тому, лучани спробували з перших хвилин нав’язати свою гру. Але житомиряни виявились готовими до такого розвитку подій. В результаті житомирянам вдалося перевести гру таким чином, щоб змусити «Бренд» більше захищатись. І «фіолетові» мали багато моментів для того, щоб вийти вперед. В одному з них м’яч після удару Мосійчука та невпевнених дій Притулюка ніби-то перетнув лінію воріт, але арбітри не зарахували цей гол. А далі гравці «Бренда» почали фолити та отримувати за свої порушення жовті картки. Одна з них для «брендівця» Жука скоро перетворилася на червону. Покарати за це міг Нечипорук, але він не забив дабл-пенальті. Тим не менш, у «ІнБева» були дві хвилини на розіграш більшості у форматч 4х3. І буквально за лічені секунди до перерви (а заодно і до кінця меншості «Бренду» Алексєєву вдалося вивести житомирян вперед.

Тим цікавіше було спостерігати за другою половиною цього поєдинку. А подивитись там було, на що. «ІнБев» намагався збільшити свою перевагу, а «Бренд» – зрівняти рахунок. По такій грі було важко втримати емоції, але обидві команди намагались це робити, щоб не мати проблем. А тим часом на майданчику футзального центру ТРЦ «Адреналін-Сіті» пішов відкритий футзал, від якого можна було очікувати чого завгодно. А наприкінці основного часу «Бренд» вирішив піти на штурм воріт «ІнБева», і він ледь не закінчився взяттям воріт «фіолетових». Однак, підопічні Михайла Соколовського вистояли та здобули перепустку до фіналу.

«ІнБев» – «Бренд» – 1:0
Голи:
 Алексєєв (12)
Попередження:  Левченко (24) – Жук (4), Назарчук (8), Притулюк (9) 
Вилучення: Жук (10) 
На 10-й хвилині Нечипорук («ІнБев») не реалізував 10-метровий (воротар)

Матч за третє місце (центральний майданчик)

У кого більше вистачить емоцій на «бронзовий» фінал після півфіналів? Це питання, мабуть, було найактуальнішим. Першим відповідь на це питання дав «Бренд», який забив на 4-й хвилині. Одразу скажемо, що цей гол був дещо курйозним і цілком та повністю лежить на совісті голкіпера «Мідаса» Подолюка. І це стало початком бенефісу «брендових» – вони поступово розбігались та почали використовувати дірки в обороні «Мідаса». Результат не змусив на себе довго чекати. На перерву «Бренд» пішов, виграючи у «Мідаса» з рахунком 5:0.

«Бренд» не зупинився і після перерви. Він продовжував йти вперед, і м’яч неодноразово міг опинитись у воротах «Мідаса». Що стосується «фіолетово-білих», то склалось враження, що вони вже виснажились, і не могли чинити гідний опір. У них не вистачило сил навіть забити «гол престижу». Тому, якщо підсумовувати цю гру, то можна сказати, що «Бренд» цілком заслужено виграв бронзові медалі.

«Мідас» – «Бренд» – 0:5
Голи:
 Дригульський (4, 12), Р. Козачок (8), Лисенко (10) , Шитов (11)

ФІНАЛ (центральний майданчик)

Житомирський «ІнБев» мав нагоду втретє стати володарем Кубку «Волинської газети». До того ж – втретє поспіль. Вочевидь, знаючи про це, «пивовари» з перших хвилин пішли вперед та змогли забити швидкий гол – відзначився Погорілець. Відкривши рахунок, житомиряни продовжували йти вперед. Один тільки Левченко мав дві непогані нагоди подвоїти перевагу своєї команди, але капітан «ІнБева» ці можливості змарнував. Натомість, не зіпсували свої можливості вписати свої імена у протокол матчі Нечипуренко та Мосійчук. Саме їх голи встановили рахунок 3:0 на користь «ІнБева» за підсумками першого тайму. «Пивовари» поступово наближались до своєї третьої перемоги на Кубку «Волинської газети».

Однак, на початку гри «Respect» зміг відквитати один гол завдяки зусиллям Савича. Здавалось, що це внесе інтригу в поєдинок. Але тут же Чеберяк відновив фору «ІнБева» в три м’ячі. Але рахунок міг би стати більшим, якби свої нагоди втілили у голи Алексєєв та Бланк. А поки житомиряни марнували свої моменти, Лісовецький відквитав ще один гол. І після цього пішли «гойдалки». Варто було «ІнБеву» знову зробити фору в три м’ячі, як «Respect» одразу скорочував відставання. Тому, ще нічого не було зрозуміло. До того ж, лучани шукали можливості, щоб бодай би спробувати зачепитись за інтригу. Однак, усі їх надії поховав Бланк, який зробив рахунок 6:3. І хоча після цього «ІнБев» мав забивати ще, однак рахунок більше не мінявся. Отже, «ІнБев» – триразовий володар Кубку «Волинської газети».   

«Respect» – «ІнБев» – 3:6
Голи:
 Савич (13), Лісовецький (19), Заліпа (20) – Погорілець (2), Нечипуренко (10), Мосійчук (11), Чеберяк (15), Вакула (22), Бланк (23) 
Попередження: Сущ (6) – Вакула (10), Малиновський (17) 

За підсумками турніру були визначені найкращі гравці.

Найкращий бомбардир Першої ліги – Олег Борисюк («Вест Сайд»); 
Найкращий воротар Першої ліги – Тарас Войтович («Бережанка»); 
Найкращий гравець Першої ліги – Олександр Терещук («Фіміам»); 


Найкращий бомбардир Вищої ліги – Іван Заліпа («Respect»); 
Найкращий воротар Вищої ліги – Дмитро Притулюк («Бренд»); 
Найкращий гравець Першої ліги – Олександр Левченко («ІнБев»).

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5» 

 Група «А» 

М

Команда

В

Н

П

М’ячі

О

 2

Бережанка

 1

1

 1

6:2

4

 1

InterbetonBUD-Рівне112

 0

0

7:0

9

 3

Вест Сайд

 0

 2

3:5

 2

Луцькцентр

2:11

 Група «В» 

М

Команда

В

Н

П

М’ячі

О

 2

FC Respect

 2

 0

 1

4:4

 6

 3

Форца

 1

 2

2:4

 3

 4

ФК Олика

1

3:4

МФК Бренд

 2

5:2

 Група «C» 

М

Команда

В

Н

П

М’ячі

О

Агромат

 0

 2

5:7

 2

ЮрІнновація

 0

 1

8:3

 4

ФК Олика-2

 0

1:14

 0

 1

Теремно Хліб

 3

 0

13:3

 9

 Група «D» 

М

Команда

В

Н

П

М’ячі

О

2

Спартак

 0

 1

7:3

6

 1

ІнБев

 0

13:2

 9

 4

Радивилівмолоко

 0

 0

 3

1:13

 0

 3

ХФК Фіміам

 1

5:8

 Група «Е» 

М

Команда

В

Н

П

М’ячі

О

Ярд

7:5

 4

 4

Олімп

 1

4:5

Мідас

 2

 1

 0

9:3

 3

СпецТех-Сахарадо

 1

 0

 2

5:12

 3

 

Міні-історія «Кубку «Волинської газети»:

(Чемпіон, Віце-чемпіон, Бронзовий призер, півфіналіст, детальніше за посиланням)

2008 – «Динамо» УСБУ, «Володимир», «Технічне училище №10», «Геолог» (Ковель); http://noc-ukr.org/news/615/

2009 – «Спартак-Екстрім», «Міська рада», «Луцьктепло», «Володимир-Волинський»; http://futsalvolyn.at.ua/news/2009-07-01-57

2010 – «Спартак», «Волиньагротех», «Освіта», «Геолог» (Ковель); http://futsalvolyn.at.ua/news/spartak_sensacijno_peremig_na_kubku_volinskoji_gazeti/2010-07-12-154

2012 – «Епіцентр», «Мадагаскар», «Волиньагротех», «Руна»; http://www.volynpost.com/news/7197-futbolisty-amatory-zmagalysia-za-pershist-foto

2013 – «Мадагаскар», «Епіцентр», «Спартак»;

2014 – «Каприз», «Спартак», «ПАККО», «Стелс»; http://volynsport.in.ua/futzal/oh-cya-kapryzna-volynska-gazeta

2015 – «Теремно Хліб», «Бренд Груп», «Агромат», «Прилуцьк»; http://luchesk.com.ua/sport/footzal/1232233769-VII-kubok-Volinskoyi-gazeti-poyihav-u-Teremno

2016 – «ІнБев» (Житомир), «Лучеськ», «ЮрІнновація» (Київ), «ПАККО»; http://amfv.com.ua/news/?id=276

2017 – «ІнБев» (Житомир), «Бережанка», «Стелс», «Козаки» (Ковель); http://amfv.com.ua/news/?id=478

2018 - «ІнБев» (Житомир), FC «Respect», МФК «Бренд», «Мідас»;

                       Перша ліга: «Бережанка», ХФК «Фіміам», «West Side», «Агромат»; http://amfv.com.ua/news/?id=605

 2019 - Далі буде...