А ти зареєструвався на Neymar Jrs Five у Луцьку? Що це таке…

RedBullNeymarJr'sFive -це авторський турнір з міні-футболу бразильської зірки Неймара, в якому гравці віком від 18 до 25 років з усіх куточків світу разом віддаються спільній пристрасті: футболу. Це динамічне, технічне і цікаве змагання. Понад 40 країн із 6 континентів проведуть відбіркові турніри, де гравці змагатимуться зі спільною мрією - пройти шлях від локального відбору до національного фіналу, та здобути квиток на Світовий фінал, який вже вчетверте проходитиме на стадіоні InstitutoProjetoNeymarJr у Прая-Гранді, Бразилія.

 

Кого лякають статті де багато букв, ось основні тези турніру:

УчастьБЕЗКОШТОВНА

Дата – 26 травня Неділя (орієнтовно з 9.00 до 17.00)

Майданчик – поділений на два поля спортивний комплекс Східноєвропейського національного Університету за адресою: вул. Ярощука, 30.

Реєстрація - http://bit.do/ePLV7 або 0661877050

Заявка до 23 травня – максимум 7 людей, мінімум 3, оптимально - 5

Вік – 18-25 років (два гравця може бути 25+)

Тривалість матчу – 10 хв. «брудного часу»

Розмірмайданчик: 15-21 на 25-35 м; ворота: 0,8 на 1,5 м

Правила – футзальні (адаптовані під формат турніру), без голкіперів

Груповий етап – 4 команди в групі, далі 1/16 плей-офф

На всеукраїнський фінал від Луцька їдуть – переможець та фіналіст!

Гортай далі - там відео, як це все відбувається...

Багато призів від організаторів.

 

Українські відбіркові турніри RedBullNeymarJr’sFive пройдуть з 6 квітня по 9 червня у одинадцяти містах: Харкові, Львові, Києві, Вінниці, Запоріжжі, Дніпрі, Миколаєві, Одесі, Івано-Франківську, Маріуполі а з цього року і у Луцьку!

 

Переможці локальних кваліфікацій зустрінуться у Національному фіналі, який визначить найкращу команду України, що отримає квиток на Світовий Фінал у Бразилії!

 

Кваліфікаціяу Луцькупройде 26-готравня! Щоб заявити свою команду на турнір – зареєструйся на сайті - http://bit.do/ePLV7

 

Дізнатися про українські відбіркові турніри та правилаRedBullNeymarJr’sFive, відвідайте веб-сайт http://www.redbullneymarjrsfive.com/!

 

Залишились питання? Зв’яжись з нами за номером телефону – (073) 173-8910 чи напиши у мессенджери Viber, Telegram, Whatsapp, Messenger.

 

АМФВ виступатиме партнером потужного світового турніру у Луцьку.

 ПРАВИЛА:

 1. ПЕРЕГРАЙ УСІХ!

1.1. Коли одна команда забиває гол, інша команда втрачає одного гравця.

1.2. Перемагає команда з більшою кількістю гравців на полі після 10 хвилин гри або якщо всі гравці команди-суперниці покинули поле. Якщо обидві команди забили однакову кількість голів, або якщо голи забиті не були, в матчі зараховується нічия.

 2. Поле для гри

2.1. Ігри можуть проводитись на будь-якій поверхні, наприклад: натуральна трава, штучний газон, бетон, зола тощо - з бортами або без них;

2.2. Поле для гри має прямокутну форму і відзначене лініями, або бортами. Дві довгі лінії називаються «Бічні лінії». Дві короткі лінії називаються «Лініями воріт». Поле для гри посередні ділиться на дві половини.

2.3. Довжина бокової лінії більше довжини лінії воріт. Довжина (бокова лінія): мінімум 25 м максимальна 35м Ширина (лінія воріт): мінімальна 15 м, максимальна 21м

2.4. Радіус штрафної зони (зони воріт) складає 2м, з внутрішньої сторони кожної стійки воріт.

2.5. Центральна відмітка/вона ж є одинадцятиметровою позначкою, знаходиться в центрі середньої лінії (середина поля).

2.6. Ворота вмонтовані всередині кожного «голборду». Інформація щодо розмірів воріт та «голборду» знаходиться в Розділі 3 цих правил.

2.7. Інформаційне Табло з результатами матчів розміщується посередині бічної лінії на відстані від ігрового поля.

2.8. Лави для запасних гравців знаходяться на протилежному боці від інформаційного табло посередині бічної лінії на відстані від ігрового поля.

 3. Ворота Ворота вмонтовані в спеціальні «голборди»

3.1. Воротарська дошка 4м в ширину і 2 м в висоту.

3.2. Воротами є вирізані в нижньому центрі воріт дошки з розмірами 1,5 м в ширину і 0,8 м в висоту.

 4. Кількість гравців

4.1. Матч проводиться між двома командами. Кожна команда повинна складатися з 5 гравців, один з яких повинен бути капітаном. Капітан не володіє особливим статусом, але несе відповідальність за поведінку своїх гравців.

4.2. Матч може проводитись з меншою кількістю гравців в тій чи іншій команді (менше 5-ти) в разі, якщо гравець команди не в змозі грати (травма, хвороби та ін.)

4.3. Кожна команда може зареєструвати максимум 7 гравців (5 гравців + 2 заміни).

4.4. Кожна команда має право зареєструвати як чоловіків, так і жінок.

4.5. Всі учасники повинні бути у віці від 18 до 25 років. 2 гравці у складі однієї команди можуть бути старші 25 років. Учасникам забороняється грати у турнірі, якщо їх вік не досяг 18 років на день старту їх локальної кваліфікації. Виявлення порушення цього пункту правил призведе до виключення всієї команди з турніру. Вікові рамки учасників Neymar JR Five’s 2019 - від 7 квітня 2001 року до 1 серпня 1993 року.

4.6 В кожній команді два гравця можуть бути старше 25 років.

4.7. Гра ведеться без голкіперів (жоден гравець не може блокувати удар чи торкатися до мяча руками під час гри).

4.8. Коли одна команда забиває гол - інша команда втрачає гравця (він покидає поле і сідає на лавку запасних). Гравець з найменшим номером на спині повинен покинути поле першим, далі покидає поле номер два, номер три і т.д. Гравці, які вибули з гри, повинні сидіти на лавці запасних суперника. Вони є показником рахунку гри. Якщо гравець однієї команди був «переграний», він не може вийти на майданчик знову в якості заміни.

4.9. У разі заміни гравець повинен повністю покинути поле, тільки після цього новий гравець може вийти на майданчик. Для замін не існує пауз у матчі!

4.10 Якщо на полі під час гри в складі однієї чи іншої команди буде «зайвий» гравець, призначається вільний удар з того місця, де був м’яч під час зупинення гри. Вільний удар виконує команда, суперник якої порушив правила.

 5. Екіпірування гравців

5.1. Всі гравці на полі повинні носити однокольорові манішки, які пронумеровані від 1 до 5.

5.2. Всі гравці повинні мати відповідне взуття.

5.3. Гравець не повинен використовувати додаткове обладнання під час гри або носити щось небезпечне (намиста, кільця, сережки, браслети тощо)

5.4. Команда господарів має змогу змінити кольори манішок, якщо це необхідно

 6. М’яч

6.1. Всі ігри граються футзальним м’ячем четвертого розміру (63,5 - 66см;).

 7. Суддівство

7.1. Матч обслуговує один арбітр.

7.2. Рішення судді, прийняті під час гри, є остаточними і не підлягають змінам.

 8. Тривалість матчу

8.1. Матч триває 10 хвилин “брудного часу”.

8.2. Годинник не повинен бути зупинений за будь-якої причини; таймаути не дозволені в Neymar JR Five.

8.3. У разі тяжкої травми матч може бути зупинений.

8.4. Коли удар по м'ячу було виконано до кінця часу (до сигналу про закінчення часу) на його шляху до мети стався рикошет, то цей епізод трактується так: - Коли м'яч доторкнувся до захисника і після цього влучив в ворота - то це гол. - Коли м'яч доторкнувся до гравця нападу і після цього влучив у ворота - то це не гол.

 9. Початок і поновлення гри

9.1. Арбітри проводять жеребкування, щоб визначити частину поля кожної команди, а також команду, яка розіграє м’яч першою.

9.2. Введення м’яча з центру поля – це спосіб почати чи поновити гру, коли був забитий гол. Після того, як команда забиває гол, інша команда робить початковий удар з центру поля.

Початок гри:

9.2.1. Всі гравці повинні бути на своїй частині ігрового поля.

9.2.2. Гравці команди-супротивника, котрі не виконують початковий удар, повинні знаходитись принаймні у 2 метрах від центру поля.

9.2.3. М'яч повинен бути зафіксований і не рухатись на центральній позначці.

9.2.4. Суддя повинен дати сигнал про початок гри.

9.2.5. М'яч знаходиться у грі, коли він посланий ногами в зворотному від воріт суперника напрямку.

9.2.6. Гравець, який розводить м’яч з центру поля, не повинен торкатися м'яча, поки його не торкнеться інший гравець.

9.2.7. Якщо в складі команди залишився лише один гравець, йому дозволено самому вести м’яча чи вдарити по воротах суперника.

9.2.8. У разі будь-якого порушення порядку виконання початкового удару, він має бути повторений.

9.2.9. Гол може бути забитий першим ударом після розіграшу м’яча з центру поля. Спірний м'яч - спосіб відновлення гри, коли м'яч все ще знаходиться в грі, але суддя зобов'язаний зупинити гру тимчасово по будь-якій причині, не зазначеній в правилах гри. Суддя кидає м'яч в тому місці, де він перебував у момент зупинки гри. Гра поновлюється, коли м'яч торкнеться землі.

 10. М’яч у грі та поза грою (на полях з огорожею)

М'яч знаходиться поза грою, коли: Він повністю перетнув одну з дошок поруч з «голбордами» або перелетів через огорожу на бокових лініях. М'яч лежить в площі воріт і жоден гравець не може вдарити його, не заходячи в цю площину. Рефері зупинив гру. Якщо м'яч перетинає огорожу поруч з «голбордами», м’яч вводиться з кутового або від воріт.

10.1. Кутовий:

10.1.1. Кутовий удар призначається, коли м'яч повністю перелітає через борти поруч з воротами, і у випадку, коли м’яча останнім торкнувся гравець команди, що захищається.

10.1.2. М'яч повинен бути розміщений в куті майданчика, найближчому до точки, де м'яч перетнув огорожу.

10.1.3. Противники мають бути принаймні в 2 м від кута, поки м'яч не знаходиться в грі.

10.1.4. Гравець атакуючої команди повинен вдарити по м'ячу.

10.1.5. Гравець, який розіграв м’яч, не повинен торкатися м'яча знову, поки він не торкнеться іншого гравця.

10.1.6. Гол може бути забитий безпосередньо з кутового удару.

10.1.7. Якщо у складі команди залишився лише один гравець, йому дозволено ввести м'яч з кутового самостійно.

10.1.8. У разі будь-якого порушення порядку виконання кутового удару, удар повторюється.

10.2. Удар від воріт:

10.2.1. Удар від воріт призначається, коли м'яч перелітає бічні борти, коли м’яча останнім торкнувся гравець атакуючої команди.

10.2.2. Гравець команди, що захищається, вводить м'яч у гру з будь-якої точки в передній частині огорожі поруч з воротами.

10.2.3 Гравець, який вводить м’яч у гру, не повинен торкатися м'яча знову, поки він не торкнеться іншого гравця.

10.2.4. Команда суперника залишається на своїй половині поля.

10.2.5. Гол може бути забитий безпосередньо ударом від воріт.

10.2.6. Якщо у складі команди залишається лише один гравець, він має право вести м'яч від своїх воріт.

10.2.7. У разі будь-якого порушення процедури виконання удару від воріт, удар повторюється. Якщо м'яч перетинає огорожу уздовж поля, матч продовжується з введення.

10.3. Введення м’яча з ауту:

10.3.1. Введення м’яча з ауту присуджується суперникам гравця, який останнім торкнувся м'яча, коли м'яч повністю перетинає огорожу уздовж поля.

10.3.2. М'яч вводиться з точки, де він покинув ігрове поле.

10.3.3. Супротивники не повинні стояти менше ніж 2 м від точки, в якій проводиться введення м’яча.

10.3.4. Гравець, що вводить м’яча, не повинен торкатися м'яча знову, поки він не торкнеться іншого гравця.

10.3.5. Гол не може бути забитий безпосередньо з введення м’яча.

10.3.6. Якщо у складі команди залишається лише один гравець, йому дозволено вести м’яча чи бити його у сторону воріт – у такому випадку гол буде зараховано.

10.3.7. У разі будь-якого порушення порядку введення м’яча, ця процедура повторюється.

10.4. Якщо м'яч залишається лежати в площі воріт і жоден гравець не може вдарити його, не заходячи в цю площу, матч вводиться з середньої лінії. М'яч знаходиться у грі у всіх інших випадках, в тому числі, коли він відскакує від «голборда» або від арбітра, і він залишається в полі гри.

 11. М’яч у грі та поза грою (на полях без огорожі)

М'яч знаходиться поза грою, коли: Він повністю перетнув лінію воріт або бокову лінію по землі або в повітрі. М'яч залишається лежати в площі воріт і жоден гравець не може вдарити його, не заходячи в цю площу. Гра була зупинена суддею. Якщо м'яч перетинає лицеву лінію, матч поновлюється з кутового удару або удару від воріт.

11.1. Кутовий:

11.1.1. Кутовий удар призначається, коли м'яч повністю проходить над лицевою лінією воріт, і якого востаннє торкнувся гравець команди, що захищається.

11.1.2. М'яч повинен бути розміщений в куті майданчика, найближчому до точки, де м'яч перетнув огорожу.

11.1.3. Противники мають бути принаймні в 2 м від кута, поки м'яч не знаходиться в грі.

11.1.4. Гравець атакуючої команди повинен вдарити по м'ячу.

11.1.5. Гравець, якій розіграв м’яча, не повинен торкатися м'яча знову, поки він не торкнеться іншого гравця.

11.1.6. Гол може бути забитий безпосередньо з кутового удару.

11.1.7. Якщо у складі команди залишився лише один гравець, йому дозволено ввести м'яч з кутового самостійно.

11.1.8. У разі будь-якого порушення порядку виконання кутового удару, удар повторюється.

11.2. Удар від воріт:

11.2.1. Удар від воріт призначається, коли м'яч перелітає бічні борти, коли м’яча останнім торкнувся гравець атакуючої команди.

11.2.2. Гравець команди, що захищається, вводить м'яч у гру з будь-якої точки в передній частині огорожі поруч з воротами.

11.2.3. Гравець, який вводить м’яч у гру, не повинен грати в м'яч знову, поки він не торкнеться іншого гравця.

11.2.4. Команда суперника залишається на своїй частині поля.

11.2.5. Гол може бути забитий безпосередньо ударом від воріт.

11.2.6. Якщо у складі команди залишається лише один гравець, він має право вести м'яч від воріт.

11.2.7. У разі будь-якого порушення процедури виконання удару від воріт, удар повторюється.

11.2.8. Якщо м'яч перетинає огорожу уздовж поля, матч продовжується з введення.

11.3. Введення м’яча з ауту:

11.3.1. Введення м’яча з ауту присуджується супротивникам гравця, який останнім торкнувся м'яча, коли м'яч повністю перетинає лінію уздовж поля.

11.3.2. М'яч вводиться з точки і лінії, де він покинув ігрове поле.

11.3.3. Супротивники не повинні стояти менше ніж 2 м від точки, в якій проводиться введення м’яча.

11.3.4. Гравець, що вводить м’яча, не повинен грати в м'яч знову, поки він не торкнеться іншого гравця.

11.3.5. Гол не може бути забитий безпосередньо з введення м’яча.

11.3.6. Якщо у складі команди залишається лише один гравець, йому дозволено вести м’яча чи бити його у сторону воріт – у такому випадку гол буде зараховано.

11.3.7. У разі будь-якого порушення порядку введення м’яча, ця процедура повторюється.

11.4. Якщо м'яч залишається лежати в площі воріт і жоден гравець не може вдарити його, не заходячи в цю площу, м’яч вводиться з середньої лінії.

 12. Фоли і порушення

12.1. Вільний удар призначається протилежній команді, якщо гравець зробить одне з наступних порушень в порядку, розглянутому рефері:

12.1.1. Удар або спроби вдарити суперника ногою

12.1.2. Стрибок на суперника

12.1.3. Удар або спроби вдарити супротивника рукою

12.1.4. Штовхання противника

12.1.5. Хапання суперника

12.1.6. Спроби перекинути суперника

12.1.7. Утримання суперника руками

12.1.8. Словесні образи в бік суперника

12.1.9. Навмисне утримання м'яча та затягування гри

12.1.10. Якщо гравець тримається обома руками за огорожу поля;

12.1.11. Кидає будь-який об'єкт у м'яч, суперника або рефері

12.2. Вільний штрафний удар буде наданий команді супротивника, якщо гравець виконує будь-яке з наступних порушень:

12.2.1. Грає небезпечно

12.2.2. Розмовляє неприйнятно, образливо

12.2.3. Використовує жести або інші словесні та невербальні образливі знаки

12.2.4. Торкання м'яча вдруге після поновлення гри

 13. Дисциплінарні санкції

13.1. Жовта картка

13.1.1. Жовта картка використовується для попередження основного чи запасного гравця за порушення;

13.1.2. Гравець отримує попередження з показом жовтої картки, якщо він зробить одне з наступних порушень:

13.1.2.1. неспортивна поведінка

13.1.2.2. суперечка з арбітром;

13.1.2.3. постійне порушення правил гри;

13.1.2.4. затягування часу;

13.1.2.5. недотримання необхідної відстані при поновленні гри – кутові, штрафні тощо;

13.1.2.6. свідомо вибиває м’яч за межі поля;

13.2. Червона картка

13.2.1. Червона картка використовується для видалення основного чи запасного гравця з поля

13.2.1.1. Використовується, якщо основний чи запасний гравець зробив одне з наступних порушень:

13.2.1.2. грубий фол;

13.2.1.3. проява агресивної поведінки;

13.2.1.4. схаркування (плювок) на опонента чи будь-якого учасника змагань;

13.2.1.5. навмисне перешкоджання супернику при спробі забити м’яч;

13.2.1.6. навмисне перешкоджання супернику явної можливості забити м’яч, що карається вільним, штрафним ударом або пенальті;

13.2.1.7. використання образливих або нецензурних виразів і/або жестів;

13.2.1.8. отримання другого попередження (жовтої картки) в одному матчі;

13.2.1.9. червона картка також класифікується як гол проти команди, що заробила таку картку. Гравець повинен покинути поле і повинен розташуватись на протилежній стороні від лави запасних. Після вилучення гра починається (м’яч вводиться в гру) з середини поля командою, що втратила гравця через червону картку.

13.2.1.10. У випадку, якщо гравцеві показано червону картку після фінального свистка, то гравець пропустить наступні 2 гри.

13.2.1.11. Організатор турніру має право дискваліфікувати будь-яку команду або особу/особи на будь-якому етапі турніру через будь-які порушення норм гри і чесної боротьби, як на футбольному полі, так і поза його межами. Ці порушення знаходяться у компетенції організатору турніру.

 14. Штрафні удари

14.1. Штрафний удар виконується з місця, де відбулося порушення;

14.2. Під час виконання штрафного удару, м'яч повинен бути нерухомим; гравець, що виконує штрафний, не повинен торкатися м'яча, поки його не торкнеться інший гравець;

14.3. Якщо на полі залишився тільки один гравець, йому дозволено ввести м'яч зі штрафного та почати гру;

14.4. Якщо після удару зі штрафного, м’яч попадає в ворота – такий гол зараховується;

14.5. Якщо після виконання штрафного удару м’яч влучає у власні ворота команди, що виконує штрафний, протилежна команда виконує кутовий удар. Якщо м'яч торкнеться іншого гравця перед влучанням у свої ворота команди, що виконує штрафний, такий гол зараховується;

14.6. При виконанні штрафного всі супротивники повинні бути на відстані не менше ніж 2 м від м'яча;

14.7. М'яч знаходиться в грі, коли під час виконання штрафного до нього торкнулись ногою і він почав рух;

14.8. У разі будь-якого порушення процедури штрафного удару, необхідно повторити виконання штрафного удару;

14.9. Штрафний удар може бути виконано без сигналу від арбітра. Якщо порушення вимагає затримки в грі (наприклад, жовта картка, червона картка, важка травма або що-небудь ще, що може порушити перебіг гри) штрафний удар виконується тільки після сигналу від судді.

 15. Пенальті

15.1. Гравець виконує пенальті від центральної позначки/пенальті, без воротаря в порожні ворота;

15.2. Рефері має дати сигнал до виконання удару.

15.3. Мяч в грі після удару і також в грі якщо він відскочим від скорборду.

15.4. Всі гравці обох команд повинні знаходитися за центральною лінією позаду виконувача удару. Гра поновлюється одразу після виконання удару;

15.5. М'яч повинен бути нерухомим, коли виконується удар; гравець, що здійснює удар, не повинен повторно торкатися м'яча, поки його не торкнеться інший гравець;

15.6. У разі будь-якого порушення процедури удару, пенальті повторюється.

15.7. Якщо нападник або захисник скоюють правопорушення під час виконання пенальті, будуть вжиті наступні дії: - Фол від захисника: якщо гол – то гол, якщо ні – то повторний удар - Фол від нападника: якщо гол – то гол, якщо ні, то вільний удар для захисника.

 16. Золотий гол 1vs1

16.1. Золотий гол 1vs1 буде застосовуватися тільки в стадії «плей-офф». Один гравець з однієї команди грає проти одного з іншої команди (1vs1) допоки не буде забито гола. Гра починається з вводу м'яча від арбітра з центрального кола. Перед початком гри м'яч повинен відскочити від землі. Якщо команда забиває гол, гра закінчена – це і є «золотий гол».

16.2. Якщо один з гравців очевидно грає з порушенням правил, або надмірно жорстко, у небезпечній манері, він отримає червону картку, а його опонент перемагає;

 17. Формат турніру

17.1. Турнір буде організовано в наступному форматі:

1. Груповий раунд;

2. Ігри на виліт («плейофф»);

3. Фінал.

17.2. На груповому етапі команда-переможець гри отримує 3 бали, а команда, що програла - 0 очок. При нічийному результаті – по одному очку для кожної з команд; на відбірковому етапі не застосовується правила золотого м’яча;

17.3. Якщо дві або більше команд мають однакову кількість очок в кінці групового етапу, то командою-переможцем є команда з більшою різницею забитих та пропущених голів. Якщо команди все ще є рівними, то команда, яка забила більше голів, вважається переможцем. Якщо команди все ще є рівними, то результат гри між ними вважається вирішальним. Якщо команди все ще є рівними «золотий гол 1vs1» визначить переможця.

17.4. Якщо після 10 хвилин у раунді плей-офф у складі обох команд залишається однакова кількість гравців, долю матча вирішує «золотий гол 1vs1».

 18. Здоров’я та безпека

18.1. Здоров'я та безпека всіх гравців та вболівальників, які перебувають на ігровому полі, має першорядне значення для Адміністрації турніру NEYMAR JR’S FIVE. У разі, якщо будь-яка обставина загрожує здоров’ю та безпеці учасників (включаючи, наприклад, погодні умови, незадовільний стан ігрового покриття, форс-мажорні обставини тощо) гравці за попередньою вказівкою організаторів повинні будуть негайно покинути поле та продовжити гру тільки після того, як організатори турніру встановлять, що таке продовження є безпечним для команд та вболівальників.

 19. Кодекс поведінки

19.1. Всі гравці повинні дотримуватися вище зазначених правил проведення заходу, а також вести себе професійно та поважно один до одного;

19.2. Серйозні провини та систематичне порушення вищезазначених правил можуть призвести до виключення з турніру всієї команди