Футзал – це життя!

Під черговим гаслом-слоганом стартує ХІІІ-й офіційний сезон АМФВ. Про містичність цифри 13 дискусій не було, адже як показали події в матчі Ліги націй між Україною та Іспанією жовтнева «чортова дюжина» виявилася щасливою для команди Андрія Шевченка та принесла перемогу з рахунком 1:0. Проте на традиційній зустрічі керівництва Асоціації з представниками команд-учасниць залі сімейного ресторану «Вандервіль» мова йшла лише про футзал та плани сезону 2020/2021, що має стати справжнім святом спорту для поціновувачів футзалу, котрий має стати позитивним життєстверджуючим антидотом в умовах пандемії.

Нагадаємо, що найкращі команди, котрі беруть участь у турнірах під егідою АМФВ, отримають подарунки від наших надійних партнерів:

Луцька Пивоварня ТМ Zeman - Пиво ТМ Zeman - це відбірний ячмінний солод, власні культивовані дріжджі та кращі сорти ароматичного та гіркого хмелю!

SWIFT – елегантний спортивний одяг, відмінна якість, сучасний дизайн, широкий вибір та невисокі ціни. Найкращі подарунки – найкращим гравцям.

Штаб канцелярії – надійний постачальник канцелярії у Луцьку.

Іnsurancetourservis – страховий туристичний сервіс. Розіграш путівок, найкращі у Луцьку знижки на тури та страхування!

РадиМО – виробник найкращої молочної продукції у Західній Україні. І це саме те, що потрібно спортсменам для міцного здоров’я!

Luchan Brewery – Квас та лимонад, мохіто та фанта – смачні, прохолодні напої, які можна скуштувати в багатьох торгових точках Луцька. Їх смак вже давно став улюбленим серед лучан та гостей нашого міста. Сімейний бізнес з виробництва безалкогольних напоїв: вже майже 20 років виготовляються у Луцьку.

Піцерія Solo – це велика дружня сім’я, що приваблює затишком, гарним обслуговуванням та смачними стравами, приготовленими з любов’ю та якісних продуктів. 

LubArt.print - сімейна майстерня подарунків та сувенірів.

football.lutsk.ua – найкращий футбольний магазин Луцька повністю забезпечить вас спортивним екіпіруванням.

Департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради - найкращі спортивні функціонери в Україні.

 Футзал – це круто!

  - за усіма результатами он-лайн можна спостерігати за посиланням - http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1202 i http://amfv.com.ua/matches/?chemp=1220

- фотографії очікуйте на сторінці - https://www.facebook.com/futsalvolyn/

- відео можна переглянути на нашому каналі - https://www.youtube.com/channel/UCN5JUojKR34VdHFbiIQuW9A 

Відповідальний директор Першої та Другої ліг Чемпіонату України з футзалу Сергій Голоскоков у своїй доповіді розповів про нові зміни в системі всеукраїнських змагань, що також стартують ближчим часом. Цього річ в Першій лізі України луцький «Любарт» представлятиме Волинь у другому за рангом професійному дивізіоні країни, як колись це робили ковельські колективи «Буран-Негабарит» та «Шанс-Авто». А в Другій лізі відбулася суттєва реформа, що має максимально наблизити еліту аматорського футзалу до професійного рівня. Відтепер чемпіонат в обласній Суперлізі області, як і всі перші дивізіони регіональних першостей за умови виконання регламентних норм, стають учасниками Чемпіонату України в Другій лізі. Тобто Суперліга перетворюється у відбірний етап всеукраїнських змагань серйозного рівня. Абсолютний чемпіон Волині за підсумками ХІІІ-го чемпіонату гратиме у плей-офф Чемпіонату України, де на всіх етапах боротиметься за «золото» Другої ліги згідно жеребкування із чемпіонами інших областей у двобоях – матч на виїзді та дома. Звичайно за діючими правилами гри у футзал із двома таймами по 20 хвилин.

Аматорська футзальна ліга України залишається у старому форматі та збиратиме у фестивальному режимі (триденний турнір в одному з міст України) призерів та володарів кубків областей за поданням регіональних асоціацій футзалу.

Важливою частиною всіх цих проектів є дотримання правила ФІФА «один гравець – одна команда». Це правило не означає, що гравець може брати участь лише в одному змаганні/турнірах. Один клуб (команда) може брати участь у безлічі змагань одночасно в усіх трьох видах футболу (футбол, футзал та пляжний футбол). Футболіст може в рамках одного клубу (команди) грати у безлічі змагань/турнірів. Один гравець може одночасно грати за 2 різні клуби (команди) в 2-х видах футболу ( або футбол + футзал, або футзал + пляжний футбол, або футбол + пляжний футбол). Відповідно в поточному сезоні в базу даних Української Асоціації футзалу реєструються лише основні змагання: чемпіонат області (повна вертикаль) та Кубки. Студентські, корпоративні, галузеві та ветеранські змагання вноситися не будуть – грайте на здоров’я. Але обов’язковим нововведенням від УАФ є реєстрація гравців за команду та внесення в єдину базу даних лише на підставі особистої заяви, адже це умова для надання ID code FIFA кожному гравцю.

Тому до 15 жовтня окрім стандартної заявки DODATOK 1 ZAYAVKA (можна скачати тут) слід надати в комітет з проведення змагань АМФВ фото першої сторінки паспорта, фото гравця та вищезгадану заяву Zayava UAF (можна скачати тут). Всі документи можна надавати в електронному вигляді на скриньку: futsal.volyn@gmail.com або rus.lutsk@gmail.com Для гравців, котрі грають за футбольні професійні клуби у трьох лігах України слід отримати дозвіл на участь в Чемпіонаті Волині Zrazok Dozvolu na Futsal (зразок можна скачати тут).

Президент АМФВ Руслан Корпош ознайомив актив з пріоритетними напрямками роботи Асоціації та розповів про систему проведення змагань, що практично не зазнала змін. Згідно поточного Рейтингу АМФВ (нові дані будуть опубліковані після «Футзального ярмарку», що стартує 17 жовтня, а фінішує 25-го) команди учасниці будуть поділені на ліги по 10 команд (найнижча ліга формуватиметься за остаточним принципом) та зіграють за стандартним календарем в одне коло (1-й тур десята команда з першою, дев’ята з другою і т.д.) Регулярну першість. Вісім кращих команд «регулярки» потраплять до чвертьфіналів, а 9 та 10 команди ліг поборються за традиційний «Cake Cup» із невдахами «сусідньої» ліги.

 

Нагадаємо, що найближчих вихідних чоловічий футзал вже почне свою ходу в рейтинговому турнірі «Футзальний ярмарок». А дві луцькі команди візьмуть участь в Кубку України. На першому етапі «Теремно Хліб» у домашньому поєдинку в СК «Арена Спорт» о 16.00 зустрінеться з івано-франківським «Ураганом-2», а чемпіон Волині ЛФК «Любарт» зіграє у місті Лева з місцевим «Бастіоном». Матчі відповіді заплановані на 7 листопада. Саме на цю дату заплановані матчі 1-го туру чемпіонату області.

Також слід нагадати, що турнірній дистанції заплановані два трансферних періоди. Перше «вікно» буде відкрито з 26 жовтня по 2 листопада 2020 року до 19.00. А другий етап з 22 грудня 2020 року по 12 січня 2021 року до 19.00.

Після виступу керівників АМФВ за гарною традицією передсезонних зустрічей відбулося обговорення основних пунктів Регламенту. Як і минулого року за офіційним зверненням ініціативної групи представників команд до Виконкому АМФВ було надано кілька пропозицій. Згідно концепції розвитку футзалу в області та максимального наближення до професійного рівня гри на думку більшості учасників Вищої ліги тривалість таймів у матчах слід збільшити на 2 хвилини та підрівнятися до Суперліги – по 15 хвилини «чистого» часу. Друга пропозиція стосувалася зміни базових днів матчів для Першої та Другої ліг. На думку представників клубів більш логічним вважається для Другої ліги суботній тур, коли після обіду відбуваються поєдинки Суперліги – наочного посібника для молодих команд, а Перша ліга отримає базовим днем неділю та спостерігатиме за майбутніми конкурентами під час перегляду матчів «вишки». На найближчому виконкомі АМФВ ці пропозиції будуть розглянуті та приймиться зважене рішення.

Не залишив байдужим присутніх виступ представника корпусу арбітрів Романа Матвіюка, котрий детально розповів та прокоментував зміни до Правил гри у футзал. Найбільш позитивно футзальна громада сприйняла поправку до введення м’яча з ауту (тепер не важливо де знаходяться ноги гравця, який вводить м’яч; головне щоб «кулястий» був на лінії) та можливість розігрувати м’яч у центрі пасом назад або прямим ударом по воротах суперника. Про решту нововведень мова піде під час зустрічі представників команд з арбітрами на церемонії жеребкування Кубків Волині, що запланована на 3 листопада.

 

Голова КДК АМФВ Валерій Івахненко в чергове закликав учасників змагань до толерантності та європейської культури. Камерність футзалу вимагає від учасників дійства елементарної поваги до глядачів, серед яких все більше жінок та дітей, котрим неприємно чути брудні лайки та вульгарні вислови. Призи за найменшу кількість фолів в сезоні чекають своїх наступних номінантів. А в минулому сезоні найкультурнішою виявилася команда «Фіміам» з обласного центру.

Наш матеріал ми не дарма назвали «Футзал – це життя!». Адже в умовах пандемії та зростання кількості захворювань на ковід 19 можливі зміни у карантинних заходах, котрі можуть як пом’якшуватися, так і ставати більш жорсткими. Згідно конституційного права громадян щодо занять фізичною культурою та спортом, комітет з проведення змагань АМФВ розглядає можливість у разі введення жорстких карантинних мір проводити змагання за закритими дверима. В таких умовах на матчі допускатимуться лише учасники, а відеозвіти про ігри публікуватимуться для всіх бажаючих. Футзал і загалом спорт для здоров’я, а значить всі планетарні болячки будуть нами переможені.

Про решту новинок і невеличких змін у Дисциплінарних правилах та Регламенті окремому матеріалі після остаточного затвердження Регламенту змагань АМФВ сезону 2020/2021, що включатиме в себе всі нормативні документи. Всі пропозиції щодо змін до Регламенту надсилайте у вільній формі на електронну скриньку АМФВ: futsal.volyn@gmail.com

Нам важлива Ваша думка!

Поточний РЕЙТИНГ КОМАНД АМФВ - http://amfv.com.ua/news/?id=723

План-календар сезону - http://amfv.com.ua/news/?id=726